UPDATE Directorul general FC Petrolul, fratii Capra - principali actionari si alte patru persoane, retinuti
Potrivit sefului DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru, procurorii au emis, marti seara, ordonante de retinere pe numele a sapte persoane care au calitatea de suspecti in dosarul in care conducerea clubului de fotbal Petrolul Ploiesti este suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 15.400.000 de euro.
Printre cei retinuti se numara actionarii principali ai clubului de fotbal ploiestean, fratii Daniel si Nicolae Capra, dar si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care detine, de asemenea, actiuni la club.
In acelasi dosar, au fost retinute alte patru persoane, administratori ai unor firme prin care s-ar fi derulat operatiuni financiare fictive.
Sotiile lui Daniel Capra si Nicolae Capra, care au, de asemenea, calitatea de suspecti in dosar, nu se numara printre cei retinuti, a precizat reprezentantul DIICOT Ploiesti.
Cele sapte persoane retinute, marti seara, sunt acuzate de savarsirea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.
In cursul zilei de miercuri, toate cele sapte persoane vor fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.
Fratii Daniel si Nicolae Capra sunt principalii actionari ai clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, facand parte si din Consiliul de Administratie al clubului - Daniel Capra ca presedinte, iar Nicolae Capra ca membru. Din Consiliul de Administratie al FC Petrolul Ploiesti mai face parte, ca membru, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care este si el actionar.
Conform procurorilor, faptele cercetate in acest dosar deschis de DIICOT au avut loc incepand cu anul 2012, an in care, in luna februarie, omul de afaceri Daniel Capra a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, care apartinea, in documente, Societatii Comerciale "F.C. Petrolul Ploiesti" SA, detinuta, ca actionar majoritar, de Federatia Sindicatelor Libere din Petrol si la care erau actionari, cu cate o actiune, si Liviu Luca, Florin Bercea si Eduard Alexandru. Societatea era sustinuta in cea mai mare parte din bani publici proveniti de la bugetul municipiului Ploiesti.
Directia Generala Antifrauda este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate in acest dosar, conform unor surse lucratorii Antifrauda ridicand, anterior, in mai multe randuri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploiesti.
In acest dosar, procurorii DIICOT au facut, marti, perchezitii la 25 de adrese din Bucuresti si judetele Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu si Braila, la membrii gruparii suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala si din care fac parte 19 persoane.
La Buzau, politistii, coordonati de procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti al DIICOT, au perchezitionat sediul unei societati comerciale despre care anchetatorii au informatii ca ar fi implicata in ingineriile financiare ale fratilor Capra.
"Au fost facute perchezitii la SC Soval Plast din Buzau, parte a ingineriilor financiare ale fratilor Capra. In acte, administrator al firmei apare un cetatean moldovean, in realitate insa firma fiind controlata de membrii gruparii Capra", a declarat seful DIICOT Ploiesti.
Intr-un comunicat de presa transmis marti dimineata, DIICOT preciza ca administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti ar fi initiat, in anul 2012, gruparea infractionala organizata, la care au aderat si ceilalti membri. Gruparea ar fi fost constituita pentru a favoriza firmele administrate de acestia, care s-ar fi folosit de lanturi infractionale pentru a prelua si finanta SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti.
"Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit)", se mentiona in comunicatul de presa al DIICOT.
Anchetatorii sustin ca membrii gruparii ar fi facturat diferite servicii si livrari de marfuri cu clubul sportiv, pentru a acoperi astfel relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala. Sumele obtinute in acest fel ar fi fost insusite de membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.
- +4 (4 voturi)Bani publici vs. interes public (Marţi, 25 noiembrie 2014, 22:57) alexknicks [utilizator]Intr-un oras cu strazi care arata ca dupa bombardament si un spital municipal in care sigur pleci bolnav chiar daca ai intrat sanatos, era putin ciudat ca o echipa de fotbal sa "manance" foarte multi bani publici doar pentru a oferi un trai mai bun catorva jucatori exotici si intermediarilor din jurul lor.raspunde trimite

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 6 luni
- 15 ani 1 luna
- 14 ani 9 luni
- 11 ani 1 luna
- 10 ani 10 luni
- 4222 zile
- 4025 zile
- 3691 zile
- 3605 zile
- 3605 zile
- 7543 zile
- 4216 zile
- 5782 zile
- 6357 zile
- 3769 zile
- 3621 zile
- 6208 zile
- 5561 zile
- 6166 zile
- 3663 zile
- 4228 zile
- 5901 zile
- 6735 zile
- 5305 zile
- 5232 zile
- 6287 zile
- 6260 zile
- 3317 zile
- 4468 zile
- 6261 zile
- 3720 zile
- 3536 zile
- 4530 zile
- 5334 zile
- 5348 zile
- 6168 zile
- 5329 zile
- 3613 zile
- 3580 zile
- 4453 zile
- 5971 zile
- 4493 zile
- 5754 zile
- 4046 zile
- 6100 zile
- 4607 zile
- 3543 zile
- 3766 zile
- 4878 zile
- 3556 zile
- 3802 zile
- 6618 zile
- 5526 zile
- 4815 zile