Seful Directiei Infrastructura din Primariei Capitalei, Madalin Dumitru, a fost retinut de DNA. A primit de la doua firme un Mercedes si un BMV X6 si a uitat sa declare sute de mii de euro si 8 ceasuri de lux

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 5 iunie 2014, 15:31 Dosare Anticoruptie


Madalin Dumitru (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut pentru 24 de ore pe director al Directia generala infrastructura si servicii publice din cadrul Primariei Bucuresti,  Madalin Dumitru, acuzat de o serie de infractiuni, printre care fals in declaratii, luare de mita si abuz in serviciu. Printre altele, acesta a primit 2 autoturisme, un Mercedes, si un BMV X6 , de la doua societati comerciale.  Madalin Dumitru a fost scos din sediul Directiei Nationale Anticoruptie cu catuse la maini si urcat intr-o masina a anchetatorilor.

Care sunt captele de acuzare ale procurorilor:
  • - fals in declaratii (3 acte materiale);
  • - efectuare de acte de comert incompatibile cu functia;
  • - participatie improprie la delapidare, in forma continuata;
  • - luare de mita;
  • - abuz in serviciu;
  • - 3 infractiuni de trafic de influenta;
Procurorii afirma ca date si probe care arata ca Madalin Dumitru nu a mentionat o serie de bunuri in declaratiile de avere din 2008 - 2013.

Astfel, in declaratia de avere din data de 04.11.2008 nu a mentionat venituri in suma de 150.000 de euro obtinute ca urmare a incheierii antecontractului de vanzare - cumparare pentru un teren in suprafata de 217 m.p., situat in Bucuresti.

De asemenea, in declaratia de avere din data de 04.11.2010 nu a trecut venituri in suma de 90.200 lei obtinute din cesionarea partilor sociale la SC MAGISTRAL SRL, al carei reprezentant era.

In declaratia de avere din data de 10.06.2013 nu a declarat veniturile obtinute din inchirierea inchirierea unui imobil situat in orasul Voluntari, jud. Ilfov (1.850 euro/luna, pentru anul 2012 = 5.500 euro, ianuarie - iulie 2013 = 11.100 euro). In aceeasi declaratie de avere a declarat in fals venituri in suma de 500.000 lei si 150.000 euro obtinute ca urmare a incheierii a trei antecontracte de vanzare - cumparare si nu a declarat 8 ceasuri (LONGINES MONT BLANC etc.).

Dupa numirea in functia de director al DGISP din cadrul primariei mun. Bucuresti, Madalin Dumitru a continuat sa efectueze acte de administrare a societatilor SC PRECON SRL si SC MAGISTRAL SRL atat in mod direct cat si prin intermediul altor persoane, fiind in continuare factorul de decizie in cadrul acestora.

Astfel, Dumitru Madalin Ionica era cel care stabilea strategia de dezvoltare a societatilor indicand administratorului/directorului general proiectele ce trebuie dezvoltate, oportunitatile de afaceri, termenii ofertelor si termenii contractelor incheiate de cele doua societati, precum si prioritizarea platilor.
S-a stabilit, de asemenea ca Dumitru Madalin Ionica identifica posibilii clienti ai societatilor, discuta cu acestia, le solicita intalniri cu persoane din conducerea celor doua societati, insotea clientii la sediul societatilor pe care le administra in fapt.

Urmare a exercitarii acestor activitati incompatibile cu functia exercitata inculpatul Dumitru Madalin Ionica a obtinut foloase materiale necuvenite care constau in:
  • suma de 48.000 lei ridicata din casieria SC PRECON SRL de administrator la solicitarea sa si depusa de acesta intr-un cont indicat;
  • costurile suportate de SC PRECON SRL pentru angajarea unui sofer personal, respectiv retributia acestuia;
  • costurile suportate de SC PRECON SRL pentru asigurarea folosintei mai multor autoturisme (rate de leasing, asigurari, taxe, cheltuieli de intretinere) - autoturismul marca Chrysler Grand Voyager ; autoturism marca Audi A5; autoturismul marca Audi Q7, costurile aferente abonamentelor telefonice pentru posturile utilizate de el si fiul sau.
S-a stabilit, de asemenea ca au fost obtinute foloase si pentru alte persoane, reprezentand salarii aferente perioadei 20.10.2010 - 16.05.2013 (30 luni x 7.130 lei - 213.900 lei) si costurile aferente asigurarii folosintei mai multor autoturisme.

In perioada 2009 - 2014, in calitate de director general in cadrul Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice (DGISP) din cadrul Primariei Generale, presedinte al comisiilor de evaluare, presedinte al comisiei de receptie a lucrarilor, a pretins si primit de la o societate comerciala foloase necuvenite de peste 9.200 lei, constand in efectuarea unor lucrari de reparatii/renovare/instalatii, materialele necesare si obiecte electrocasnice pentru a-si exercita influenta in vederea atribuirii, derularea in bune conditii a contractelor si pentru a aproba decontarea unor lucrari neefectuate.

In aceeasi calitate, inculpatul Dumitru Madalin Ionica, prin receptionarea unor lucrari neefectuate la obiectivul "Refacerea si consolidarea structurii de rezistenta a Pasajului denivelat suprateran Baneasa" a creat premisele decontarii de lucrari neefectuate in suma de 372.636 lei fara TVA, respectiv la articolul deviz "Parapet metalic directional zincat" au fost decontati in plus 701 metri parapet nepus in opera.

Prejudiciul cauzat prin decontarea unor lucrari neefectuate este de 372.636 lei fara TVA si a fost recuperat integral, iar folosul firmei care a realizat lucrarile consta in suma de bani incasata nelegal, constatarea finalizarii lucrarilor si neaplicarea unor sanctiuni contractuale .

Tot in perioada 2009 - 2014, a primit de la reprezentantii a 2 societati comerciale a 2 autoturisme unul marca Mercedes, celalalt marca BMV X6 si alte foloase necuvenite in cuantum de circa 50.000 de euro si 9.000 lei, in vederea obtinerii pentru acestea de lucrari in subcontractare, avize/aprobari, a efectuarii platilor la timp.

Inculpatului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat la data de 06 iunie 2014 Tribunalului Bucuresti pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4459 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Omul lui Oprescu! Urmeaza sefu mare! (Joi, 5 iunie 2014, 15:51)

    Marian777 [utilizator]

    De acolo vin banii pentru fiul si nepotii lui Oprescu...

    Tovarasi din toate institutiile publice, uniti-va! La DNA...
  • +6 (6 voturi)    
    Bravo! (Joi, 5 iunie 2014, 16:33)

    Chiar Eu [utilizator]

    Si la mai mare... poate scapam si de Oprescu. Sau macar Ion Dedu!
  • 0 (2 voturi)    
    Asta-i ce-a ciupit el !!,dar Oprescu ??? (Joi, 5 iunie 2014, 17:33)

    andreesanu [utilizator]

    Asa se scrie politica lui Oprescu ,acolo sunt banii vostri
    bucurestenilor ,sper ca sunteti satisfacuti de votul vostru !!!
    De 25 de ani Bucurestiul a incaput pe mina cui vrei si cui a vrut !!!,care mai de care mai hot,mai excroc ,mai mincinos,asa ati ales .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by