Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare. Decizia este definitiva

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 20 septembrie 2013, 16:26 Dosare Anticoruptie


Antonie Solomon
Foto: Agerpres
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, potrivit unei decizii definitive luate vineri de Inalta Curte, aceeasi pedeapsa fiind dispusa in cazul omului de afaceri Cornel Penescu, informeaza Mediafax. Solomon, in prezent senator PPDD, este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, unul dintre proprietarii lantulului de hipermarketuri PIC. Banii ar fi fost platiti pentru a elibera autorizatia de constructie pentru un magazin PIC in Craiova, pe un teren aflat in litigiu, si pentru a conecta noul hipermarket la reteaua publica de transport in comun. Edilul a petrecut sase luni in arest preventiv, in perioada martie-septembrie 2010.

UPDATE 2 Antonie Solomon s-a predat, vineri seara, la politie, intrand in arestul IPJ Dolj, de unde va fi transferat la penitenciarul Craiova sau la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin. Liderul PP-DD Dolj, Mihai Cilibiu, a anuntat deja ca Solomon va fi radiat din partid.

UPDATE Intrebat unde va fi incarcerat, Antonie Solomon a spus: "La Craiova, unde sa fiu? Nu sunt din Craiova?". El a precizat ca la acest moment se afla in Capitala si ca va merge "direct la Craiova" pentru a se preda.

Intrebat cum comenteaza decizia instantei, Solomon a spus ca nu are ce sa mai comenteze, adaugand: "De ce as mai comenta? Eu am spus ca daca 99 de persoane vinovate sunt achitate, n-am o problema, dar daca o singura persoana nevinovata e condamnata, e o problema cu justitia din tara asta. Sunt nevinovat", a conchis Solomon.

Potrivit anchetatorilor de la DNA, in februarie-martie 2006, Antonie Solomon ar fi primit, in mai multe transe, suma de 40.000 de euro de la Cornel Penescu, pentru a emite o autorizatie de constructie ilegala pentru un hipermarket PIC. Anterior, cererea de autorizatie de constructie fusese respinsa de functionari din cadrul Primariei Craiova, intrucat exista un litigiu pe rolul instantelor judecatoresti.

De asemenea, arata procurorii, "la data de 9 noiembrie 2006, Solomon Antonie a primit de la un actionar principal al SC PIC SA Pitesti suma de 10.000 euro, pentru ca, in calitate de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova sa inlesneasca aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat hipermarketul PIC Craiova".



Un complet de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, vineri, recursurile fata de condamnarile decise in 11 iulie de un complet de trei magistrati ai aceleiasi instante.

Toate recursurile inculpatilor au fost respinse ca nefondate, astfel ca Solomon, Penescu si celelalte doua persoane judecate raman cu pedepsele dispuse anterior de ICCJ.

In 11 iulie, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon si omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnati de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie.

Conform hotararii din 11 iulie, Solomon, in prezent senator PPDD, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mita.

ICCJ a dispus atunci condamnarea fostului primar si la un an de inchisoare pentru fals intelectual, acesta urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi.

Tot in cazul lui Solomon, instanta a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentand suma luata de acesta drept mita.

Cornel Penescu a primit atunci tot trei ani de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

Dragos George Stancu a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru dare de mita. Instanta a stabilit in cazul acestuia un termen de incercare de trei ani si sase luni.

Gheorghita Pieca a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, cu un termen de incercare de trei ani.

Instanta a mai dispus mentinerea sechestrului pentru suma de 50.000 de euro ridicata de procurori de la domiciliul lui Solomon, in cazul celorlalti inculpati fiind ridicata masura asiguratorie asupra bunurilor mobile si imobile.

ICCJ mai hotarat anularea inscrisurilor falsificate, respectiv a autorizatiei de construire nr. 303/16.03.2006 si a procesului verbal de receptie partiala datat 27.03.2006 intocmit de inculpatul Pieca.

In acest dosar, Antonie Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova.

Procesul a inceput la Tribunalul Arges, iar apoi a fost stramutat la Tribunalul Galati, in iulie 2010, si a ajuns la instanta suprema in februarie 2013, dupa ce Solomon a devenit senator.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7240 vizualizari

  • +20 (22 voturi)    
    Inca unul!Bravo! (Vineri, 20 septembrie 2013, 16:34)

    EagleEye [utilizator]

    Un weekend frumos,d-le Solomon.Un pistol de la domnul Nastase sau un fular nu va trebuie?Grabiti-va pentru ca domnul Gigi va asteapta de mult!
    • +12 (12 voturi)    
      Se duce la 'facultate' (Vineri, 20 septembrie 2013, 16:55)

      VictorS [utilizator] i-a raspuns lui EagleEye

      astia vor iesi si mai bine 'pozitionati' decat pana acum, cu mai multe relatii utile si scheme in capatana.
      Deja pare sa fie obligatoriu sa ai macar un dosar penal.
    • +1 (1 vot)    
      tu te bucuri la plevușcă?! hai că poți mai mult (Sâmbătă, 21 septembrie 2013, 11:13)

      visio [utilizator] i-a raspuns lui EagleEye

      eu vreau să văd greii în pușcărie...cei care au semnat legi tâmpite...cei care au omorât în decembrie 1989...că solomon și-a luat o șpagă de 50000 eur...hai că ești copil...
  • +9 (9 voturi)    
    penal era de cind se stie, (Vineri, 20 septembrie 2013, 16:45)

    __alex__ [utilizator]

    aum are si acte.

    Ce veste buna pentru inceputul de weekend!
  • -1 (17 voturi)    
    ciudat (Vineri, 20 septembrie 2013, 16:46)

    Tomis [utilizator]

    Ce avea de impartit Basescu cu Solomon?
    • +7 (9 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 20 septembrie 2013, 18:25)

      [anonim] i-a raspuns lui Tomis

      • +4 (10 voturi)    
        prea fin sarcasmul (Vineri, 20 septembrie 2013, 19:59)

        Tomis [utilizator] i-a raspuns lui

        Am aplicat logica Antenei3.
  • +7 (7 voturi)    
    Ce-ar fi daca... (Vineri, 20 septembrie 2013, 16:49)

    gussy [utilizator]

    Pe viitor sa se confiste, sa se retina, in fine, sa mai fie penalizat si cel care a dat mita, eventual si intermediarul, cu suma respectiva.In cazul de fata Penescu si cel care a intermediat.Cred ca ar durea mai tare si i-ar mai pune pe ganduri.Si la parnaie, si cu banii luați.Trebuie descurajati si cei care dau.Cum ar fi la c
  • +12 (18 voturi)    
    "Basescu e de vina" (Vineri, 20 septembrie 2013, 16:50)

    un dac [utilizator]

    Va comenta Gadea. Si iar flota, iar casa Mihaileanu, iar spalaturi pe creier.

    Eu comentez doar atat: Sper ca Basescu sa treaca printr-o perioada proasta cat mai are de stat la Cotroceni si sa se "razbune" pe cat mai multi penali.
  • +12 (16 voturi)    
    felicitari (Vineri, 20 septembrie 2013, 16:57)

    dum_i [utilizator]

    Bine ca nu l-au condamnat la 4 suspendare ca pe ala de la valcea, ca altfel azi il primeau cu fanfara in primarie.

    Ma intreb cata demnitate pot sa aiba valcenii aia care au adus in primarie numai corupti dovediti. Dar ca ma mir, cand aproape sunt targu-jienii lui ponta care l-au bagat in parlament cu 70%
  • +9 (9 voturi)    
    ... (Vineri, 20 septembrie 2013, 17:21)

    MarianDandarila [utilizator]

    La multi ani! :)
  • +2 (2 voturi)    
    intrebarea mea este (Vineri, 20 septembrie 2013, 20:15)

    Ellias [utilizator]

    ii confisca cineva averile ilicite? Ca daca doar il "ascund" pentru infima perioada de 3 ani-din care face doar cateva luni- ca sigur, il apuca infarctul si "alergia de incarcerare" nu se rezolva nimic. Toti astia ar merita sa li-i se confiste averile si sa nu mai aiba dreptul de-a mai candida vre-odata in posturi publice , platiti de banii celor cinstiti.
  • +1 (1 vot)    
    nelamiriri (Vineri, 20 septembrie 2013, 21:09)

    rezis [utilizator]

    In linkul de mai sus "Citeste mai multe despre acest dosar" te si miri cite termene, cite eforturi, cite obstructii....pentru ce...chiar nu exista cai de rezolva mult mai rapid astfel de cauze? Dl Solomon putea fi primul interesat sa/si dovedeasca nevinovatia. Si mai e o nelamurire: s/au oprit 50 mii din cei 200 mii gasiti acasa? totusi e o suma cam mare indiferent cine e posesorul...
  • +2 (2 voturi)    
    3 ani, mare lucru.... (Sâmbătă, 21 septembrie 2013, 8:52)

    taro [utilizator]

    dupa ce iese de acolo poate sa candideze linistit.

    O sa fie destui "turmentati" care o sa-l voteze si poate o sa si castige. Romanul nu invata nimic.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by