Potrivit Mediafax, Madalin Dumitru este suspectat ca ar fi dat prefential contracte unor firme, pentru diverse lucrari, au precizat sursele citate.
Procurorii fac perchezitii in biroul directorului si la locuinta acesta, precum si la alte adrese, urmand sa ridice mai multe documente care au legatura cu acest caz.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie - confirma ca efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011 - 2014, a unor fapte de coruptie si asimilate infractiunilor de coruptie, fiind vizati functionari cu atributii in derularea de contracte finantate din bani publici.
"In cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 20 locatii situate in municipiul Bucuresti si in localitati din judetul Ilfov, la sediile unor societati comerciale, institutii publice si la domiciliile unor persoane. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate si informativ din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si de sprijinul Brigazii Speciale de Interventii a Jandarmeriei", se arata intr-un comunicat al institutiei.
Potrivit declaratiei de avere din iunie 2013, Madalin Dumitru are doua terenuri intravilane, unul in judetul Dambovita si altul in Bucuresti, in suprafata de 500 de metri patrati, respectiv 220 de metri patrati, cumparate in 2003 si, respectiv, 2004.
Directorul Directiei Infrastructura mai detine trei apartamente in Bucuresti, in suprafata de 42, 45 si 65 de metri patrati, cumparate in 1996, 2006 si 2007, doua case de locuit, de 200 si, respectiv, 240 de metri patrati, in Capitala si Ilfov, cumparate in 2006 si 2002, precum si un spatiu comercial de 1.000 de metri patrati, in Dambovita, cumparat in anul 1996.
Madalin Dumitru a mentionat in declaratia de avere ca are datorii de 270.000 de euro si, respectiv, 252.000 de euro, la Egnatia, scadente in 2036 si 2031, precum si de 18.000 de euro, la Banca Transilvania.
Dumitru a incasat in anul fiscal anterior declaratiei de avere, 30.400 de lei in baza contractului de munca de la Primaria Capitalei, iar sotia acestuia a avut, tot din salariu, venituri de 30.000 de lei.
Madalin Dumitru si Ion Dedu au venit la Primaria Capitalei dupa ce Sorin Oprescu a castigat alegerile pentru fotoliul de primar general in 2008.Dupa 2008, mai multe dintre marile proiecte de infrastructura demarate de Primaria Capitalei au fost urmarite de controverse.
Unul dintre acestea este realizarea Diametralei Buzesti Berzei Uranus, unde mai multe ONG-uri au obtinut in instanta anularea catorva autorizatii de construire pentru aceste lucrari si au acuat municipalitatea ca a demolat ilegal cateva cladiri de patrimoniu care stateau in calea largirii soselei.
Pe 7 ianuarie 2014, Tribunalul Bucuresti a suspendat planurile urbanistice zonale care bat in cuie traseul Bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus si in baza carora s-a demontat Hala Matache, monument istoric, pentru a putea fi mutata pe alt amplasament. In plus, instanta a suspendat si autorizatiile de construire in baza carora s-a construit tronsonul de drum cuprins intre bd. Dinicu Golescu si Calea Grivitei.
Procesul pentru suspendarea actelor a fost intentat de Asociatia Salvati Bucurestiul, iar ONG-ul va cere si anularea documentatiilor de urbanism si autorizatiilor.
Un alt proiect controversat este drumul expres spre Autostrada A1 care implica si realizarea unui pasaj suprateran la Ciurel. Mai multi cetateni din zona au obtinut in instanta anularea autorizatiei eliberata de municipalitate pentru acest proiect, insa anul trecut m8unicipalitatea a eliberat alta autorizatie, pentru acelasi lucru.
Tribunalul Bucuresti a hotarat, la sfarsitul lunii noiembrie 2013, anularea definitiva a autorizatiei de construire eliberata de Primaria Capitalei, in 2010, pentru construirea pasajului suprateran de la Ciurel, proiect ce face parte din drumul expres spre autostrada Bucuresti-Pitesti. Actul administrativ a fost anulat in instanta de un cetatean din zona, Danes Mihai, afectat de lucrare. Proprietarul sustine ca municipalitatea i-a luat 60 de mp din curte fara sa-l exproprieze, iar pilonul pasajului se afla la 3 m distanta de balconul sau. Prima decizie a instantei in acest sens a fost in luna iulie 2012.
In luna august 2013, Primaria a emis insa o noua noua autorizatie de construire pentru acest pasaj, lucrarile urmand sa se faca in baza acesteia.
Noua autorizatie a fost emisa desi Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul drumului a fost suspendat in instanta, in februarie 2013, tot de un grup de cetateni din zona. Ion Dedu, seful Directiei de Infrastructura din cadrul Primariei Capitalei, a declarat la vremea respectiva ca hotararea Tribunalului nu afecteaza proiectul, iar lucrarile vor continua de indata ce municipalitatea va avea bani.
Lucrarile la pasajul de la Ciurel au inceput in 2010 si au fost abandonate imediat din lipsa de bani. In bugetul pe 2013 s-au alocat pentru aceasta lucrare 30 milioane lei. Valoarea totala a proiectului este de 138 milioane de euro.
Vom reveni cu amanunte
Domnului si str. Doamna Ghica ramane sens dublu si cu linie de tramvai pe mijloc.
Aberatii,la tot pasul ,lucrari inutile,paranoice platite la comanda lui Oprescu si a derbedeilor de linga el.
E timpul sa se termine si cu fanariotul de Oprescu.
Cred ca daca DNA va intra adanc in itele tuturor contracte derulate de PMB si ASB vor fi surprize enorme proportionale cu pagubele fcacute de acesti mafioti.