VIDEO Cererea lui Mihai Stoica privind regimul de detentie, amanata pentru ca acesta a ramas fara avocati

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 30 aprilie 2014, 17:57 Dosare Anticoruptie


Mihai Stoica
Foto: HotNews / Dan Popescu
Judecarea cererii lui Mihai Stoica de schimbare a regimului de executare a pedepsei a fost amanata, miercuri, pentru ca avocatii acestuia au reziliat contractul de reprezentare, instanta Judecatoriei Sectorului 5 stabilind urmatorul termen la 14 mai, informeaza Mediafax.

Mihai Stoica a formulat, in 8 aprilie, la Judecatoria Sectorului 5, o cerere de schimbare a regimului de executare a pedepsei de trei ani si sase luni primite in dosarul transferurilor de jucatori, in prezent acesta avand regim inchis.

Judecatoria Sectorului 5 trebuia sa ia in discutie miercuri cererea lui Mihai Stoica, insa judecarea dosarului a fost amanata pentru ca avocatii acestuia au reziliat contractul de reprezentare.

Instanta a acordat un nou termen in acest dosar la 14 mai, data pana la care fostul manager general al FC Steaua va trebui sa-si angajeze alti aparatori.

Numele lui Mihai Stoica si cel al avocatei acestuia au aparut in referatul cu propunerea de arestare a judecatorului Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, care trebuia sa solutioneze dosarul in care fostul manager al FC Steaua a solicitat anularea condamnarii primite in dosarul transferurilor. Potrivit referatului procurorilor, judecatorul Stan Mustata ar fi incercat sa ii ceara lui Mihai Stoica bani pentru a da o decizie favorabila.

In 25 aprilie, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti, din care facea parte si Stan Mustata, a declarat contestatia in anulare a lui Mihai Stoica ca fiind admisibila in principiu si a amanat judecarea cauzei pentru 23 mai.Intr-un alt dosar, Judecatoria Sectorului 5 ar fi trebuit sa ia in discutie, tot miercuri, cererea lui George Copos - condamnat la trei ani si opt luni, in dosarul transferurilor - de schimbare a regimului de executare a detentiei, acesta fiind incarcerat la Penitenciarul Rahova, in regim inchis. Si acest proces a fost amanat, pentru ca la dosar nu a fost depusa decizia judecatorului delegat de la penitenciar, instanta stabilind termenul de judecata tot in 14 mai.

Un alt condamnat in dosarul transferurilor de jucatori, Gheorghe Popescu, care are de executat o pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, a formulat o cerere de schimbare a regimului, care ar fi trebuit sa se judece marti, insa acest proces nu a mai avut loc pentru ca Popescu si-a retras solicitarea.

Si Gigi Netoiu, condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor si incarcerat la Penitenciarul Craiova, a cerut instantei schimbarea regimului de detentie din inchis in semideschis. Judecatoria Craiova ar urma sa ia o decizie in acest sens la 8 mai.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, in 4 martie, pe Jean Padureanu la trei ani si patru luni de inchisoare, pe George Copos la trei ani si opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani si sase luni, pe Cristian Borcea si Ioan Becali la cate sase ani si patru luni, pe Victor Becali la patru ani si opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, iar pe Gigi Netoiu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Cristian Borcea si fratii Ioan si Victor Becali sunt incarcerati la Penitenciarul Slobozia, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica si George Copos executa pedepsele la Penitenciarul Rahova, iar Gigi Netoiu este inchis la Penitenciarul Craiova, toti avand regim inchis de detentie. Jean Padureanu executa pedeapsa in regim semideschis, fiind incarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1005 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by