3334 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul "Mita la CJ Brasov" - Aristotel Cancescu si Ion Dinita


Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici. Potrivit procurorilor, Cancescu ar fi favorizat firme detinute de Gabriel Bagiu si de Ion Dinita - deputat PC cercetat in dosar si pe numele caruia DNA a cerut ridicarea imunitatii pentru arestarea preventiva -, in atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov. In urma platilor facute nelegal de Consiliul Judetean Brasov catre firma SC Gotic SA, a lui Dinita, institutia publica ar fi fost prejudiciata cu peste 7,6 milioane de euro, sustine DNA.

Aristotel Cancescu a fost retinut pentru 24 de ore pe 6 octombrie 2014 de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), alaturi de Radu Petru Ispas - administrator public al judetului Brasov si de Gabriel Bagiu - administrator al SC RAMB SISTEM SRL Brasov. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov a fost acuzat de luare de mita, trafic de influenta, cinci infractiuni de abuz in serviciu si instigare la tentativa la abuz in serviciu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins pe 7 octombrie cererea DNA de a arestare preventiva a lui Cancescu, insa procurorii au contestat decizia ICCJ si au motivat prin demersurile presedintelui CJ Brasov de a vinde o societate prin intermediul careia ar fi primit mita. Pe 24 noiembrie, Aristotel Cancescu a fost arestat preventiv, dupa ce ICCJ a admis contestatia DNA.

Ce spun procurorii

In perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2014, Adrian Aristotel Cancescu si Radu Petru Ispas "si-au folosit functia publica de autoritate locala pentru interesele proprii si ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casa, Pascu Ioan si Bigiu Gabriel. Aceste doua firme detineau cvasi - totalitatea contractelor derulate cu CJ Brasov, intrucat le erau acordate preferential, prin incredintare directa, ca urmare a dispozitiei inculpatului Cancescu Andrei Aristotel", a anuntat atunci DNA.

Citeste si: Aristotel Cancescu, acuzat ca a primit mita un teren de tenis la resedinta sa din Rasnov pentru a acorda doua contracte publice / Acesta folosea un post local tv ca paravan pentru a primit mita

Cancescu a incheiat in 2006 -2007 doua contracte cu Gotic SA Brasov, firma declarata castigatoare a unor licitatii deschise si reprezentata de deputatul Ion Dinita, in calitate de director general, sustin procurorii. Contractele se refereau la intretinerea, reparatia si salubrizarea drumurilor judetene din Brasov (intretinere si salubrizare in sezonul rece - deszapeziri precum si intretinerea si reparatii pe timp de vara) - contract pe 6 ani cu o valoare totala de 9.724.823.3 lei cu TVA, si la executia, finalizarea si intretinerea drumului Rupea - Racos, anunta DNA.

La primul contract, anchetatorii sustin ca desi documentul nu prevedea modalitati concrete de modificare a pretului contractului de achizitie publica, acesta a fost modificat de cinci ori, in perioada 2008-2012. "Urmare a acestor majorari nelegale, valoarea totala a contractului s-a marit de 10 ori, respectiv a ajuns la suma de 101.750.482,28 lei cu TVA, fata de valoarea initiala de 9.724.823,30 lei cu TVA", informeaza DNA.

Anchetatorii arata ca "actele aditionale au fost semnate de inculpatii Cancescu Aristotel Adrian, Cirica Emil si suspectii Aurelia Popescu, Bancila Danut, Mariana Tiharau, din partea Consiliului Judetean Brasov, iar din partea firmei Gotic SA de catre inculpatul Dinita Ion".

Acelasi scenariu a fost urmat si la al doilea contract, in valoare de 14.064.497,52 lei cu TVA, in cazul caruia pretul a fost modificat prin trei acte aditionale, in perioada 2008-2010, informeaza DNA. Procurorii mai spun ca desi lucrarile au inceput efectiv abia in martie 2007, cu alta tehnologie decat cea prevazuta in documentatie, au fost intocmite situatii de lucrari de catre constructorul SC GOTIC SA, care au fost apoi facturate de constructor si achitate de Consiliul Judetean Brasov.

Televiziunea locala detinuta de Aristotel Cancescu, SC CANARIS SRL, a primit apoi in 2006-2007 "importante sume de bani ce au totalizat 384.750 lei", cu titlu de servicii publicitate si reclama, imediat dupa ce firmei GOTIC i-a fost atribuit un contract de achizitii publice, precizeaza procurorii. "Prejudiciul total cauzat bugetului Consiliului Judetean Brasov prin achitarea in mod nelegal a unor sume aferente lucrarilor executate de SC GOTIC SA ca urmare a derularii contractelor nr. 8789/10.11.2006 si nr. 69/20.09.2007, este de 32.983.878,71 lei cu TVA, echivalentul a 7.672.228,32 euro", informeaza DNA.

Alte contracte care au intrat in atentia procurorilor DNA au fost incheiate in 2007-2008 intre Consiliul Judetean Brasov si SC Ramb Sistem SRL, administrata de Gabriel Bagiu, pentru realizarea investitiei "Reabilitare, amenajare refunctionalizare Complex de agrement Tampa", in valoare de 8.082.044,56 lei -  si un contract  in valoare de 1.739.762,10 lei privind realizarea investitiei "Amenajare suprafete de joc - terenuri sportive la Liceul Andrei Saguna".

Si aici, "Consiliul Judetean Brasov, prin inculpatii Cancescu Aristotel Adrian si Ispas Radu, impreuna cu inculpatul Cirica Emil si suspectul Popa Mircea in calitate de diriginte de santier, au validat si au efectuat, in executarea celor doua contracte, plati nejustificate in valoare cumulata de 664.180,54 lei", spun anchetatorii.

DNA precizeaza ca, "in cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii". Citeste aici comunicatul integral al DNA din 7 octombrie 2014

Pe 7 octombrie 2014, instanta suprema a decis ca Aristotel Cancescu sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar. Aceeasi masura preventiva a fost dispusa si in cazul lui Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov. Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva (Detalii).

Pe 10 octombrie 2014, DNA a cerut aviz pentru arestarea deputatului PC Ion Dinita, in acest dosar.  

Insa DNA a contestat decizia ICCJ de a respinge arestarea preventiva a lui Cancescu si a motivat prin faptul ca masura controlului judiciar nu a fost suficienta, presedintele CJ Brasov facand demersuri concrete pentru instrainarea unei societati prin intermediul careia primise mita, potrivit Agerpres. "Masura preventiva a controlului judiciar, mai mult simbolica, i-a oferit posibilitatea ca dupa data de 7.10.2014 sa faca demersuri serioase, concrete, punctuale, pentru a-si instraina firma Canaris, adica sa inlature posibilitatea de a dovedi ca prin aceea firma a primit mita mascata", sustin procurorii.

STENOGRAME Aristotel Cancescu: Vrei sa stii pentru ce putem sa fim acuzati? Pentru neglijenta in serviciu, ba

In noaptea de vineri spre sambata, 24-25 octombrie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICC) a admis contestatia DNA si a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Aristotel Cancescu.

Persoanele cercetate in dosar:

Aristotel Adrian Cancescu, presedinte al Consiliului Judetean Brasov, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile concurente de: luare de mita, trafic de influenta, cinci infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Radu Petru Ispas, administrator public al judetului Brasov, in sarcina caruia s-au retinut in concurs trei infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Gabriel Bagiu, administrator al SC RAMB SISTEM SRL Brasov, in sarcina caruia s-au retinut in concurs doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Ion Dinita, deputat, in cazul caruia DNA a cerut presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive, pentru savarsirea infractiunilor concurente de dare de mita, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Pozitia acuzatilor:

Aristotel Cancescu, presedintele CJ Brasov - "Cele doua firme, Gotic SA si Ramb Sistem SRL, nu au mai castigat de patru ani niciun contract cu Consiliul Judetean si, pe chestiunea asta, altceva nu mai am de comentat. Au fost comentarii fata de averea mea. Vreau sa va spun ca din functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov nu m-am imbogatit cu niciun leu. Banii pe care ii am in conturi sunt bani pe care-i gasiti si in declaratia de avere si cu totii provin din vanzarea unor frecvente. Stiti cu totii ca am detinut reteaua nationala Mix pe care am vandut-o in anul 2007. Am contractul de vanzare pentru cele 33 de licente vandute cu suma de cinci milioane de euro. In acelasi timp, am virat la stat aproximativ 900.000 de euro reprezentand impozitul de 16% asa cum prevede legea. Nu numai ca am luat, dar am si virat la stat" (Detalii).

Decizii luate in dosar:

17 decembrie 2014
- Procurorii DNA decid trimiterea dosarului la instanta, la ICCJ. Detalii aici.

DATA INCEPERII URMARII PENALE
7 OCTOMBRIE 2014
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
17 DECEMBRIE 2014
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Aristotel Adrian Cancescu, Ion Dinita

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :presedintele Consiliului Judetean Brasov, respectiv deputat

INSTANTE:

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Aristotel Cancescu ramane in arest preventiv

TERMEN: 19 decembrie 2014
Instanta menţine măsura arestării preventive a inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN

Inalta Curte de Casatie si Justitie - menţine măsura arestării preventive a inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN

TERMEN: 13 ianuarie 2015

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amana pronuntarea

TERMEN: 19 ianuarie 2015

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Cancescu va fi eliberat si mentinut in arest la domiciliu

TERMEN: 27 ianuarie 2015
înlocuieşte măsura arestului preventiv a inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN cu măsura arestului la domiciliu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 30 ianuarie 2015

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amana pronuntarea

TERMEN: 9 februarie 2015

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Ceilalti inculpati raman sub control judiciar

TERMEN: 10 februarie 2015
Acordă termen la 17 februarie 2015, ora 10,30, la sediul Curţii Militare de Apel Bucureşti în vederea verificării legalităţii măsurii arestării preventive a inculpatului Căncescu Aristotel Adrian. // În baza art.207 alin.7 şi 4 Cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpaţii POPESCU AURELIA, CIRICA CRISTIAN EMIL, DINIŢĂ ION, COSTEA VIOREL, BOŢOMAN IOAN, GHEORGHIEŞ MARIA, ISPAS RADU PETRU, POPA MIRCEA CONSTANTIN, BÂGIU GABRIEL, până la o nouă verificare

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Judecatorii constata ca rechizitoriul este intocmit neregulamentara fata de un inculpat si dispune remedierea sa

TERMEN: 13 februarie 2015
Constată neregularitatea întocmirii rechizitoriului nr. 49/P/2014 din 16 decembrie 2014 al Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, în ceea ce priveşte descrierea faptelor reţinute în sarcina inculpatului Rusu Bogdan Aurelian şi dispune remedierea de către procurorul de caz a neregulilor constate. Detalii aici: http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000294616

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Cancescu ramane ina rest la domiciliu

TERMEN: 17 februarie 2015
înlocuieşte măsura arestului preventiv a inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN cu măsura arestului la domiciliu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - "Lotul Cancescu" poate fi judecat

TERMEN: 24 februarie 2015
dispune începerea judecăţii în cauza penală privind pe inculpaţii Căncescu Aristotel Adrian, Popescu Aurelia, Cirică Cristian Emil, Dini?ă Ion, Costea Viorel, Boţoman Ioan, Gheorghieş Maria, Ispas Radu Petru, Popa Mircea Constantin, Bâgiu Gabriel, Rusu Bogdan Aurelian şi SC CANARIS SRL, ca urmare a sesizării instanţei prin rechizitoriul nr.49/P/2014 din 16 decembrie 2014 al Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, rechizitoriu a cărui neregularitate a fost îndreptată prin „Precizările” aceleiaşi unităţi de parchet.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Cancescu ramane in arest la domiciliu

TERMEN: 10 martie 2015
menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN până la o nouă verificare

Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ declina catre Tribunalul Brasov competenta de judecare a dosarului

TERMEN: 21 aprilie 2015
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis sa decline catre Tribunalul Brasov competenta de judecare a dosarului presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, relateaza Agerpres. Potrivit agentiei de presa, judecatorii au declinat competenta pentru ca Ion Dinita, cercetat in acelasi dosar, a demisionat din Parlament si nu mai are, in consecinta, calitatea de deputat.

Tribunalul Brasov - Preluarea dosarului

TERMEN: 30 aprilie 2015
Dosar nr 1751/62/2015 - Instanta mentine arestul la domiciliu al inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN - presedinte al Consiliului Judetean Brasov. De asemenea, magistratii mentin controlul judiciar privitor la inculpatii: 1. POPESCU AURELIA - functionar CJ Brasov. 2. CIRICA CRISTIAN EMIL - functionar CJ - director D.I.U.A.T. 3. DINITA ION - 4. COSTEA VIOREL - angajat - director regional D.R.D.P. 5. BOTOMAN IOAN 6. GHEORGHIES MARIA - director tehnic in cadrul SC Gotic SA. 7. ISPAS RADU PETRU - administrator public al judetului Brasov. 8. POPA MIRCEA CONSTANTIN - 9. BAGIU GABRIEL - Respinge cererile inculpatilor de inlocuire sau de revocare a masurii preventive. Admite cererea inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN in sensul de a putea lua legatura cu numitul CANCESCU ANTONIN VIOREL, suspect in dosarul nr 49/P/2014 al D.N.A - Serviciul Teritorial Brasov. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 30.04.2015. Detalii aici: http://portal.just.ro/62/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6200000000106451&id_inst=62

Tribunalul Brasov - Cancescu ramane in arest la domiciliu

TERMEN: 28 mai 2015
Instanta respinge cererile inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN - de constatare a incetarii de drept si de revocare a masurii arestului la domiciliu. Admite cererea inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN in sensul ca domiciliul unde va executa masura preventiva - in modalitatea dispusa prin Incheierea din 17.02.2015 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pronuntata in dosarul nr 4429/1/2014 - sa fie cel din loc Rasnov, in loc de cel din Brasov. Face aplicarea art 221 al 8 C.pr.pen. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 28.05.2015.

Tribunalul Brasov - Amanare

TERMEN: 12 iunie 2015
Instanta amana cauza.

Tribunalul Brasov - Amanare

TERMEN: 16 iunie 2015
Instanta amana cauza.

Tribunalul Brasov - Instanta inlocuieste arestul la domiciliu cu controlul judiciar, in cazul lui Aristotel Cancescu

TERMEN: 18 iunie 2015
Instanta inlocuieste masura arestului la domiciliu a inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN cu masura controlului judiciar prev. de art 202 al 4 lit b Noul Cod Procedura Penala. In baza dispozitiilor art. 215 al 1 , 2 Cod Procedura Penala pe durata controlului judiciar inculpatul CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; b) sa informeze de indata instanta de judecata cu privire la schimbarea locuintei; c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa - respectiv cel in raza caruia domiciliaza - conform programului de supraveghere intocmit de acest organ sau ori de cate ori este chemat. d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a instantei de judecata. e) sa nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu coinculpatii din cauza de fata sau cu martorii indicati in rechizitoriu. f) sa nu exercite functia in exercitarea careia se presupune ca a savarsit faptele descrise in rechizitoriu (Presedinte al Consiliului Judetean Brasov). g) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme. In baza dispozitiilor art. 215 al 3 Noul Cod Procedura Penala atrage atentia inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. In baza dispozitiilor art. 215 al 4 Noul Cod Procedura Penala desemneaza organ ce trebuie sa realizeze supravegherea respectarii de catre inculpat a obligatiilor care ii revin pe durata controlului judiciar , sectia de politie in raza careia domiciliaza in fapt acesta. In baza art. 215 alin.4 si 5 Cod Procedura Penala dispune comunicarea prezentelor dispozitii organului de politie desemnat a realiza supravegherea respectarii de catre inculpat a obligatiilor care ii revin pe durata controlului judiciar, cat si inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN, Serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor si Politiei de Frontiera Romane. Respinge cererile inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN de constatare a incetarii de drept si de revocare a masurii arestului la domiciliu. Cu drept de contestatie in termen de 48 ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 18.06.2015.

Tribunalul Brasov - Inculpatii raman sub control judiciar

TERMEN: 23 iunie 2015
Instanta mentine masura controlului judiciar privitor la inculpatii: 1. POPESCU AURELIA. 2. CIRICA CRISTIAN EMIL. 3. DINITA ION. 4. COSTEA VIOREL. 5. BOTOMAN IOAN. 6. GHEORGHIES MARIA. 7. ISPAS RADU PETRU. 8. POPA MIRCEA CONSTANTIN. 9. BAGIU GABRIEL. Respinge cererile inculpatilor de revocare a masurii preventive a controlului judiciar. Respinge cererile inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN de modificare a conditiilor controlului judiciar respectiv de ridicare a masurii asiguratorii asupra sumelor de bani incasate cu titlu de dobanda, de la data instituirii acesteia si pana in prezent. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare in sensul art 206 al 1 C.pr.pen. . Pronuntata in sedinta publica , azi 23.06.2015.

Tribunalul Brasov - Amanare

TERMEN: 14 iulie 2015
Fata de lipsa de asistenta juridica a inculpatului Botoman Ioan - obligatorie in cauza - se acorda un nou termen de judecata.

Tribunalul Brasov - Aristotel Cancescu si Ion Dinita raman sub control judiciar

TERMEN: 12 august 2015
Instanta revoca masura controlului judiciar pentru inculpatii: 1. POPESCU AURELIA 2. CIRICA CRISTIAN EMIL 3. COSTEA VIOREL 4. BOTOMAN IOAN 5. POPA MIRCEA CONSTANTIN. Magistratii mentin insa controlul judiciar fata de 1. DINITA ION 2. GHEORGHIES MARIA 3. ISPAS RADU PETRU 4. BAGIU GABRIEL 5. CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN. Respinge cererile inculpatilor DINITA ION, GHEORGHIES MARIA, ISPAS RADU PETRU, BAGIU GABRIEL si CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN de revocare a masurii preventive a controlului judiciar. Respinge cererile inculpatilor CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN si ISPAS RADU PETRU de modificare a conditiilor controlului judiciar respectiv de ridicare a masurii asiguratorii asupra sumelor de bani incasate cu titlu de dobanda, de la data instituirii acesteia si pana in prezent. .

Tribunalul Brasov - Amanare

TERMEN: 10 septembrie 2015
Instanta amana judecarea cauzei la data de 1 octombrie 2015, ora 10:00, pentru administrare probe.

Tribunalul Brasov - Ion Dinita si Aristotel Cancescu raman sub control judiciar

TERMEN: 1 octombrie 2015
Instanta amana judecarea cauzei la data de 4 noiembrie 2015, ora 10:00, in vederea audierii martorilor. Magistratii revoca masura controlului judiciar pentru inculpatii: 1. POPESCU AURELIA. 2. CIRICA CRISTIAN EMIL. 3. COSTEA VIOREL. 4. BOTOMAN IOAN. 5. POPA MIRCEA CONSTANTIN. Instanta mentine insa controlul judiciar in ceea ce-i priveste pe 1. DINITA ION. 2. GHEORGHIES MARIA. 3. ISPAS RADU PETRU. 4. BAGIU GABRIEL. 5. CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN. Magistratii resping cererile inculpatului CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN de modificare a conditiilor controlului judiciar, respectiv de "ridicare partiala a sechestrului". Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare.

Tribunalul Brasov - Amanare

TERMEN: 4 noiembrie 2015
Magistratii amana judecarea cauzei penale la data de 27 noiembrie 2015, ora 11:00, pentru administrare probe.

Tribunalul Brasov - Ion Dinita si Aristotel Cancescu raman sub control judiciar

TERMEN: 27 noiembrie 2015
Instanta amana judecarea cauzei penale la data de 18 decembrie 2015, sala T3, ora 10:30, in vederea administrarii probatoriului. Magistratii mentin controlul judiciar in ceea ce ii priveste pe Ion Dinita, Maria Gheorghies, Radu Petru Ispas, Gabriel Bagiu, Aristotel Cancescu. De asemenea, instanta respinge cererile inculpatului Aristotel Cancescu de a parasi tara in perioada 1.12 - 8.12.2015 si de "ridicare partiala a sechestrului". Decizia poate fi atacata cu contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 27.11.2015.

Tribunalul Brasov - Amanare pentru administrarea probatoriului

TERMEN: 18 decembrie 2015
Instanta amana judecarea cauzei penale la data de 22 ianuarie 2016, sala T3, ora 10:00, in vederea administrarii probatoriului.

Tribunalul Brasov - Instanta respinge cererea lui Cancescu, care vrea sa-si exercite functia de presedinte al CJ

TERMEN: 22 ianuarie 2016
Magistratii revoca masura controlului judiciar privitor la inculpata GHEORGHIES MARIA, dar mentin controlul judiciar in ceea ce ii priveste la Ion Dinita, Radu Petru Ispas, Gabriel Bagiu, Aristotel Cancescu. Instanta admite cererea lui Cancescu de modificare a conditiilor controlului judiciar sens in care inlatura obligatia acestuia de a nu lua legatura cu inculpata - persoana juridica S.C. CANARIS S.R.L. Respinge cererea lui Cancescu de modificare a conditiilor controlului judiciar in sensul inlaturarii obligatiei acestuia de a nu exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean. Instanta admite cererea lui Radu Ispas de modificare a conditiilor controlului judiciar, respectiv inlatura obligatia acestui inculpat de a nu detine, folosi sau purta arme, in situatia in care aceste arme sunt detinute/folosite/purtate in conditiile legii. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 22.01.2016.

Tribunalul Brasov - Instanta sesizeaza Curtea Constitutionala

TERMEN: 4 februarie 2016
In temeiul art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, instanta sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art.369 al 4, 5 Cod procedura penala si a prevederilor art 97 lit a Codul de procedura penala invocate de catre inculpatul Cancescu Aristotel Adrian. Pronuntata in sedinta publica, azi, 4.02.2016.

Tribunalul Brasov - Amanare pentru audieri

TERMEN: 2 martie 2016
Instanta amana judecarea cauzei la data de 11 martie 2016, ora 9:00, in vederea continuarii cercetarii judecatoresti, cu audierea martorilor.

Tribunalul Brasov - Instanta respinge cererea lui Cancescu de a deţine, folosi sau purta arme

TERMEN: 11 martie 2016
Amână judecarea cauzei la data de 31 martie 2016, sala T3, ora 10:00, în vederea continuării cercetării judecătoreşti. Dispune În baza art. 208 C proc pen rap art 207 al 4 Cod Procedură Penală menţine măsura controlului judiciar prev de art 202 al 4 lit b Noul Cod Procedură Penală privitor la inculpaţii : 1. DINI?Ă ION, 2. ISPAS RADU PETRU, 3. BÂGIU GABRIEL 4. CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN. În baza art 215 al 9 C.pr.pen cu aplicarea art 215 al 8 C.pr.pen admite cererea inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN de modificare a condiţiilor controlului judiciar sens în care înlătură obligaţia acestui inculpat de a nu lua legătura cu martorul Stinghe Vasile Ioan. În baza art 215 al 9 C.pr.pen cu aplicarea art 215 al 8 C.pr.pen respinge cererea inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN de modificare a condiţiilor controlului judiciar respectiv de înlăturare a obligaţiei acestui inculpat de a nu deţine, folosi sau purta arme .

Tribunalul Brasov - Amanare

TERMEN: 31 martie 2016
Amână judecarea cauzei la data de 20 aprilie 2016, sala T3, ora 11:00, în vederea continuării cercetării judecătoreşti.

Tribunalul Brasov - Amanare

TERMEN: 20 aprilie 2016

Tribunalul Brasov - Inca o amanare

TERMEN: 18 mai 2016
Amână judecarea cauzei penale la data de 17 iunie 2016, sala T3, ora 9:00, pentru adminsitrare probe.

Tribunalul Brasov - Continua cercetarea judecatoareasca

TERMEN: 17 iunie 2016
Amână judecarea cauzei la data de 29 iunie 2016, sala T3, ora 10:30, în vederea continuării cercetării judecătoreşti, cu administrarea probei testimoniale. În baza art.174 al 1 C.pr.pen, cu aplicarea art 68 Cod procedură penală şi art 64 lit f C.pr.pen, admite cererea de abţinere formulată de către expertul Cenţu Aurel relativ la întocmirea unei expertize tehnice în cauza ce face obiectul dosarului penal nr.1751/62/2015 al Tribunalului Braşov. Definitivă. Pronunţată în ?edin?a camerei de consiliu, azi 17.06.2016.

Tribunalul Brasov - Amanare

TERMEN: 29 iunie 2016
Amână judecarea cauzei la data de 19 iulie 2016, sala T3, ora 9:00, în vederea continuării cercetării judecătoreşti.

Tribunalul Brasov - Termen Nou

TERMEN: 19 iulie 2016

2480 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by