DNA confirma ca efectueaza cercetari cu privire la organizarea si desfasurarea referendumului

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 14 august 2012, 13:54 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie confirma ca efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta sa in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

Intr-un comunicat de presa transmis marti, DNA sustine ca nu poate oferi insa date suplimentare privind stadiul cercetarilor.

Precizarile DNA vin dupa ce primari din comune din judetele Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman au declarat ca sute de persoane au fost chemate la audieri de procurorii anticoruptie in legatura cu eventuale fraude de la referendum, noteaza Agerpres.

Pe de alta parte, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a primit peste 250 de plangeri penale privind nereguli la votul din 29 iulie, aceste plangeri fiind trimise spre solutionare parchetelor din teritoriu.
  • Primari din Gorj spun ca procurori "de la Bucuresti" au verificat liste electorale, in ultimele zile
Procurori "de la Bucuresti" au verificat, in ultimele zile, listele electorale din doua comune ale judetului Gorj, primarii din Dragotesti si Polovragi declarand pentru Mediafax ca zeci de alegatori au fost intrebati daca isi recunosc semnaturile din tabelele folosite la referendumul din 29 iulie.

Primarul comunei Dragotesti, Vili Pasare, a afirmat ca, incepand de vineri, timp de trei zile, anchetatorii au mers prin comuna sau i-au invitat pe alegatori la sediul Primariei pentru a-i intreba despre semnaturile pe care le-au dat pe tabelele in care s-a consemnat ca au votat.

"Eram plecat de la Primarie in momentul in care secretara mi-a dat la telefon un domn care s-a recomandat a fi procuror DNA de la Bucuresti. Mi-a cerut sprijinul pentru o ancheta care se face in comuna si, evident, i-am pus la dispozitie o incapere. Am delegat pe cineva de la urbanism care sa mearga cu dumnealor prin sat si timp de trei zile dumnealor au derulat ancheta respectiva", a spus Pasare.


Edilul din Dragotesti a declarat ca si el a fost chemat la audieri si intrebat daca isi recunoaste semnatura.

"M-au chemat si pe mine si pe mama mea, ca amandoi am fost la vot si le-am confirmat ca sunt semnaturile noastre acolo pe tabele. Nu a fost nicio chestie in forta sau de intimidare, ceva de genul acesta, au fost, parerea mea, lucruri normale. Nu a trebuit sa scriu nimic, desi unii oamenii de prin sat, care au dorit, au dat si scris ca au fost la vot si ca semnatura le apartine", a mai spus Pasare.

La randul sau, primarul comunei Polovragi, Stefan Fasuescu, a declarat ca o echipa de anchetatori a fost prezenta in localitate la sfarsitul saptamanii trecute, fiind audiate mai multe persoane.

"Eu am fost in concediu, dar am inteles de la colegii de la Primarie ca au venit niste domni de la Bucuresti care au dorit sa verifice niste tabele cu semnaturi. Au fost pe la oameni, i-au intrebat daca au mers la vot, daca au semnat pe acele tabele si cam atat. Ce anume i-a interesat pe procurorii de la Bucuresti nu as putea sa va spun", a spus Fasuescu.

Liderul PDL Gorj, senatorul Ion Ruset, care este si secretar executiv adjunct al partidului la nivel national, a declarat pentru Mediafax ca organizatia pe care o conduce nu a depus vreo plangere la vreun Parchet pentru a fi declansata o asemenea cercetare.

Acesta nu exclude insa posibilitatea ca organizatia centrala a PDL sa fi cerut astfel de verificari, filiala Gorj sesizand faptul ca din cei aproape 150.000 de alegatori care s-au prezentat la urne in 29 iulie, aproape 27.000 au votat pe liste suplimentare.

"Nu comentez actiunea procurorilor, dar nu exclud posibilitatea votului multiplu in Gorj. Am avut localitati precum Turburea unde au venit zeci de oameni din Dolj sa voteze si sigur nu erau turisti. De asemenea, la Scoarta veneau autocare cu locuitori din Strehaia pe care cineva zicea ca ii duce la munca in strainatate si trebuiau sa voteze aici la noi. Au fost probleme in acest sens", a spus seful PDL Gorj.

Senatorul Ion Ruset a mentionat ca filiala a trimis la Bucuresti listele electorale suplimentare, la fel ca toate celelalte organizatii ale PDL din tara.

"In ziua votarii noi am facut doar intampinari si sesizari la 112, unele s-au si concretizat prin amenzi, dar, in schimb, am centralizat listele electorale suplimentare si le-am inaintat la nivel de Bucuresti, unde nu mai stiu ce s-a intamplat cu ele", a mai spus Ruset.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4859 vizualizari

  • +25 (29 voturi)    
    bravo lor! (Marţi, 14 august 2012, 14:02)

    dj [utilizator]

    Nu pot sa cred, dar se pare ca am ajuns in situatia in care in Romania doar Justitia si BNR-ul mai functioneaza cum trebuie....
    • +9 (13 voturi)    
      ... (Marţi, 14 august 2012, 14:20)

      Ariona [utilizator] i-a raspuns lui dj

      si asta datorita USL, si mai ales lui Antonescu care se vrea "seful statului", dar ma tem ca al Romaniei nu poate fi caci nu are capacitatea necesara pentru a indeplini o astfel de functie.
      Eu as lua ad litteram intelesul expresiei "seful statului", pentru un adormit si un puturos care nu vrea sa inainteze in viata decat prin minciuna, frauda si fara sa miste vreun deget.
    • -1 (5 voturi)    
      nu numai (Marţi, 14 august 2012, 15:44)

      Anonim AntiBasescu [utilizator] i-a raspuns lui dj

      ... si serviciile...sau, mai precis, o parte a lor sau, si mai precis partea reevaluata pozitiv de sus-pendat.
  • +8 (12 voturi)    
    in judetul Gorj (Marţi, 14 august 2012, 14:09)

    mos ion roata [utilizator]

    S-au prezentat la vot,in multe localitati,mai mult decat populatia cu drept de vot.Tot in acest judet mortalitatea a depasit de zece ori cifrele normale.
    • 0 (4 voturi)    
      transcrierile pe surse sa triasca! (Marţi, 14 august 2012, 15:42)

      Anonim AntiBasescu [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

      Si de unde a mata informatiile? Nu cumva din niste stenograme pe care nu le-a confirmat nimeni (inca)? Daca ma plateste cineva bine, fac niste seturi de transcrieri de sta mitu-n coada... Baietii de la servicii sint si destepti si bine platiti...
      • 0 (4 voturi)    
        Latri la poarta gresita (Marţi, 14 august 2012, 16:31)

        SKBjull [utilizator] i-a raspuns lui Anonim AntiBasescu

        NICI o stenograma publicata pe Hotnews nu a fost pana acum negata.

        Ca s-a spus ca "s-a publicat doar o parte", ca "s-a scos din context", etc, au fost niste maraieli, dar nici macar Voicu nu le-a contestat.

        Asa ca, succes la scrieri, nu te va crede nimeni. (pe langa ca pentru inceput ar trebui sa incepi prin a invata a scrie).

        Credibilitatea e o chestie care se castiga greu si se pierde repede...Dar pentru USLamisti, deja am intrat pe teritoriu necartografiat, n-au stiut niciodata ce e aceea credibilitate, nu au avut-o niciodata.

        P.S. http://dexonline.ro/ - ca sa cauti termenii care nu ii ntelegi.

        P.P.S. Doar daca esti platit poti "scrie"?
  • +1 (5 voturi)    
    Dacă beţivii care se lasa (Marţi, 14 august 2012, 15:27)

    Audit [utilizator]

    duşi la vot pentru un ţoi de ţuică dar şi cei care îi duc precum şi cei care îi instigă la vot multiplu vor fi anchetaţi şi li se va da o amendă penală ceva sau chiar închisoare, cei ca Dragnea, Oprişan, Mazăre ar dispărea pentru că nu ar mai fi utili partidului.
    • 0 (4 voturi)    
      Ardere de tot (Marţi, 14 august 2012, 18:04)

      Kayros [utilizator] i-a raspuns lui Audit

      Dragule, părerea mea e că PSDul nu se poate reforma. Chiar dacă renunță la toată linia întâi cu Iliescu cu tot, ADNul acestui partid născut din Front conține germenii loviturii de stat criptocomuniste din 22 Decembrie și zilele următoare.

      Un nou partid de stânga adevărată, da, asta e tentant, dar cu cine?

      Toți intelectualii de "stânga" sunt pe statele de plată ale lui Voiculescu sau Văntu, aşa cum aşa yişii liberali sunt plătiţi de Patriciu.
  • +1 (3 voturi)    
    dna (Marţi, 14 august 2012, 18:24)

    florin.stefan [utilizator]

    Tot ce va fi din partea PDL va fi invalidat din cauza ca fura prea mult si instiga lumea sa nu mearga la vot acesti oameni trebuie luati de cei de la DNA si bagati la puscarie pentru ca acolo le este locul!!!
  • +1 (3 voturi)    
    jos basescu (Marţi, 14 august 2012, 18:36)

    AndreeaElena [utilizator]

    Este o înfrângere devastatoare a lui Traian Băsescu, care nu poate fi acoperită de nici un artificiu procedural. PDL a viciat în mod deliberat votul și participarea, prin boicotarea referendumului. Referendumul s-a desfășurat cu respectarea regulilor democratice
  • 0 (2 voturi)    
    ... (Marţi, 14 august 2012, 20:54)

    Anonymous89 [utilizator]

    Prea multe complicatii pentru un referendum care a fost validat in fata celor 8 milioane de oameni care au votat pentru demitere.Nu inteleg de ce suspendatul presedinte nu are nici un strop de onoare.Pentru primul om in stat el a fost un mare tembel si un si mai mare tiran


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by