Liderul Blocului National al Revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare, a fost dat in urmarire generala

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 14 noiembrie 2013, 17:55 Dosare Anticoruptie


Dorin Lazar Maior
Foto: AGERPRES
Dorin Lazar Maior, secretar executiv al PSD pe problemele revolutionarilor si liderul Blocului National al Revolutionarilor, a fost dat in urmarire generala dupa ce nu a ajuns in arest, la 3 zile de la condamnarea definitiva pentru santaj. Curtea de Apel Mures l-a condamnat, luni, la 7 ani de inchisoare cu executare pe Dorin Lazar Maior, pentru santaj, in dosarul "Romexterra", mentinand astfel decizia Judecatoriei Targu Mures din luna martie, iar decizia este definitiva. Dupa 3 zile, Maior nu s-a predat si nici nu a fost gasit la adresa din buletin, el fiind acum cautat de politistii din toata tara, potrivit B1 Tv.

Daca nu va fi gasit pe teritoriul Romaniei, Dorin Lazar Maior va fi dat in urmarire internationala.

Magistratii Curtii de Apel Mures l-au condamnat, luni, pe Dorin Lazar Maior la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Romexterra", in acelasi dosar fiind condamnati si omul de afaceri Ovidiu Tition - la patru ani de inchisoare cu executare si Florina Aprofirei - la trei ani de inchisoare cu suspendare. Decizia instantei este definitiva.

In 4 martie, Judecatoria Targu Mures l-a condamnat pe Maior la sapte ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi pe o perioada de cinci ani dupa executarea pedepsei.

Aceeasi instanta l-a condamnat pe Tition la cinci ani de inchisoare cu executare, iar pe Aprofirei la patru ani de inchisoare cu executare.

Acestia au facut recurs la decizia Judecatoriei, iar Curtea de Apel Mures a mentinut sentinta doar pentru Dorin Lazar Maior, in timp ce in cazul celorlalti doi a casat-o, la rejudecare reducand pedepsele.
Dorin Lazar Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofirei au fost trimisi in judecata in 2006 de procurorii DNA Brasov, fiind acuzati ca ar fi santajat doi oameni de afaceri brasoveni, printre care si pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brasov Mihai Matepiuc, pentru modul ilegal in care se acordau credite la banca respectiva. Maior i-ar fi amenintat pe cei doi oameni de afaceri ca ii va denunta daca nu primeste de la fiecare cate un milion de lei.

"Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca inculpatul Maior Lazar Dorin si inculpatul Tition Ovidiu au exercitat in cursul lunilor noiembrie - decembrie 2006 mai multe actiuni de intimidare fizica si psihica, inclusiv amenintari cu darea in vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societati comerciale si a unui director de banca, sprijiniti fiind de invinuita Aprofirei Florina, in scopul obtinerii unui fals material injust", se preciza intr-un comunicat al DNA Brasov.

In acest dosar, Tition si Maior au stat in arest preventiv pentru o perioada, in urma cu patru ani. Cei doi au fost retinuti si ulterior arestati sub acuzatia de santaj la finele lunii decembrie 2006 si pana in mai 2007.

In prezent, Ovidiu Tition se afla in arest intr-un alt dosar. El a fost retinut de politistii Serviciului Investigare Fraude in 21 februarie 2013 si a fost apoi prezentat Tribunalului Brasov, care a decis arestarea lui preventiva pentru 29 de zile intr-un dosar de inselaciuni bancare, dupa ce, in perioada 2011 - 2012, a achizitionat marfuri alimentare de peste 300.000 de lei, fara a avea disponibil in cont, si pe care le-a vandut apoi prin firmele concubinei lui.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1951 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Dosar politic (Joi, 14 noiembrie 2013, 18:15)

    EMP [utilizator]

    Asa aflam si noi cine sunt oamenii care s-au erijat in reprezentanti ai revolutionarilor. Cand te gandesti la tinerii care au iesit in strada in '89, daca ar fi banuit cine va profita cu nerusinare de sacrificiul lor!
  • +5 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 14 noiembrie 2013, 18:19)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    "Muppets" se întorc! (Joi, 14 noiembrie 2013, 18:45)

    Cocofifi [utilizator]

    Mai țineți minte cum începea serialul Muppets?

    "It's time to play the music, it's time to light the lights"... Iată că Muppets-ii revin în forță în Românica. Gonzo, secretar "pă probleme dă revoluționari" (foncție importantă, nu-i pentru orișicine, tre' să combată, să fie de-al nostru) e pe punctul să meargă la colivie.

    Presimțind băgarea la cușcă, își schimbă domiciliul în mod repetat. Organele, reprezentate de ursul Fozzie și broscoiul Kermit, știu asta, da' sunt relaxați. Atât de relaxați că, atunci când vor să-l ducă pe Gonzo la coteț, ia-l de unde nu-i.

    "Noi am vrut, da' nu era". O să-i rugăm pe americani și saudiți să se uite după un vultur pleșuv care scuipă semințe. Noi mai mult nu putem.

    Și uite-așa, rămân zecile de mii de revoluționari 'cu acte în regulă' fără secretar. O fi frumos?

    Bonsoir, popor. Mersi că ne-ați ales!
  • +2 (2 voturi)    
    Revolutionarii Dorin, Lazar si Maior... (Joi, 14 noiembrie 2013, 23:43)

    GRANDFATHER [utilizator]

    ...s-or fi hotarat sa se faca "haiduci"!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by