Verificari ale DNA in peste 20 de localitati din Olt, unde prezenta la referendum a depasit 100%

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 14 august 2012, 17:16 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au facut cercetari in peste 20 de localitati din judetul Olt, unde prezenta la referendum a depasit 100%, magistratii audiind presedintii mai multor sectii de votare, dar si membrii acestora, transmite Mediafax.

Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, a declarat ca procurorii Directiei Generale Anticoruptie au inceput, lunea trecuta, ancheta in judetul Olt, iar pana in prezent au verificat mai multe sectii de votare din aproximativ 20 de localitati.

"Procurorii DNA sunt in judetul Olt de mai bine de o saptamana si au verificat foarte multe sectii de votare, unde a fost inregistrata o prezenta mare la vot. Spre exemplu, astazi (n.r. - marti), sunt in Piatra-Olt, Vitomiresti si Samburesti. Eu nu am fost chemat, insa am informatiile de la primari si membrii PSD care au fost prezenti in sectiile de votare in ziua referendumului", a precizat Paul Stanescu.

In acesta saptamana, procurorii DNA au inceput ancheta in localitatea Barasti, unde au audiat mai multe persoane.

Primarul din Barasti a spus ca la una dintre sectiile de votare din localitate prezenta a fost de 200%.

"Au venit in localitatea noastra trei procurori de la DNA. Am fost audiat si eu in calitate de martor. Nu au vrut sa-mi spuna mai multe, doar mi-au pus intrebari despre cum s-a desfasurat referendumul. Stiu ca au fost audiati presedintii din doua sectii de votare si ceilalti membri si observatori. In comuna noastra au fost trei sectii de votare, insa doar la doua se face ancheta, acolo unde prezenta depaseste 100%. De altfel, la una dintre sectii prezenta a fost de 200%¬, a precizat Vergil Gealapu, primarul localitatii Barasti.

Marti dimineata, procurorii au facut verificari in localitatea Vitomiresti, audiind mai multe persoane printre care si pe presedintele organizatiei PSD din comuna.

"Au venit de dimineata si m-au audiat pe mine in calitate de presedinte al organizatiei PSD. Pe mine m-au intrebat cu precadere despre prezenta in sectiile de votare a unor persoane venite din partea unui ONG care au dat sms-uri cu prezenta la vot. De asemenea, au fost audiati toti cei cinci care au dat sms-uri si trei presedinti de sectii. In Vitomiresti au fost la referendum cinci sectii de votare, insa doar in trei se face ancheta pentru ca acolo prezenta la vot depaseste 100%. In celelalte doua sectii de votare prezenta la urne a fost de 98%, respectiv 97%", a declarat Constantin Priboianu.

Ancheta procurorilor DNA va continua si in zilele urmatoare in alte localitati.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza, marti, ca se fac cercetari in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie, dar ca, avand in vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta acestei institutii in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29 iulie 2012. Avand in vedere stadiul cercetarilor, date suplimentare nu putem furniza in acest moment", se arata intr-un comunicat de presa al DNA, ca raspuns la solicitarea reprezentatilor mass-media.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4061 vizualizari

  • +11 (13 voturi)    
    200% (Marţi, 14 august 2012, 17:31)

    Draky [utilizator]

    200%?
    120%,
    100%
    Unde au facut primarii astia cursuri? N-au invatat sa numere! Au pus voturi in plus ca sa compenseze asa zisul boicot, dar nu au stiut cand sa se opreasca!
    Interesant de unde primeau instructiuni!
    In comunele alea si 60% e mult, ar trebui anchtat de la 70% in sus!
    • +7 (11 voturi)    
      ponta = haos , criza (Marţi, 14 august 2012, 19:29)

      Nenad [utilizator] i-a raspuns lui Draky

      Din cauza acestor presiuni facute asupra CCR-ului si din cauza ambitiilor bolnave a celor din USL, noi vom plati scump de astazi si pana se va termina toata aceasta prostie facuta de CCR. Euro va ajunge la 6 lei in curand, benzina va exploda, preturile la fel, darile noastre vor deveni greu de suportat
      Este un lucru bun faptul ca CCR doreste o expertiza minutioasa asupra populatiei, dar este suspecta deoarece la locale s-a mers pe acelasi numar de persoane cu drept de vot si cum dintr-odata USL-ului nu i-a mai convenit asta! Nu pot accepta acesti comunisti infrangerea ! Si nu pot sa se opreasca pana nu detin PUTEREA TOTALA, asa cum a spus-o si VOICULESCU!
      Deci noi acum platim ambitiile, bolile psihice si imaturitatea politica a acestei adunaturi din USL!
      • +2 (2 voturi)    
        Decizii constitutionale (Marţi, 14 august 2012, 22:09)

        Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Nenad

        Ai perfecta dreptate. Dar hotarirea CCR nu este surprinzatoare.

        Intrebarile CCR legate de listele electorale sint o necesitate, intrucit CCR nu trebuie doar sa valideze (sau invalideze) referendumul. CCR este obligata sa raspunda si la contestatii.

        Raspunsul la contestatii, asa cum bine precizeaza curtea, nu influenteaza si nu va influenta decizia curtii privitoare la referendum. De ce? Intrucit contestarea listei electorale permanente se poate face doar in termen de 5 zile de la "de la comunicarea dispozitiei primarului", conform art 7, aliniatul 10 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, republicata 2011.

        Vezi http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_370_2004_alegerea_presedintelui_romaniei_republicata_2011.php

        Cu alte cuvinte, contestarea listelor electorale se face cu mult timp INAINTE de desfasurarea referendumului. Modificarea numarului total de alegatori este imposibil. Era evident si de bun simt asta pentru majoritatea cetatenilor cu gindire coerenta.

        Pe de alta parte, invalidarea referendumului se va face cu scorul de 9 - 0 . Cred asta deoarece judecatorii CCR citesc continuu presa, se sperie din ce in ce mai putin de USL, iar decizia politica a CCR ar conduce repede la desfiintarea acestei institutii. Rolul CCR nu este sa ia decizii politice, ci strict referitoare la constitutionalitate. Pentru decizii politice exista parlamentul.
    • +7 (11 voturi)    
      ponta a bagat spaima in ccr (Marţi, 14 august 2012, 19:30)

      Nenad [utilizator] i-a raspuns lui Draky

      Este clar ca Ponta si-a pus gheara si peste judecatorii CCR. Este clar ca au fost amenintati,.pusi sub o presiune crunta si au incercat sa boicoteze ei de data asta verdictul mult asteptat de CCR. Dar, sa nu disperam deoarece acum vor iesi la iveala fraudele primarilor USL din tara. Acum vom vedea cu adevarat dosare penale si arestari in masa, deoarece au fost zone in care s-a votat 250%, iar localitatile respective nu aveau nici macar 80% din populatia localitatii. Cum va explicati diferenta de 170% in plus??? Tot raul spre bine si sigur Basescu va triumfa si din aceasta mizerie in care a fost bagat de USL.
      • -12 (12 voturi)    
        anchetarea de catre procurori a votantilor (Marţi, 14 august 2012, 20:07)

        ganea_stan [utilizator] i-a raspuns lui Nenad

        Nenad, daca nu esti in solda lui basescu, in conditiile instaurarii statului politenesc o sa dai in curand de dracu' !
        Basescu nu are decat o singura dorinta : sa ii foloseasca pe cei fara coloana vertrebala, sa ii puna sa minta, sa insele si sa se situeze fara cracnire langa conducator. Vrei exemple : Plesu, Adriana Saftoiu, Petre Roman, Mona Musca, Ritzi, etc etc. Apoi au devienit dusmani, nefrecventabili, etc si chiar puscariabili. Daca se intoarce la cotroceni, dupa o vreme, zegrean - aceasta caricatura de judecator suprem - va deveni o persoana care a raspuns greu la comenzi, , a generat situatii
  • +10 (12 voturi)    
    ... (Marţi, 14 august 2012, 17:37)

    Mr.C [utilizator]

    SURPRIZAAAAAAA!
    • +1 (1 vot)    
      Unde-i lege nu-i tocmeala..))) (Marţi, 14 august 2012, 21:36)

      emigrant [utilizator] i-a raspuns lui Mr.C

      Buna surpriza insa, Thank God!!! Am vorbit cu ai mei in Olt in ziua votului. Spuneau ca nu merg erau bucurosi ca maghiarii inteleg miza si stau acasa. Apoi ce sa vezi peste 100% prezenta in comuna lor. Asta trebuia anchetat si se ancheteaza. Este o perioada grea ptr democratie dar Basescu a avut dreptate: greu sa mai pui frine justitiei. Inca o data spun felicitari Daniel Morar si Kovesi ca si numerosilor procurori anonimi care isi fac treaba. Daca reusim sa il aducem pe MRU presedinte dupa Basescu vom avea democratie. Daca astia ar fi cistigat acum insa ar fi fost un dezastru..
  • +8 (10 voturi)    
    DNA-ul trebuie sa vina (Marţi, 14 august 2012, 17:37)

    Schimbare [utilizator]

    cu TIR-ul la urmatoarea vizita in aceste sate, acelea in care se cara porcii si taurinele.

    Sunt prea multi, sa-i care cu dubele...

    Dupa cate stiu, primar la Slatina e domnul Sandru, stimabilul sot al doamnei care inainte de votul in parlament spunea ca voteaza impotriva suspendarii, dar la vot... au gresit urnele.

    cand ne comportam de toate aceste personaje, de obicei intalnite pe centurile marilor orase?
  • -22 (26 voturi)    
    indepedendenta (Marţi, 14 august 2012, 17:40)

    Montesquieu [utilizator]

    ce bine ca justitia e independenta...
    in special DNA-ul si Parchetul General...

    scuze, nu ma pot abtine sa nu pufnesc in ras :)

    intr-o nota mai serioasa acum, sunt cat se poate de curios cu ce manifesteri de "bucurie" va fi intampinat carmaciul la cotroceni de popor...

    pregatim elicopterul ? ;)
    • +10 (14 voturi)    
      treci pe forumul de la Antene, (Marţi, 14 august 2012, 18:05)

      Schimbare [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

      acolo vei fi aplaudat!
    • +13 (15 voturi)    
      independenta (Marţi, 14 august 2012, 18:17)

      MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

      independenta de a vota de 100 de ori trebuie respectata. Idiotii trebuie sa voteze de multe ori, ca sa iasa la numar.
    • +1 (1 vot)    
      Da, da...! (Marţi, 14 august 2012, 20:13)

      JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

      Pai mai baznae (vorba lui Marin Sorescu) tu intelegi ca acolo erau 200% prezenta la vot? Sau trebuia investigat doar daca 80% erau impotriva demisiei?
      Indiferent de rezultat, verificarile de genul acesta trebuie sa fie "by default" intr-o tara normala.
      Si asta indiferent cine castiga sau pierde!
  • +10 (12 voturi)    
    Great news!! (Marţi, 14 august 2012, 18:26)

    emigrant [utilizator]

    Stiu localitatea Barasti, un sat amarit dar frumusel intre dealuri care pina nu demult nu avea strada asfaltata. ..Am ramas socata de prezenta. Mergeti si la Morunglav si Moronesti primarii de acolo stiu multe. Din cite stiu cei de la MOrunglav (unde am copilarit) au votat la Moronesti si viceversa. Acum citiva ani fostul primar Morunglav a trebuit sa plece ptr ca nu puteau consilierii sa fure... Daca DNA a ajuns si acolo inseamna ca se schimba lucrurile in tara noastra. Felicitari DNA!
    • +5 (7 voturi)    
      Explicatii Ponta!!! (Marţi, 14 august 2012, 19:10)

      Caraz [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

      Sa vedem acum pe unde mai scoate Ponta camasa. Se vede cu ochiul liber cum a vrut sa-i oblige pe Rus si Dobre sa incalce legea, sa dea un
      numar de votanti care le convenea lor, chiar daca toti stiau ca nu e
      adevarat. Ponta si cu Crin au mintit si au incercat sa manipuleze
      toata opinia publica si acum ies la iveala toate minciunile si
      aranjamentele lor. Ce e cel mai grav este ca se joaca cu
      credibilitatea Romaniei si cu vietile noastre. Noi toti vom suporta si
      vom plati greselile si dorinta lor de a pune mana pe putere.
  • -1 (1 vot)    
    Atentionare ! (Marţi, 14 august 2012, 20:23)

    Enoeth [utilizator]

    Pentru cei inconstienti si necunoscatori le voi spune ca tot asa istoria a introdus pe usa din spate comunismul in Romania : un grup minoritar , sustinut de o forta de opresiune de intimidare a populatiei.
    In 1946 acea forta erau rusii. Acum aceasta forta de reprimare si intimidare a populatiei se numeste procuratura. Minciuna in presa sau mass media se aplica si prin omisiune ca mijloc de manipulare.
    Acest site de stiri, recunoscut ca pro-Basescu publica inca un articol la comanda,bazat pe supozitii si acuzatii venite dintr-o singura directie ,aceeasi care a umplut Europa ca la noi are loc o lovitura de stat ( o afirmatie mincinoasa si inconstienta). Drept dovada a minciunii si prin omisiune, autorul articolului uita sa aminteasca subit ca oamenii procuraturii au chestionat pe locuitorii de la sectiile respective si cum au votat.
    Acest lucru incalca grosolan constitutia. Acesti indivizi,slugi inconstiente ale lui Basescu au incalcat grav legile in vigoare. Acest simplu fapt, pe langa multe altele, incadreaza acest grup minoritar in grup de opresiune, echivalent cu cei care au pus
    bazele comunismului sau fascismului.
  • 0 (0 voturi)    
    Iliescu si procurorii (Miercuri, 15 august 2012, 21:35)

    PredeAn [utilizator]

    Tov. Iliescu Ion este poftit sa raspunda la urmatoarele:

    1. Este normala prezenta la vot de 120% si chiar 200% in comune fara obiective turistice, targuri sau alte justificari in afara de turism electoral ilegal?

    2. Aveti informatii concrete despre abuzurile procurorilor, exemple de cetateni anchetati prin intimidare, amenintari, lampa in ochi, apa turnata pe gat, beciuri, sobolani, torturi, Guantanamo, ca pe vremea canalului Dunare-Marea Neagra?

    3. Puteti confirma ca numarul romanilor cu drept de vot care NU s-au prezentat la vot este mai mare decat numarul romanilor care au votat DA la referendum-dum?

    4. In sfarsit, ultimul aspect pentru Tov. Iliescu, nu este o intrebare, ci o urare pe care il rog sa o transmita si Dlui Antonescu si celuilalt, copy-paste, am si uitat cum il cheama: PACE TIE (SI DUHULUI TAU)!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by