Actionari de la Petrolul Ploiesti, arestati preventiv

de Ionut Baias     HotNews.ro
Joi, 27 noiembrie 2014, 6:33 Dosare Anticoruptie


Trei actionari de la Petrolul Ploiesti, intre care fratii Daniel si Nicolae Capra, au fost arestati preventiv, alaturi de alte patru persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, potrivit unei decizii luate miercuri seara de Tribunalul Prahova, potrivit Agerpres.

Potrivit sefului DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, Tribunalul Prahova a admis propunerea procurorilor si a dispus emiterea de mandate de arestare preventiva pe numele tuturor celor sapte persoane retinute, marti seara, in urma audierilor.

Astfel, intre cei sapte se afla trei administratori ai clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, respectiv fratii Daniel si Nicolae Capra si Marius Bucuroiu, dar si administratori ai unor societati acuzati ca ar fi implicati in activitatea infractionala.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitiva.

Procurorii DIICOT Ploiesti au efectuat, marti, 25 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu, Braila si a municipiului Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate formata din 19 persoane specializata in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Perchezitiile au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploiesti si locuintele actionarilor, anchetatorii ridicand, printre altele, mai multe documente.

Ancheta a fost declansata ca urmare a unei sesizari primite de la Directia Generala Antifrauda care, potrivit lui Botnaru, a efectuat o serie de controale la clubul ploiestean.

In cauza exista suspiciunea ca administratori ai Petrolului Ploiesti au initiat in anul 2012 o grupare infractionala organizata la care au aderat si celelalte persoane, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa le favorizeze firmele, respectiv in scopul preluarii si finantarii clubului de fotbal. Astfel, potrivit procurorilor, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit).

Procurorii mai sustin ca, in scopul crearii unor relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii si livrari de marfuri, sumele astfel obtinute fiind insusite de catre membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

La sediul DIICOT Ploiesti au fost audiate zeci de persoane.

Consiliul Local Ploiesti a aprobat, in luna februarie a anului 2012, o hotarare prin care Daniel Capra, Alexandru Daniel Capra si SC JIF SRL au preluat actiunile SC FC Petrolul SA, detinute pana la acel moment de Liviu Luca, Florin Bercea, Eduard Alexandru si Federatia Sindicatelor Libere si Independente (FSLI) Petrom.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1266 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by