Bunea Stancu admite ca i-a spus lui Ioan Niculae ca va propune discretionar pentru Ministerul Economiei, Transgaz si Romgaz

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 13 ianuarie 2012, 17:27 Dosare Anticoruptie


Vicepresedintele CJ Braila, Bunea Stancu, a admis in fata procurorilor DNA, intr-o declaratie, ca i-a promis lui Niculae ca va vorbi cu Geoana despre pretentiile omului de afaceri privind numiri discretionare la Ministerul Economiei, Transgaz si Romgaz, precizand insa ca "o discutie nu e egala cu o promisiune", informeaza Mediafax.

In dosarul "mita la PSD" exista depuse seturi de intrebari ale procurorilor anticoruptie adresate inculpatilor din dosar si raspunsurile aferente date de acestia anchetatorilor.

Astfel, la intrebarea procurorilor anticoruptie "daca i-a promis lui Niculae ca a vorbit cu Geoana despre pretentii ale omului de afaceri de a controla numirile la Ministerul Economiei, Romgaz si Transgaz si ca rasplata va primi suma de un milion de euro, oferite pentru finantarea campaniei electorale a candidatului PSD" Bunea a raspuns: "Fac precizarea ca o astfel de discutie a avut loc in contextul in care eu, ca sef al judetului pe linie de partid, pot face propuneri prin nominalizari pentru functii publice. O discutie nu e egala cu o promisiune".

Procurorii anticoruptie noteaza in continuare ca "tot in cursul lunii iulie 2010 in urma punerii in executare a autorizatiilor dispuse de ICCJ, au fost evidentiate si mai multe convorbiri telefonice purtate de persoanele suspecte a fi implicate in activitati infractionale si care confirma intru totul aspectele avute in vedere la sesizarea din oficiu, mai ales cu privire la folosirea aceluiasi modus operandi de catre numitul Gheorghe Bunea Stancu".

"Astfel la data de 8 iulie 2010 Gheorghe Bunea Stancu de la postul telefonic... poarta doua discutii telefonice cu Cristian Burci, iar din continutul acestor convorbiri rezulta ca, in aceeasi modalitate, folosind influenta pe care o are in formatiunea politica din care face parte, acesta ii promite lui Burci Cristian ca, la momentul in care formatiunea politica va ajunge la guvernare, il va nominaliza pentru un post important, la o "agentie sau autoritate", ca si rasplata pentru contributia sa baneasca, necesara acoperirii datoriilor partidului, activitate de care numitul Stancu se ocupa direct, sens in care contacteaza diferiti oameni de afaceri", se mai arata in dosarul "mita la PSD".

Tot in cuprinsul acestor discutii, mai noteaza anchetatorii in documentele din dosar, "Stancu afirma ca asemenea lui Burci mai sunt si alti oameni de afaceri, care vor beneficia de functii importante, de ministri, pentru contributiile lor banesti, nominalizand in acest sens pe Ioan Niculae si pe un anume Ghita, care, in urma verificarilor a rezultat ca este Ghita Sebastian Aurelian patron SC Asesoft SA".

"Faptul ca se discuta despre sumele de bani pe care acesti oameni de afaceri le cotizeaza sub diferite forme, mai mult sau mai putin oculte, evitand dispozitiile legale privitoare la finantarea formatiunilor politice, este intarit si de discutiile repetate purtate de Stancu cu diferite persoane - oameni de afaceri (Burci Cristian si altii) sau oameni politici (ex. Adrian Nastase si altii)", mai arata procurorii DNA.

Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata, miercuri, pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice. Dosarul a fost trimis la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

De asemenea, procurorii arata, in rechizitoriu, ca a fost constituit un nou dosar, in care urmeaza sa fie cercetate infractiunile de folosire a influentei sau a autoritatii politice, fals in inscrisuri si spalare de bani, fapte comise de Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, alaturi de Viorel Hrebenciuc, Robert Negoita, dar si oameni de afaceri precum Sebastian Ghita si Emilian Dinescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























871 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    aciduzzu (Vineri, 13 ianuarie 2012, 18:04)

    "la famiglia "made in Romania [anonim]

    suntem cu mult peste stramosii nostri din Roma antica,elevi silitori !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by