Primarul Dorin Florea: Nu a fost nicio descindere a DNA la Primaria Targu Mures

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 13 iunie 2014, 18:06 Dosare Anticoruptie


Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca la sediul municipalitatii nu a avut loc nicio descindere a Departamentului National Anticoruptie, ca toata corespondenta cu procurorii DNA s-a purtat la modul oficial si ca unii ar fi dorit ca prin lansarea acestui zvon sa creeze o imagine negativa despre institutiei pe care o conduce.

"E ca la Radio Erevan. Ieri (joi, n.r.) a fost cineva de la DNA la mine, mi-a spus ca s-a depus o plangere, ceva despre finantarea cluburilor sportive, si ne-a solicitat niste acte. Azi am trimis hotararile de Consiliu Local prin care s-au alocat banii ca sa se vada ca nu avem nimic de ascuns. Le vor studia si vor actiona in consecinta. Au mai fost facute plangeri, am mai transmis documente (...) Nu a fost nicio descindere a DNA la Primaria Targu Mures. Stirile pe surse date cum ca azi ar fi fost o descindere a DNA la Primaria Targu Mures au fost date numai asa ca sa ne murdareasca unii, sa creeze impresia ca s-ar intampla ceva rau aici. De la a cere acte pana la descinderi e o cale lunga", a afirmat Florea.

Viceprimarul din Targu Mures, Claudiu Maior, a declarat anterior, pentru Agerpres, ca in baza unei solicitari sosite de la Departamentul National Anticoruptie, municipalitatea a trimis, vineri, toate documentele legate de finantarea cluburilor sportive.

"Ieri (joi, n.r.) DNA ne-a trimis o adresa si ne-a solicitat actele prin care finantam cluburile sportive din oras. Este vorba despre ASA Targu Mures (echipa de fotbal, n.r.), BC Mures (echipa de baschet masculin, n.r.), CSU Medicina Targu Mures (echipa de volei, n.r.) si Sport Club Muresul Targu Mures (club de handbal feminin, n.r.). Azi le-am trimis prin curier toate documentele solicitate, adica hotararile Consiliului Local Targu Mures. Nu a descins nimeni la sediul Primariei Targu Mures", a spus Claudiu Maior.

Viceprimarul a spus ca este posibil ca la baza acestei solicitari sa stea vreo sesizare, dar ca municipalitatea nu a fost informata cu privire la acest aspect.

Asociatia Pentru Minti Pertinente AMPER a solicitat, in urma cu cateva zile, revocarea a cinci hotarari ale Consiliului Local Targu Mures din 29 mai a.c. prin care institutia se angajeaza sa finanteze din bugetul local cluburile Asociatia "Fotbal Club ASA 2013 Targu Mures", Baschet Club Mures, Clubul Sportiv Universitar Targu Mures, Clubul Sportiv City'Us Targu Mures si Sport Club MURESUL Targu Mures cu peste 15 milioane de lei.

Directorul executiv al AMPER, Catalin Heghes, a precizat vineri, pentru Agerpres, ca solicitarea de catre DNA a documentelor de la Primaria Targu Mures, referitoare la finantarea cluburilor sportive, nu are legatura cu demersul asociatiei. Acesta a spus ca AMPER a depus, in data de 10 iunie, la registratura Primariei Targu Mures, o plangere prealabila prin care contesta oportunitatea si legalitatea hotararilor de consiliu local, care contine argumente pe 11 pagini, dar ca nu stie ca documentul sa fi ajuns la DNA.

"Noi nu am depus nicio reclamatie la DNA (...) In opinia noastra, cele cinci hotarari susmentionate nu respecta egalitatea la sansa a tuturor cluburilor sportive din Targu Mures, intrucat hotararile nu sunt luate ca urmare a unui concurs de proiecte, transparent, cu criterii clare si bine definite. In plus, pentru cluburile care au primit finantare, Primaria Targu Mures descurajeaza indirect performanta managerilor, care nu sunt nevoiti astfel sa caute solutii economice viabile pentru sustinerea cheltuielilor. In privinta legalitatii acestor hotarari de Consiliu Local, in opinia noastra, ele incalca mai multe acte normative, intre care Regulamentul de Organizare si Functionare a Consiliului Local Targu Mures, Legea 52/2003 privind transparenta decizionala, Legea 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general si Legea 69/2000 - legea educatiei fizice si sportului", a precizat Catalin Heghes.

In documentul depus la primarie se arata ca, in cazul unui raspuns nefavorabil din partea Primariei si a Consiliului Local Targu Mures, Asociatia Pentru Minti Pertinente AMPER va continua demersurile pentru revocarea celor cinci hotarari pe calea contenciosului administrativ.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1401 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by