VIDEO Referat DNA: Udrea, denuntata de Dinu Pescariu, de la care ar fi primit cei 500.000 de euro

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 5 februarie 2015, 5:46 rechizitorii


Elena Udrea a fost denuntata la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins si primit 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie", se arata in referatul prin care procurorii cer arestarea deputatei.

"La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu - Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 - februarie 2014", noteaza procurorii in referat, potrivit Mediafax.



Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont, inscrisuri olografe ridicate la perchezitie in care sunt indicate sume de bani platite.

DNA cere arestarea Elenei Udrea in dosarul Microsoft, in care deputatul este acuzat de trafic de influenta (fapte in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea si fapte in legatura cu derularea contractului e - Romania), spalare de bani si fals in declaratii de avere.

Anchetatorii o acuza totodata pe Udrea, plasata sub control judicar in acest dosar pe 29 ianuarie, ca a incalcat conditiile acestei masuri preventive, motiv pentru care cer arestarea ei.

Potrivit procurorilor, in 2009, Dorin Cocos, in baza unei intelegeri cu Gheorghe Stefan si cu Gabriel Sandu, ar fi pretins de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu 9 milioane de euro, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica, incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

"Inculpatul Cocos Dorin a pretins si primit suma de 9.000.000 euro si a disimulat provenienta si beneficiarul real al acesteia in baza intelegerii cu Udrea Elena Gabriela. Aceasta intelegere rezulta in mod explicit din modul de dobandire al bunurilor, din novarea creditului, din modul de partajare al acestora, precum si din probatoriul testimonial", spun anchetatorii.

DNA mai arata ca, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.

"Din probatoriul administrat pana la acest moment, rezulta ca inculpatul Cocos Dorin a savarsit infractiunea de trafic de influenta, sumele de bani obtinute cu titlu de folos necuvenit din savarsirea acestei infractiuni fiind utilizate in achizitia de imobile si pentru creditarea societatilor. De asemenea, exista acte (contracte de imprumut, chitante, contracte de vanzare - cumparare imobile) si declaratiile de avere din perioada 2009 - 2014, din care rezulta ca suspecta Udrea Elena Gabriela cunostea provenienta fondurilor utilizate pentru achizitionarea de bunuri comune, avand cunostinta si de intentia inculpatului Cocos Dorin de obtinere a unor chitante false privind restituirea pretinsului imprumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori", a precizat DNA.

Dorin Cocos este arestat preventiv in dosarul Microsoft, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. In arest preventiv au fost, pana in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4750 vizualizari

  • -6 (12 voturi)    
    Iata, suntem primii la ceva in UE! (Joi, 5 februarie 2015, 6:12)

    hotnewsfil [utilizator]

    Acest scandal la scara nationala ne mai lipsea! Asa, ca sa facem si noi ceva in UE!. Sa fim si noi primii la ceva.
    Daca ar fi cat de cat responsabili, lenesii din parlament si-ar rapi cateva ore din somn, s-ar intruni imediat si si-ar da acordul pentru inceperea procesusui justitiar in care judecatorii sa examineze acuzatiile facute de procurori si apararea prezentata de Elena Udrea.
    Este extrem de important ca judecatorii sa aplice ceea ce au invatat in facultate : 'audiator et altera pars' - asculta si cealalta parte, 'Fiat justitia et pereat mundus', ca sa poti lua o decizie dreapta!
    Procesul trebue sa se desfasoare temeinic si rapid. Orice zi de amanare prelungeste starea de confuzie care a cuprins o mare parte din populatie.
    Daca judecatorii vor decide definitiv (repet, rapid, pe toate treptele judiciare!), Elena Udrea va fi condamnata sa faca vreo cativa ani de puscarie.
    Daca decizia judecatorilor va fi in favoarea Elenei Udrea, acuzatiile ei ar sluji la curatirea unor institutii de varf ale societatii, ar fi in sprijinul presedintelui Klaus Iohannis, de a face schimbari radicale - o altfel de Romanie.
    Poate ca trebue subliniata mentiunea pe care a repetat-o Elena Udrea, ca ea apreciaza deosebit de favorabil institutiile care fac azi cinste Romaniei - SRI si DNA -, dar ca, institutiile, fiind alcatuite din oameni, acestia, firesc, au si opinii si interese personale, unii dintre acesti oameni, chiar de la varful institutiilor, pot gresi, cu sau fara voia lor.
    Cei care sunt extrem de inversunati impotriva Elenei Udrea (unii politicieni, ziaristi, etc.) insista cu : Udrea a atacat cele mai onorabile institutii ale statului - SRI si DNA., pe toti angajatii acestora.
    Presedintele Iohannis trebue sa intervina energic pentru ca justitia sa incheie imediat si corect legal acest balci dezonarant pentru tara. Este obligat de constitutie sa vegheze la 'buna functionare a institutiilor statului' (nu sa se amestece in activitatea acestora!).
  • -5 (13 voturi)    
    Ce stia Traian Basescu? (Joi, 5 februarie 2015, 6:45)

    hotnewsfil [utilizator]

    Ce a facut SRI, in anii 2009, 2010, in privinta ilegalitatilor crase comise de Elena Udrea in acei ani?
    De ce nu a sesizat DNA, al carui sef era Daniel Morar?
    L-au informat pe Traian Basescu sau au vrut sa nu-l supere, fiind astfel de coniventa cu infractoarea (cum sustine DNA ca s-ar fi petrecut lucrurile atunci).
    Ii era frica SRI-ului (sefilor institutiei!) de Elena Udrea si o lasau sa fure nestigherita?
    DNA si SRI vorbesc acum fiindca nu mai este presedinte Traian Basescu?
    Daca asa stau lucrurile, daca SRI si DNA il considerau pe Traian Basescu mai presus decat legile tarii, inseamna ca acesta a fost un fariseu, un ipocrit. Asa sa fi fost Traian Basescu?
    Andreea Pora a intitulat un articol publicat azi in Revista22 : 'Udrea a inmormantat mostenirea lasata de Basescu'. Chiar atat de subtirica sa fie mostenirea incat sa fie vestejita de Elena Udrea, indiferent de ce ar fi facut (sau nu!) ea, inainte de a fi cunoscuta o decizie definitiva a justitiei? Ce are a
    face 'tantarul cu armasarul'? Chiar sunt de acelas calibru?
    Nu cumva, cel vizat acum, de "prietenii" lui, este Traian Basescu, via Elena Udrea?
    • -4 (6 voturi)    
      este evident.. (Joi, 5 februarie 2015, 8:23)

      lili [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

      Ca Traian Basescu a stiut tot, ca dosarele erau gata demult doar nu le-au facut astia in ultima luna, au asteptat plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni ca apoi sa le dea drumul si el sa fie acasa langa familie si sa poata evita aparitiile in acest scandal, daca ar fi fost intrebat, exact cum face acum, EVITA!
      Numai faptul ca dupa filajul de la Paris Traian Basescu a cerut si a primit de la SRI si SIE cate un Raport si apoi NU a mai spus nimic despre acele Rapoarte, desi initial infierase serviciille ca i-au filat protejata la Paris, ulterior s-a marginit sa spuna : "Da, l-am primit. E SECRET" !!
      Probabil, ca cea ce i-au spus Servicile in acele Rapoarte l-au convins sa taca si apoi sa o lase mai moale cu sustinerea la Elena Udrea, adica i-au aratat DOVEZI zdrobitoare referitoare la penala Elena Udrea, dovezi pe care azi se bazeaza dosarele procurorilor DNA!!!
      Cred ca asta merita toti cei care si-au legat chiar si numai numele de Elena Udrea, ii taraste acum in mocirla asta, spre deliciul romanilor!
      S-o auzi azi pe dna Udrea cum s-a luptat ea 10 ani pentru democratie, pentru a Justitie independenta te apuca greata!
      Nemaispunand ca dna Udrea ii acuza azi pe "barbatii" Romaniei care se ascund sub masa de frica dlui Coldea dar nu spune despre marele barbat Traian Basescu decat ca "va vorbi dansul cand va considera" daca va considera" !
      Pai, de ce nu e valabila regula si la ceilalti barbati, stimata Doamna Udrea?!
      Ei de ce ar trebui sa vorbesca iar Traian Basescu e scuzat?!
      Dna Udrea si-a pavat perfect, in stil mare, drumul catre puscrie, drum bun, acolo sa-i putrezesca oasele, la cat de corupta este!
  • +1 (9 voturi)    
    9(NOUA!!!) milioane de Euro spaga??!! (Joi, 5 februarie 2015, 8:11)

    lili [anonim]

    - in timp ce in spitalele Romaniei NU exista BANI pentru mmedicamentele bolnavilor de cancer si sunt nevoiti sa le cumperre pe banii lor!!
    - in timp ce pensionarii Romaniei traiesc in umilinta maxima cu pensii la limita supravietuirii !
    - in timp ce parintii copiilor din satucurile patriei isi trimit copiii la scoli darapanate cu WC in curte !
    - in timp ce peste 3 milioane de romani au fost nevoiti nevoiti sa plece din Romania, de "bine" ce le-a fost!("Sa traiti bine" zicea Traian basescu, dar vedem cat de bine traia Dna Udrea si Cocosul ei!!!)
    - in timp ce medicii care au plecat pe capete din Romania !
    - in timp ce milioanele de romani au cel mai scazut nivel de trai din UE!
    - in timp ce spitalele Romaniei se zbat sa nu moara intr-o saracie si mizerie greu de imaginat !!

    Si toate astea in timp ce romanilor Traian Basescu aparea si fara pic de empatie le anunta austeritate maxima iar Dl Boc baga TVA de 24%(printre cele mai mari din UE!!!) !!
    In timp ce MEREU noua ni se spune: "NU sunt bani" astia din politica romanesca si acolitii lor FURA si FURA si FURA!!
    Fura TOTI, de toate culorile politice!
    Asta-i mostenirea lasata de Traian Basescu si cei care ne-au guvernat in 25 de ani, adaugati spectacolul grotesc de can-can oferit zilele astea de dna Udrea si aveti imaginea Romaniei REALE!!
    La puscarie cu toti hotii astia, succes DNA, succes dna Kovesi!!
  • +1 (3 voturi)    
    Nuti (Joi, 5 februarie 2015, 12:17)

    pretu [anonim]

    Nu am aflat daca acestor hoti li s-a pus sechestru pe averi. Degeaba fac puscarie daca statul nu recupereaza nimic sau recupereaza foarte putin din pagube. Unde sunt acuma intelectualii care l-au sustinut pe Basescu si clica sa de hoti.Ar trebui ca si acestia sa raspunda cumva pentru nenorocirile pricinuite de acestia.
  • +2 (2 voturi)    
    Daca acest "om de afaceri"este.... (Joi, 5 februarie 2015, 13:59)

    gica43 [utilizator]

    ...aceeasi persoana cu fostul tenisman,vreau sa spun ca acesta din urma era un escroc inca de pe vremea cand inca juca tenis,asa ca imi pot imagina la ce "inalt nivel"a a juns acum!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by