UPDATE Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat conditionat: Dac-ar fi sa mai iau o hotarare m-as inscrie in Partidul Prostilor

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:59 Dosare Anticoruptie


Antonie Solomon
Foto: Agerpres
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, incarcerat la Penitenciarul Pelendava dupa ce fusese condamnat in 2013 la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, a fost eliberat conditionat, in urma unei decizii definitive a Tribunalului Dolj, relateaza Mediafax.

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a spus, miercuri seara, la iesirea din Penitenciarul Pelendava, ca nu stie ce rau a facut orasului, insa stie ca a facut "mult rau" familiei sale, sustinand ca daca ar fi sa mai ia o hotarare s-ar inscrie in Partidul Prostilor, "ca doar ei pot fi fericiti".

Antonie Solomon a fost asteptat, la iesirea din Penitenciarul Pelendava, de catre fiul sau Iulian.

Fostul primar al Craiovei a declarat jurnalistilor ca merge acasa, la nepotul sau, si ca "ultima luna a fost groaznica".

"Asteptarea asta te macina, o mie de intrebari, n-am gasit raspunsuri. Pana la urma, nu stiu ce rau am facut orasului, stiu ca am facut mult rau familiei mele, am pus orasul mai sus de familia mea, Dumnezeu m-a trimis in acest purgatoriu. Acum invers - familia se ridica, primaria orasului se coboara, ca la fantana cu doua ciuturi. Daca as putea sa strig din toti rarunchii mei: ᅡMama, mai naste-ma o data, ca viata asta in politica nu mi-a priit!ᅡ Daca ar fi sa mai iau o hotarare, m-as inscrie in Partidul Prostilor, fiindca numai prostii sunt fericiti pe lumea asta", a spus Solomon.

De asemenea, el a afirmat ca iubeste Craiova, pentru ca a pus o parte din inima sa in gropile din acest oras, in oamenii pe care i-a readus "la plimbari in centru, in parcuri adica".

Intrebat daca va mai reintra vreodata in politica, fostul primar a raspuns: "Doar Partidul Prostilor, ca doar ei pot fi fericiti, acum ma duc la nepotul meu, dar o sa mai stau de vorba cu voi de maine, ca simt nevoia sa ma mai descarc sufleteste".

El a mai spus ca in inchisoare a scris doua carti - "Un scorpion in lumea viperelor" si "Primaria - dragostea si pacostea vietii mele".

"'Un scorpion in lumea viperelor' - mult adevar si in acelasi timp mult curaj si multa prostie, 'Primaria - dragostea si pacostea vietii mele', mai mult pacostea vietii mele a fost. Acum o sa scriu o carte cu amintiri, fiindca am ce povesti - 'Ce rau v-am facut?' Sa ma provoace un scriitor de temut si best-seller fac", a afirmat Solomon.

El a mai declarat ca a fost foarte greu in inchisoare, adaugand: "Nu stiu cum e raiul, dar am vazut cum e iadul".

"Sa nu credeti cine stie ce, am fost respectat, poate mai respectat ca in primarie, si de detinuti, si de cadrele de aici! Dar totusi, esti ingradit, nu te poti misca decat pana aici, pana aici, dar astea sunt regulile, le respecti, ca esti detinut, nu mai esti primarul Craiovei sau ce alta persoana publica aplaudata. Acum aplauzele au disparut din inima mea, au rama doar ale familiei si la cativa prieteni", a mai spus Antonie Solomon.

Fostul primar le-a transmis sanatate si putere de munca tuturor functionarilor din Primaria Craiova.

La Penitenciarul Pelendava, Solomon a stat intr-o camera de opt persoane, printre acestea aflandu-se si deputatul doljean Nicolae Vasilescu.

"Erau opt ore de somn, in rest, stateam la club, am dat peste 600 de titluri la aproape 150-160 de oameni. M-am implicat in concursuri, le-am mai descretit fruntile, le-am explicat de Caragiale, Sorescu, 1 Decembrie. Eu am citit Sorescu, am avut trei volume de publicistica si teatru. Sunt sorescian, este universul meu de la tara si am mai citit ziare. Nu mai vreau sa vad televizor - aceleasi stiri de dimineata si pana seara si din cand in cand un breaking news ca un cal a cazut in fantana", a spus Solomon.

Antonie Solomon a mai spus ca daca ar putea, ar iesi la pensie acum, la 59 de ani, pentru ca s-a saturat de o viata de munca.

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Pelendava, dupa ce magistratii Tribunalului Dolj au respins, miercuri, recursul formulat de procurorii DNA la cererea de eliberare conditionata formulata de acesta si au mentinut decizia data de Judecatoria Craiova, in luna noiembrie, care admisese solicitarea de eliberare conditionata a lui Solomon.

Decizia Tribuanlului Dolj este definitiva.

Cererea de eliberare conditionata a lui Antonie Solomon a fost inregistrata, in 5 noiembrie, la Judecatoria Craiova, care, in 13 noiembrie, a admis solicitarea, insa procurorii anticoruptie au contestat decizia.

In septembrie 2013, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie, potrivit unei decizii a instantei supreme.

In acelasi caz, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare.

Antonie Solomon era acuzat ca a primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova.

Procesul a inceput la Tribunalul Arges, iar apoi a fost stramutat la Tribunalul Galati, in iulie 2010, si a ajuns la instanta suprema in februarie 2013, dupa ce Solomon a devenit senator.

In noiembrie 2013, Senatul a constatat incetarea mandatului de senator a lui Antonie Solomon, incepand din 20 septembrie, cand a fost condamnat la inchisoare.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei intre 2004 si 2012. In 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL si a obtinut al doilea mandat.

In anul 2010, Solomon a fost arestat preventiv mai multe luni in dosarul de coruptie in care a fost apoi condamnat, in aceasta perioada el fiind suspendat din functia de primar. La eliberarea din arest, Slomon si-a reluat functia de edil al Craiovei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3026 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    dar in folosul comunitatii NU presteaza ? (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:55)

    un domn [utilizator]

    sa faca pe Mosh Craciun..sa spele masinile politiei..sa curetze veceurile primariei ...nimic ?
    • -4 (10 voturi)    
      stai calm (Miercuri, 10 decembrie 2014, 21:15)

      NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Asta e penal de-al bun, ca e din PDL.
      • +1 (3 voturi)    
        atunci luati veceurile (Miercuri, 10 decembrie 2014, 22:12)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

        din Craiova la un beau netoiage...luati va de mop...nu de mana si puneti va de treaba..intzelesai ?
  • +5 (5 voturi)    
    Așa (Miercuri, 10 decembrie 2014, 21:04)

    CititorulComentator [utilizator]

    Dați-le drumul...s[ nu prindă mucegai pușcărizat.

    Notă: Dosar finalizat in 1740 zile de la inceperea urmaririi penale.
  • +5 (5 voturi)    
    Prostul la prost trage! (Miercuri, 10 decembrie 2014, 21:16)

    vali47 [utilizator]

    Solomon recunoaste prin asta ca sa inscris in partid pentru a scapa de puscarie.Nici partidul prostilor nu-l scapa de puscarie.
  • +6 (6 voturi)    
    Alo domnul Solomon (Miercuri, 10 decembrie 2014, 22:33)

    Fane Babanu [utilizator]

    Vedeti ca face Sebastian un partid nou


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by