Surse: Dan Ioan Popescu, fost ministru al Industriilor, este cercetat intr-un nou dosar privind fraudarea Hidroelectrica

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 30 septembrie 2011, 17:15 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, si patronul Energy Holding, Bogdan Buzoianu, sunt cercetati de procurorii DIICOT intr-un nou dosar legat de fraudarea companiei Hidroelectrica, anunta Mediafax, citand surse judiciare. Vestea vine in aceeasi zi in care DIICOT a anuntat ca i-a trimis in judecata pe fostul ministru al Economiei din perioada 2004-2006, Codrut Seres, si pe alti 6 fosti sau actuali sefi din cadrul Hidroelectrica, pentru complot si subminarea economiei nationale. Cei sapte sunt acuzati ca ar fi incheiat contracte dezavantajoase companiei Hidroelectrica, in perioada 2002 - 2009.

In paralel, procurorii DIICOT fac cercetari cu privire la modul in care omul de afaceri Bogdan Buzaianu, finul fostului ministru al industriilor Dan Ioan Popescu, a cumparat energie, anchetatorii avand indicii ca acesta a beneficiat de preturi cu doua treimi mai mici, spun sursele citate.

In acelasi dosar este cercetat si Dan Ioan Popescu, fostul ministru PSD al Industriilor si Economiei (intre 2000-2004, in Guvernul Adrian Nastase), precum si alte persoane care au achizitionat energie la preturi subevaluate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1087 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    isi dau duhul astia pana-i cercetati voi.... (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:28)

    costica [anonim]

    imediat trec 20 de ani de cand astia au furat si au distrus Romania si nimeni nu a raspuns si nici nu cred ca va raspunde vreodata...
    La fel si cu DIP.... la calendele grecesti o sa mai vedem noi un ministru sa un fost ministru al Romaniei inchis sau care sa plateasca bani grei..
  • +7 (7 voturi)    
    ha (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:33)

    Motanul_incaltat [utilizator]

    Nu numai ca ei cumparau energia de 3 ori mai ieftin dar ne-o si vindeau inapoi la pret intreg :)
    Buna afacere nu?
    Firma e inregistrata in elvetia asa ca banii nu pot fi atinsi.
    In concluzie, am o vaga senzatie ca se va incheia cu un viciu de procedura sau, in cel mai rau caz, cu o pedeapsa cu suspendare.
    • +5 (5 voturi)    
      asasinii economici ai Romaniei ,lipitorile rosii (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:51)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

      pe unii din cei trimisi in judecata ii gasiti in posturi de conducere la Hidroelectrica ,cum spune articolul,,unde erau si acum 5 ani cand a demarat ancheta!cititi presa de atunci!au avut timp sa distruga documente ,sa cumpere procurori,sa isi stearga urmele sub guvernarea tariceanu ,cu un ministru ca escrocul Seres ,ulterior cu un Videanu !
      seful lescrocilor este Dan Ioan Popescu, de departe cel mai vinovat impreuna cu Buzaoianu -cel fugit in Elvetia- care a corupt tot ce se putea corupe in Romania -pana si pe cretul mereu vesel si ferice de Videanu,care a mai tras targa cu directoratul lui Oprea sub ochii lui Basescu inca un an jumate cat a fost ministru!
      sunt atat de multi bagati in kktul energiei furate poporului roman-,sunt atatea contracte printre care a lui Pinalti inca pe rol ,incat nu cred ca ii vom vedea vreodata condamnati!vorba lui costica de mai sus ,mor ei si tot nu vorfi condamnati...nu e vorba de 100-200 milioane de euro ,jaful este de 2 miliarde de euro!cei care stiu situatia dar tac, sustin ca reabilitarea centralelor hidro in aval de Slatina este cel mai scump contract al tuturor timpurilor din lumea asta !contract incheiat de DIPcu Buzaoianu si cu niste firme nemtesti!e un fel de contract Bechtel in energie...
      datorita acestor contracte platim cel mai scump KWh raportat la puterea de cumparare, conform Eurostat!
  • +4 (4 voturi)    
    Astia nu sunt din USL? (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:01)

    mircea [anonim]

    Nu sustin Ponta si Antonescu ca in uniunea lor sunt numai sfinti?
    • +7 (7 voturi)    
      fura toti.. (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:10)

      costica [anonim] i-a raspuns lui mircea

      nu numai USListii.... acum aia care fura sunt PDListii...doar nu crezi ca astia-s mai breji ?!!!
      Toti fura....
      • +1 (1 vot)    
        Popor de hoti (Vineri, 30 septembrie 2011, 19:27)

        Rasmus [utilizator] i-a raspuns lui costica

        toti furam, atat cat putem...
      • +4 (4 voturi)    
        Nu fura chiar toti. (Vineri, 30 septembrie 2011, 19:36)

        mircea [anonim] i-a raspuns lui costica

        Pe cei din PDL care fura ii salta imediat DNA.Cei din USL au reusit sa fenteze justitia.Sa speram ca vor fi toti judecati si scapam de hoti prin ministere,primarii,etc.Totusi trebuie sa recunoastem ca nu sunt numai hoti in PDL,PSD,PNL.La celelalte partide nu bag mana in foc,adica UDMR,PC,UNPR.
  • +6 (6 voturi)    
    E departe ! (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:15)

    popic [anonim]

    Pana nu vad 50 de politicieni in puscarie...si vreo 200 de`al de avram de CCA ...Nu mai cred o iota...Justitia bate pasul pe loc pentru ca este inca corupta. Asteptam la anu sa vedem niste arestari..dar daor asa de fatzada...ca apoi o sa incheie puterea cu ei niste contracte frumusele..si totul revine la normal...
    P.S. Mi`e sila !
  • 0 (0 voturi)    
    nume de cod Rastolita (Vineri, 30 septembrie 2011, 20:39)

    Bucu [anonim]

    incercati si la HIDROCONSTRUCTIA
    acolo au capusat oameni gen Farago, si altii ca el, cu firma privata cu care lua lucrarile de la firma careia ii facea concurenta neloiala


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by