DNA face recurs in cazul senatorului Catalin Voicu

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 1 iunie 2012, 17:05 Dosare Anticoruptie


DNA anunta ca face recurs la completul de cinci judecatori al instantei supreme impotriva deciziei prin care senatorul Catalin Voicu si afaceristul Marius Locic au primit cinci, respectiv patru ani de detentie, iar judecatorul Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu pedepse cu suspendare, informeaza Mediafax.

Directia Nationala Anticoruptie a comunicat faptul ca face recurs la completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie impotriva deciziei de vineri a completului inferior, prin care senatorul PSD Catalin Voicu si omul de afaceri Marius Locic au fost condamnati la pedepse de cinci si, respectiv, patru ani de detentie (cu executare), iar judecator Florin Costiniu, fostul sef al Sectiei civile a instantei supreme, si omul de afaceri Costel Casuneanu au primit trei, respectiv patru ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe o perioada de sase ani, respectiv sapte ani.

Senatorul Catalin Voicu (suspendat din PSD) a fost condamnat la doua pedepse de trafic de influenta, respectiv la patru si cinci ani de inchisoare, iar pentru fals in inscrisuri a primit o pedeapsa de un an si doua luni de inchisoare, el urmand sa execute pedepasa cea mai mare, adica cinci ani, din care judecatorii au scazut perioada de arest preventiv executata de parlamentar, din 30 martie 2010 pana in 18 iulie 2011.

Omul de afaceri Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a primit patru ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, un an si doua luni pentru fals in inscrisuri si un an si jumatate pentru fals intelectual, astfel ca va avea de executat in regim de detentie pedeapsa cea mai grea, de patru ani, pentru ca instanta nu a dispus suspendare executarii ei.

Fostul presedinte al Sectiei civile a instantei supreme Florin Costiniu a fost gasit vinovat de infractiunea de complicitate la trafic de influenta, judecatorii aplicandu-i o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru un termen de incercare de sase ani (timp in care daca savarseste o fapta penala, suspendarea va fi ridicata-n.r.).

Omul de afaceri Costel Casuneanu a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, judecatorii instantei supreme suspendandu-i executarea pedepsei pentru un termen de incercare de sapte ani.

Costiniu a stat in arest preventiv intre 8 si 12 aprilie 2010, la fel ca si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Judecatorii au mai decis anularea mai multor contracte si documente incheiate intre Catalin Voicu si Marius Locic, in legatura cu remiterea sumei de 119.000 de lei.

Instanta suprema a ridicat prin decizia de vineri sechestrele puse in 4 si 6 mai 2010 pe un imobil al lui Marius Locic din Capitala si pe suma de 200.000 de euro pusa la dispozitia procurorilor anticoruptie de catre Costel Casuneanu.

Totodata, instanta a dispus confiscarea a 200.000 de euro si a 119.000 de lei de la senatorul Catalin Voicu, context in care a dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile mobile si imobile ale acestuia pana la atingerea acestor sume.

Voicu mai este obligat de instanta suprema la plata a 60.200 de lei cheltuieli ocazionate de instrumentarea si judecarea dosarului penal, in vreme ce ceilalti trei inculpati vor trebui sa plateasca fiecare 60.000 de lei.

Decizia de vineri nu este definitiva, in acest proces sentinta o va da completul de cinci judecatori al Inaltei Curti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2885 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    manipularea tv-ului (Vineri, 1 iunie 2012, 17:20)

    kostel [utilizator]

    desi e senator si e condamnat, bashitele alea de antene nu au zis nici pas nimic la stiri (cel putin pana la ora 7, cand am sa urmaresc iar) despre acest caz. Apartin lui tovarasu, deci e normal.
    • -1 (5 voturi)    
      Normal (Vineri, 1 iunie 2012, 18:28)

      Bolovan [anonim] i-a raspuns lui kostel

      Inca se uita uluiti la pozele cu vila lu' Falca...ce a reusit din salarul de bugetar sa faca niste amenajari interioare de 1 milion euro. Da da da...Falca...ala care-i finu tovarsului nostru calauzitor. Acel minunat fiu al poporului....traian basescu
      • 0 (0 voturi)    
        @Bolovan (Vineri, 1 iunie 2012, 22:16)

        b2t [utilizator] i-a raspuns lui Bolovan

        Vai de mine, ce socant intr-adevar.. Cum sa facem sa ii ajutam? Niste poze de-ale caselor lu Nastase or sa ii mai inveseleasca? Sau si mai bine, poate se uita nitel la cumparaturile inspirate ale lui Felix.. E nasol sa fii ziarist in ziua de azi, vezi o casa si nu iti mai revii pana la pensie din uluiala..
      • 0 (0 voturi)    
        aha, pai daca-i asa... (Vineri, 1 iunie 2012, 22:38)

        MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Bolovan

        hai sa vedem si sutele de milioane ale lui Nastase, Matrea, Dan Ioan Popescu. Dar voi, cu mari probleme de concentrare a atentiei, sariti de la una la alta ca greierii.
  • +4 (4 voturi)    
    O mana spala pe alta (Vineri, 1 iunie 2012, 18:42)

    Cetatean [anonim]

    Fapta domnului judecator Costiniu este mult mai grava decat a senatorului Voicu deoarece oamenii asteptau de la dansul sa imparta dreptatea, nu sa dezerteze in tabara infractorilor. Judecatorul, prin puterea care i-a fost atribuita de societate, decide soarta oamenilor. Judecatorul Costiniu a zdruncinat increderea cetatenilor in justitie, fapt care poate avea repercursiuni grave pentru functionarea statului de drept. In plus, judecatorii au primit salarii foarte mari in raport cu alte categorii profesionale (ex. medici) tocmai pentru a nu exista riscul sa fie corupti. Avantajele sociale si materiale ale judecatorilor trebuie sa fie in balanta cu o raspundere sporita in fata legii. Toate aceste considerente trebuiau sa duca la o pedeapsa mai mare in cazul judecatorului Costiniu decat in cazul senatorului Voicu.
    • +2 (2 voturi)    
      a (Vineri, 1 iunie 2012, 19:02)

      anonim [anonim] i-a raspuns lui Cetatean

      Nu sunt neaparat de acord cu tine, insa ce vreau sa sesizez e faptul ca judecatorul s-a pensionat in timpul procesului pentru ca primeste pensia in fuctie de ultimul salariu si nu a asteptat sa fie dar afara din magistatura. Asa ca primeste pensie de magistrat cu toate ca probabil va fi condamnat definitiv. Asta este o practica comuna pentru magistratii aflati in situatii asemanatoare.

      Mie mi se pare inechitabil ca un magistrat gasit vinovat pentru infractiuni comise cu buna stiinta sa primeasca 16000 de lei pe luna si sa fie lasat si liber.
  • +5 (5 voturi)    
    Si stirea unde e? (Vineri, 1 iunie 2012, 18:48)

    mm [anonim]

    95% din articol este un rezumat al știrii despre sentința acordata în acest proces (de altfel, și referita printr-un link la începutul articolului).
    Știrea efectiva consta în primele doua rânduri.
    As vrea sa știu și eu (și probabil oricine face intra sa citească articolul) de ce face DNA recurs? Sunt pedepsele prea mici? Au fost și alte acuzații pentru care nu s-au acordat pedepse?
  • +4 (4 voturi)    
    ar fi trebuit ca... (Vineri, 1 iunie 2012, 18:50)

    egroeg [anonim]

    dl Costiniu sa primeasca aceeasi condamnare ca si Voicu dat fiind ca el era cel care trebuia sa finalizeze actul de coruptie,sa intervina si sa-i plateasca pe cei din completul de judecata.
  • 0 (0 voturi)    
    dreptatea legii (Vineri, 1 iunie 2012, 22:09)

    simona [anonim]

    Daca judecatorii ar aplica legea in cazul tuturor politicienilor, in special, de aceasta teapa ,Romania si-ar achita obligatiile financiare fara sa aiba nevoie sa se imp[rumute. Vrem dreptatea legii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by