UPDATE Inspectorul sef IPJ Suceava, acuzat de DNA de abuz in serviciu dupa ce i-ar fi cerut unui coleg de la Rutiera, la solicitarea unui preot, sa nu ii ridice permisul unui sef de la APIA Suceava

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 4 iunie 2014, 12:06 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Suceava cu atributii de inspector sef, Ioan Crap. Acesta este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, se arata intr-un comunicat al DNA. Potrivit procurorilor, la solicitarea unui preot, Ioan Crap ar fi intervenit pe langa un agent de politie de la Politia Rutiera Suceava, pentru ca acesta sa nu  ii retina permisul de conducere unei persoane cu functie de conducere la APIA Suceava si sa nu dispuna sanctionarea contraventionala a acesteia, desi agentul constatase incalcarea prevederilor legale ce impunea luarea acestei masuri.

UPDATE Ioan Carp, adjunct al sefului IPJ Suceava, a fost pus la dispozitie, potrivit statutului politistului, informeaza IGPR printr-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

''In urma punerii in miscare a actiunii penale fata de comisarul-sef de politie Crap Ioan, desemnat la conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, seful Politiei Romane a dispus punerea la dispozitie a ofiterului, conform prevederilor legale privind statutul politistului'', precizeaza sursa citata.

Amintim ca procurorii anticoruptie efectueaza miercuri dimineata mai multe perchezitii in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti, judetele Suceava si Dambovita, din care 5 sunt sediile unor institutii publice, printre care APIA Central si Apia Suceava, si persoane juridice. Acestia fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni legate de admiterea la plata a unor cereri de acordare a sprijinului financiar pe suprafata sau in domeniul zootehnic, unor persoane fizice, juridice, parohii si manastiri, ce nu indeplineau conditiile de eligibilitate.

  • Comunicatul integral al DNA
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de CRAP IOAN, adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Suceava, in prezent cu atributii de inspector sef al IPJ Suceava, sub aspectul savarsirii infractiunii abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, la data de 6 aprilie 2014, inculpatul Crap Ioan, in virtutea atributiilor sale de serviciu de adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, la solicitarea telefonica a unei persoane (preot) si-a incalcat atributiile de serviciu si a intervenit pe langa un agent de politie din cadrul Serviciului Politiei Rutiere din cadrul I. P. J. Suceava, aflat in timpul serviciului cu un autoturism prevazut cu statie radar, pentru ca acesta sa nu dispuna masura retinerii permisului de conducere a unei persoane cu functie de conducere la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura Centrul Judetean Suceava (APIA SUCEAVA) si sanctionarea contraventionala a acesteia, desi agentul constatase incalcarea prevederilor legale ce impunea luarea acestei masuri.

Inculpatului Crap Ioan i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii Suceava si de sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1753 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Bun! (Miercuri, 4 iunie 2014, 13:55)

    Matrafirefox [utilizator]

    Sa-l bage la zdup! DNA-ul nu se joaca!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by