VIDEO DNA a pus sechestru pe doua imobile ale deputatului Florin Popescu (PMP)

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 29 aprilie 2014, 14:10 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie a dispus instituirea sechestrului asupra a 2 imobile, ce apartin deputatului Florin Popescu (Partidul Miscarea Populara), acuzat ca si-a folosit influenta in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, in data de 25 aprilie, procurorii au dispus instituirea sechestrului si notarea ipotecara, pana la concurenta sumei de 485.500 lei, asupra a 2 imobile ce apartin deputatului, situate in mun. Targoviste, jud. Dambovita.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut parlamentului sa aprobe arestarea preventiva a deputatului PMP Florin Popescu, acuzat ca si-a folosit influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PDL, si i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Comisia Juridica a votat luni impotriva arestarii preventive a deputatului Florin Popescu. Din cei 23 de membri ai comisiei, 15 au votat impotriva cererii DNA, 7 pentru si unul s-a abtinut. Votul a fost secret.  • Comunicatul integral al DNA
In completarea comunicatelor nr. 494 si 496 din 23 aprilie 2014, referitoare la inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN, deputat in Parlamentul Romaniei, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

La data de 25.04.2014, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combaterea infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus instituirea sechestrului si notarea ipotecara, pana la concurenta sumei de 485.500 lei, asupra a 2 imobile, ce apartin inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN, situate in mun. Targoviste, jud. Dambovita.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.1094 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by