Viorel Hrebenciuc: Adrian Nastase a demisionat o zi in perioada campaniei din 2004, provocand o criza in PSD

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 22 noiembrie 2011, 21:11 Dosare Anticoruptie


Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost audiat, marti, la instanta suprema in calitate de martor in dosarul "Trofeul calitatii", el declarand ca Adrian Nastase a demisionat pentru o zi de la conducerea partidului, provocand o criza in PSD, relateaza Mediafax.

Instanta suprema a reluat marti dezbaterile in dosarul "Trofeul calitatii", in care fostul premier Adrian Nastase este judecat pentru fapte de coruptie, in legatura cu modul de organizare a campaniei prezidentiale din 2004.

Printre martorii chemati pentru a fi audiati a fost si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, care a oferit detalii judecatorilor despre o situatie delicata aparuta la nivelul Partidului Social Democrat in timpul campaniei prezidentiale din 2004, cand fostul premier Adrian Nastase, unul dintre candidatii la Presedintie, a demisionat pentru o zi din functia de presedinte al PSD.

Hrebenciuc a spus ca Adrian Nastase a fost confirmat candidat pentru alegerile prezidentiale in urma unui congres al PSD. "Ulterior a mai fost un congres al PSD si PUR, cand s-a confirmat din nou pozitia sa de candidat. Eu eram pe acea vreme seful campaniei electorale pentru locale", a mai spus deputatul.

Acesta a facut si o scurta caracterizare a omului si a politicianului Adrian Nastase, la cererea unuia dintre avocati, confirmata de instanta de judecata.

"Ca om, Adrian Nastase este deosebit de cultivat si tocmai aceasta caracteristica i-a servit si in functia de prim-ministru. Guvernul Nastase a fost cel mai performant in toti acesti ani. Nu pot spune cu mana pe inima ca Adrian Nastase era sever sau exigent si nici nu-l pot compara cu alti presedinti ai partidului. Pretindea sa fii corect si sa fii la timp, si a lucrat tot timpul in echipa", le-a spus Hrebenciuc celor trei judecatori.

Rugat sa mentioneze momentul precis la care Nastase a acceptat nominalizarea sa in calitate de candidat pentru alegerile prezidentiale, Viorel Hrebenciuc a precizat ca aceasta s-a intamplat dupa alegerile locale.

"Candidatura a fost acceptata de Adrian Nastase dupa discutiile ce au avut loc la nivelul partidului dupa alegerile locale si cand el vroia sa se retraga din functia de prim-ministru. El chiar a demisionat o zi. S-a creat o criza la nivelul partidului la acel moment si a avut loc aceasta discutie ampla, dupa care problemele s-au rezolvat", le-a mai precizat Hrebenciuc magistratilor.

Deputatul PSD a mai spus ca in timpul guvernarii Nastase au fost aprobate "aproape patru mii de legi". "In perioada 2001-2004, noi am aprobat aproape patru mii de legi. Tot ce insemana legislatia pentru integrarea europeana. Am tradus in acest scop peste 60.000 de pagini", a adaugat Hrebenciuc.

Adrian Nastase a fost trimis in judecata in ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influentei sau a autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

In acest dosar mai sunt inculpati Irina Jianu, fost inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct in cadrul Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici.

Potrivit rechizitoriului, in cursul anului electoral 2004, ISC, sub conducerea Irinei Jianu, "a initiat organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii"".

"In realitate, simpozionul reprezenta un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a inculpatului Adrian Nastase", potrivit DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2100 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    ???????? (Marţi, 22 noiembrie 2011, 22:20)

    Cataleya [utilizator]

    Adica procurorii l-au chemat pe "tovarasul" lui Nastase ca sa-l intrebe...ce?
    L-au chemat ca sa-l laude pe Nastase?
    Ca de fapt asta e tot ce rezulta din articol!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by