3570 de zile de la trimiterea in judecata

"3 in 1" - Dosarele lui Nicusor Constantinescu, baronul PSD de Constanta


​Nicusor Constantinescu, baronul PSD de Constanta, in prezent suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean, este anchetat in trei dosare de coruptie, toate trei conexate intre ele. Procurorii anticoruptie il acuza de mai multe infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. Prejudiciul? Peste 5 milioane de euro. Dupa ce a fost saltat de DNA cu mare scandal in ianuarie 2014, Nicusor Constantinescu a plecat in Statele Unite pentru tratament medical si nu s-a mai intors, pe numele sau fiind emise mandate internationale de arest. In doua din cele trei dosare, baronul de Constanta a fost deja trimis in judecata.

Ziua marii arestari


In 15 ianuarie 2014, presedintele PSD al CJ Constanta a fost saltat de procurorii DNA chiar din fata institutiei pe care o conduce. Retinerea sa a fost o operatiune din care a iesit mari scantei, imaginile cu Nicusor Constantinescu lipit de masina procurorilor si incatusat au facut inconjurul televiziunilor. 

VIDEO Imagini cu Nicusor Constantinescu ridicat de procurorii DNA, cu imbranceli si injuraturi: Imi rupi mana, bai omule, bai! Ia mana, te rog, ca imi chem avocatii! 

DNA a informat apoi publicul ca seful CJ Constanta este anchetat penal in trei dosare conexe, cel mai important fiind legat de o serie de infractiuni de abuz in serviciu cu un prejudiciu de circa 5 milioane de euro. Citeste aici comunicatul integral al DNA.

Practic, Nicusor Constantinescu este suspectat ca ar fi efectuat plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro).

Dosarele in care a fost trimis in judecata

In plus, pornind de la cele descoperite in urmarirea penala, procurorii DNA au dispus - ulterior, de-a lungul anului - trimiterea in judecata a lui Nicusor Constantinescu in alte doua cauze.

Prima cauza, in care Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata pe 25 aprilie se refera la acuzatia de abuz in serviciu in forma continuata intr-un dosar ce vizeaza subfinantarea centrului Militar Zonal Constanta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca in perioada 2009 - 27 noiembrie 2013 Nicusor Constantinescu, in mai multe randuri, nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile pe care le avea in calitate de presedinte de Consiliu Judetean. Potrivit procurorilor, seful CJ Constanta nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia si a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a acestei institutii.

Totodata, mai arata procurorii, Nicusor Constantinescu "a incercat de mai multe ori sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa, fapte care au provocat vatamari ale drepturilor si intereselor legale ale Ministerului Apararii Nationale precum si pagube acestei institutii".

Al doilea dosar in care Nicusor Constantinescu a fost trimis in jduecata in 27 mai vizeaza 3 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice. In acest dosar, Constantinescu a fost trimis in judecata alaturi de Adrian George  Gambuteanu, director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP Constanta).

In acest dosar, Constantinescu este acuzat ca nu s-ar fi supus controalelor Curtii de Conturi timp de trei ani, refuzand sa puna la dispozitie documentele publice necesare. In plus, Constantinescu nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Un an negru pentru Nicusor: Arestarea preventiva, eliberarea si fuga in SUA

Dupa ce a fost saltat si arestat preventiv de catre procurorii DNA, Nicusor Constantinescu a solicitat intens instantei de judecata sa fie eliberat si sa ii fie permisa deplasarea in Statele Unite pentru un tratament medical. In fata jurnalistilor, Constantinescu s-a aparat si a sustinut ca sufera de cancer de prostata.

Initial, judecatorii au respins solicitarea lui Nicusor, insa procurorii DNA i-au permis timp de 15 zile sa paraseasca tara, astfel incat pe 23 ianuarie presedintele CJ Constanta a plecat impreuna cu sotia sa in Statele Unite pentru tratament medical.

Pe 1 febaruarie, Nicusor s-a reintors in tara, iar pe 10 februarie a fost impus controlul judiciar in cazul sau.

Pe 19 martie, Nicusor este iarasi saltat de DNA, in dosarul refuzlui de a se condorma controalelor Curtii de Conturi, insa peste cateva zile este eliberat sub control judiciar, judecatorii motivandu-si decizia prin starea de sanatate a incuklpatului care sufera de cancer de prostata.

Pe 25 aprilie barnul PSD este trimis in judecata in cazul Centrului Militar Zonal, iar pe 27 mai a venit si urmatoarea trimitere in judecata in dosarul Curtii de Conturi.

In plus, pe 2 iunie, procurorii au anuntat ca presedintele CJ Constanta este cercetat de procurori pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si al munitiilor, dupa ce la locuinta sa au fost gasite 15 cartuse cu glont, calibru 9 mm.

Intre timp, Nicusor Constantinescu a plecat din nou in SUA, insa de data aceasta nu s-a mai intors la timp. DNA anunta pe 17 iunie ca va cere arestarea lui Nicusor, iar avocatul sau il apara spunand ca acesta nu se poate deplasa inapoi in tara din cauza problemelor medicale.

Tribunalul Bucuresti admite cererea de arestare, insa Nicusor era de negasit.

In spatiul public apar documente cum ca Nicusor ar fi prea bolnav pentru a fi transportat inapoi in tara, insa scrisoarea medicala prezentata public este semnata de un medic roman din SUA.

Cine este acest medic: EXCLUSIV Numele medicului din SUA care a spus ca transportarea lui Nicusor Constantinescu in Romania ii poate pune viata in pericol apare in documente oficiale fiind acuzat de luare de mita. Serban Cocioba a fost condamnat la 2 ani de probatiune, sase luni de arest la domiciliu si amendat cu suma de 10.000 de dolari

Pe 11 iulie, Nicusor a fost dat in urmarire internationala prin Interpol.
Nu mult timp dupa, pe internet apare o inregistrare realizata pe strazile din New York in care apare Nicusor Constantinescu, fumand o tigara la o terasa.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, definitiv, arestarea sa preventiva, pe 7 august. In apararea sa a sarit primarul din Constanta, Radu Mazare: "Nicusor Constantinescu are o noua infectie si nu poate incepe radioterapia".

Pe 11 august, Nicusor Constanta a fost suspendat din functia de presedinte a CJ Constanta.

Pe 28 august, Nicusor Constantinescu da primele semna din state si transmite un comunciat de presa in care acuza abuzuri impotriva sa. Nicusor Constantinescu: Am informat institutii, inclusiv din SUA, despre abuzurile impotriva mea

Pe 5 septembrie, Nicusor Constantinescu a trimis un memoriu procurorului general al SUA, Eric Holder Jr., in care sustine ca justitia romana e controlata de DNA si cere respingerea oricarei cereri de arestare ce va ajunge in SUA pe numele sau.

Tot din State, in timp ce pe numele sau era emis un mandat international de arest, Constantinescu a oferit un interviu postului Romania TV. "Legati-ma! Arestati-ma! Dar pentru ce? In niciun caz nu m-am sustras de la niciun fel de urmarire penala", a declarat acesta.

Despre Constantinescu a vorbit apoi si Radu Mazare: Nicusor Constantinescu este "disperat sa vina in tara", insa nu stie ce decizie sa ia de teama de a nu ajunge in spatele gratiilor.

Dosarele lui Nicusor:

1. Dosarul platilor nelegale - Prejudiciu: 5 milioane de euro

Pe 15 ianaurie, Nicusor Constantinescu era saltat de procurorii DNA chiar din fata institutiei Consiliului Judetean Constanta.

Procurorii anticoruptie anuntau ca a inceput urmarirea penala a lui Nicusor Constantinescu pentru 6 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. Presedintele CJ Constanta este acuzat ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro).

Ce zice DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Serviciul teritorial Constanta au inceput urmarirea penala fata de CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL, presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in sarcina caruia s-au retinut sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, invinuitul Constantinescu Nicusor Daniel si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro) dupa cum urmeaza:

a) 1.239.987,60 lei catre Regia Autonoma Judeteana Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, in cadrul proiectului de interes public judetean "Caravana estivala a Judetului Constanta" cheltuielile nu au avut legatura cu obiectivele proiectului (realizarea de perdele forestiere, reabilitare terenuri degradate, conservare biodiversitate naturala, dezvoltarea turismului ecvestru etc), proiect adoptat prin Hotararea CJ nr. 148/2010 si nu au avut legatura cu Protocolul de colaborare cu autoritati ale administratiei publice si institutii, respectiv RA ROMSILVA, RAJDP Constanta si SC RAJA SA. In plus, cheltuielile au fost facute fara sa existe documentatiile tehnico-economice prevazute de lege (devize de oferta si procese verbale de receptie care sa ateste realitatea lucrarilor executate in 31 de localitati si conformitatea acestora cu cerintele proiectului pe de o parte si date si informatii privind coordonatele cadastrale aferente lucrarilor realizate pe de alta parte);

b) 13.305.000 lei, reprezentand plati nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si cluburi sportive; finantarea si platile au fost efectuate numai in baza hotararilor CJ Constanta (institutie condusa de invinuit), cu incalcarea flagranta a prevederilor Legii nr. 350/2005 care reglementeaza regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati non-profit de interes general si a prevederilor Legii nr. 69/2000 a Educatiei fizice si Sportului

c) 5.094.836 lei, reprezentand finantari nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si fundatii cu act in dom cultural; finantarea si platile au fost facute in baza unei hotarari a CJ Constanta (institutie condusa de invinuit), fara respectarea normelor legale in vigoare, prevazute de Legea nr. 350/2005, privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati non-profit de interes general si de O.G nr. 51/1998, actualizata, privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor, proiectelor si actiunilor culturale, care stipuleaza in mod expres principiile si regulile in care se pot asigura finantari nerambursabile din fonduri publice;

d) 1.054.405,98 lei, rezultata din aceea ca a acceptat si a decontat o cota de 23% din valoarea lucrarilor de impadurire si pepiniere executate de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta,
reprezentand cheltuieli indirecte, in loc de 18%, cat ar fi fost legal;

e) 761.749,06 lei, reprezentand o plata pentru lucrarile de impadurire efectuate asupra unei suprafete de 50 de ha din comuna Independenta, jud.Constanta, in conditiile in care contravaloarea acestor lucrari fusese deja achitata anterior, in anul 2011;

f) 1.650.925,04 lei, reprezentand plati nelegale catre SC Domeniul Public si Privat Judetean Constanta, respectiv contravaloarea inchirierii unui numar de 11 autoturisme, cu incalcarea prevederilor OG nr. 80/2001 care impuneau limitarea consumului de carburanti si a numarului de autoturisme pentru toate institutiile publice, inclusiv pentru consiliile judetene (la un numar de sase autoturisme cu un consum lunar pe autoturism de 150 litri benzina/motorina) si interdictia inchirierii de autoturisme de catre toate institutiile publice.

Faptele sus mentionate s-au petrecut in cursul anului 2012 (punctele a-e), respectiv perioada 2012/2012 (punctul f).

Intr-un dosar separat, procurorii aceluiasi serviciu teritorial au dispus inceperea urmaririi penale si extinderea cercetarilor fata de CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL, in calitate de presedinte al CJ Constanta, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea continuata de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.

In aceasta cauza separata, procurorii au constatat, prin rezolutie, ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, invinuitul Constantinescu Nicusor Daniel nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta in sensul ca, in perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, nu a asigurat, potrivit legii, finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia, dispunand rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a Centrului si incercand, in doua randuri, sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa in prezent. Aceste demersuri au afectat activitatea Centrului Militar Zonal Constanta pe de o parte, iar pe de alta parte Consiliul Judetean Constanta a obtinut un folos patrimonial nejustificat din sumele neplatite Centrului.

De asemenea, in perioada in mai 2012 - octombrie 2013, a refuzat sa dispuna, potrivit Legii nr.446/2006, plata serviciilor de telefonie de care beneficia Centrul Militar Zonal Constanta pentru indeplinirea misiunilor specifice, in valoare de 3.958 lei. Aceste costuri au fost suportate de Ministerul Apararii Nationale ¬ Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii Bucuresti, fiind astfel provocat un prejudiciu patrimoniului acestei unitati, in cuantum de 3.958 lei.

Invinuitului Constantinescu Nicusor Daniel i s-au prezentat acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Fata de invinuitul Constantinescu Nicusor Daniel procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


2. Dosarul subfinantarii centrului Miliatar Zonal

Pe 25 aprilie, Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sub acuzatia de abuz in serviciu in forma continuata intr-un dosar ce vizeaza subfinantarea centrului Militar Zonal Constanta. (Vezi aici comunicatul integral al DNA)

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca in perioada 2009 - 27 noiembrie 2013 Nicusor Constantinescu, in mai multe randuri, nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile pe care le avea in calitate de presedinte de Consiliu Judetean. Potrivit procurorilor, seful CJ Constanta nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia si a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a acestei institutii.

Totodata, mai arata procurorii, Nicusor Constantinescu "a incercat de mai multe ori sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa, fapte care au provocat vatamari ale drepturilor si intereselor legale ale Ministerului Apararii Nationale precum si pagube acestei institutii".

Ce zice DNA:

"Incepand cu anul 2009, Consiliul Judetean Constanta ar fi incetat finantarea achizitionarii unor materiale cum ar fi corpuri de iluminat, papetarie, birotica, asigurari RCA, inspectie tehnica periodica, piese de schimb, taxe de drum, combustibil, materiale igienico - sanitare, desi reprezentantii Centrului Militar Zonal Constanta au solicitat aceste bunuri institutiei publice conduse de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel.

Tot din anul 2009, nu ar mai fi fost asigurate piese de schimb si consumabile pentru sistemele informatice din dotarea Centrului Militar Zonal si, la cererea Consiliului Judetean Constanta, au fost intrerupte si serviciile de telefonie prestate de diversi operatori, posibilitatile de comunicare ale unitatii militare fiind paralizate.

In aceeasi perioada, Consiliul Judetean Constanta ar fi adoptat doua Hotarari prin care s-ar fi dispus evacuarea Centrului Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, insa ambele au fost anulate ca urmare a unor actiuni in justitie.
In anul 2010, ar fi fost reziliat si contractul cu firma care asigura service-ul sistemelor de securitate, respectiv al camerelor video cu circuit inchis, sistemul anti-efractie si sistemul de avertizare impotriva incendiilor.

Desi sediul a suferit deteriorari importante, iar conducerea Centrului Militar Zonal a solicitat efectuarea reparatiilor urgente, Consiliul Judetean ar fi refuzat sa dea curs acestei solicitari.

In acelasi an, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel ar fi dispus rezilierea contractului de paza a sediului Centrului Militar Zonal, motiv pentru care in prezent paza sediului este asigurata de catre personalul unitatii, desi in interior se afla armament si munitie de razboi, precum si documente clasificate.

Din cauza acestor actiuni, angajatii Centrului Militar Zonal au fost nevoiti sa-si procure singuri si pe cheltuiala lor materialele necesare desfasurarii activitatii, fiind nevoiti sa se deplaseze in interes de serviciu cu autoturismele proprii.

Activitatea Centrului Militar Zonal Constanta a fost, astfel, serios tulburata din cauza lipsei mijloacelor de comunicare, a utilitatilor si a serviciilor de paza, dupa rezilierea, de catre inculpat, a contractelor prin care acestea erau asigurate.

Spre exemplu, in anul 2011, Consiliul Judetean Constanta a finantat Centrul Militar Zonal cu suma de 1.705 lei, in anul 2012 suma alocata Centrului Militar Zonal de la bugetul Unitatii Administrativ Teritoriale Constanta a fost 0 lei, iar in anul 2013 a fost achitata suma de 255.792 lei pentru servicii prestate de unii furnizori, in anii precedenti.

Sumele repartizate de Consiliul Judetean Constanta Centrului Militar Zonal au fost insa insuficiente, unitatea militara inregistrand debite importante la furnizorii de utilitati care au formulat actiuni in justitie pentru recuperarea acestor sume.

Cu toate acestea, Consiliul Judetean Constanta ar fi cheltuit sume foarte mari de bani atat cu titlu de ajutoare sociale catre persoane fizice cat si cu titlu de alocatii din bugetul Unitatii Administrativ Teritoriale Constanta catre persoane juridice de drept privat.

Aceste demersuri, retinute in sarcina inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel, au provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apararii Nationale in cuantum de 67.211,32 lei."

Dosarul in cauza a fost inaintat spre judecata Tribunalului Bucuresti, insa instanta din capitala si-a declinat competenta si a trimis dosarul la Tribunalul Constanta. (Mediafax)

3. Dosarul "- "Curtea de Conturi si Eolienele" 

Pe 27 mai, Constantinescu a fost trimis in judecata pentru complicitate la 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite si 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite. (Comunicatul DNA integral)

Alaturi de el, in judecata a fost trimis si Adrian George Gambuteanu, director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP Constanta), pentru 3 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Concret, baronul PSD de Constanta este acuzat ca trei ani de zile s-a eschivat controlului Curtii de Conturi si ca nu a pus la dispozitia inspectorilor documentele necesare. In plus, Constantinescu nu a eliberat sau prelungit certificatele de urbanism sau autorizatiile de construire pentru mai multe centrale eoliene.

Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit rechizitoriului DNA:


I. Gambuteanu Adrian George, in calitatea sa de director general al RAJDP Constanta, cu sprijinul lui Nicusor Daniel Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a refuzat, in mod repetat, sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documentele necesare efectuarii controlului de specialitate programat in anii 2011, 2012 si 2013. Astfel, efectuarea consecutiva a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate, nu a mai fost posibila.

In aceasta modalitate, a fost practic blocata activitatea Curtii de Conturi in raport cu regia locala mentionata, Curtea de Conturi aflandu-se in imposibilitatea de a-si indeplini principala atributie, respectiv verificarea modului in care au fost utilizate resursele financiare publice.

Totodata, pe perioada 2009-2012 (perioada avuta in vedere de controalele programate a se desfasura in anii 2011, 2012, 2013) a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constand in faptul ca activitatea sa financiar-contabila a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, exista date ca din aceste sume au fost efectuate plati nelegale, aspecte care impuneau lamuriri prin efectuarea controlului si care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA.

Referitor la aceasta imprejurare, sesizarea a fost inregistrata la data de 1 noiembrie 2012, ca urmare a unei plangeri penale formulate de Curtea de Conturi.

In cursul anului 2011, prezentarea documentelor solicitate Regiei a fost conditionata de comunicarea, de catre Curtea de Conturi, a unei dovezi ca respectiva actiune de control figura in programul de activitate al Curtii de Conturi. Aceasta conditionare este contrara dispozitiilor art. 5 din Legea nr. 94/1992, potrivit carora Curtea de Conturi are acces neingradit la acte, documente, informatii necesare desfasurarii activitatii sale, entitatile auditate fiind obligate sa-i transmita actele, documentele, informatiile solicitate la termenele stabilite si sa-i asigure accesul in sedii. Cu toate acestea, Curtea de conturi a transmis dovada solicitata sub forma unui extras, insa, si in aceste conditii, efectuarea controlului a fost refuzata pe motiv ca nu a fost transmisa o copie a intregului program.

Controalele programate in anii 2012 si 2013 nu s-au putut efectua din cauza atitudinii inculpatului Gambuteanu Adrian George, precum si a dispozitiilor exprese ale presedintelui Consiliului Judetean Constanta, inculpatul Nicusor Daniel Constantinescu, prin rezolutii cu textul "nu sunt de acord", aplicate pe adresele intocmite de RAJDP Constanta, fara a invoca vreun argument care sa justifice aceasta pozitie.

II. In perioada 2007-2014, presedintele Consiliului Judetean Constanta, inculpatul Nicusor Daniel Constantinescu, nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale.

Mai mult decat atat, dupa ce instantele judecatoresti au dispus prin 9 hotarari definitive, pronuntate in perioada 2008 - 2011, ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa procedeze la emiterea documentelor respective, acesta a refuzat punerea in executare a hotararilor prin care era obligat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu. Prin aceleasi hotarari, s-a dispus ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa plateasca o amenda civila pentru fiecare zi de intarziere, insa Nicusor Daniel Constantinescu a continuat sa nu isi execute obligatiile impuse de catre instanta de judecata.

Toate demersurile de a obtine executarea silita a obligatiilor presedintelui CJ Constanta au ramas fara efect, inclusiv din cauza refuzului organelor fiscale de a executa penalitatile, astfel incat Nicusor Daniel Constantinescu a lipsit practic de continut drepturile partii vatamate, in ciuda recunoasterii acestora in mod repetat pe cale judecatoreasca.

Concret, starea de fapt detaliata in rechizitoriu este urmatoarea:

I. Faptele inculpatilor Gambuteanu Adrian George, director general al RAJDP Constanta, si Constantinescu Nicusor Daniel, presedintele Consiliului Judetean Constanta, de a nu pune la dispozitia Curtii de Conturi, in anii 2011, 2012 si 2013, documentele necesare controlului specific la nivelul RAJDP Constanta

- In anul 2011 -

Conform programului de activitate pe anul 2011, in perioada 14 noiembrie - 16 decembrie 2011, ar fi trebuit sa se desfasoare la RAJDP Constanta, aflata in subordinea Consiliului Judetean Constanta, actiunea "Controlul situatiei, evolutiei si modului de administrare a patrimoniului public si privat".

RAJDP Constanta a fost notificata prin adresa, la data de 31.10.2011, cu privire la controlul pe care urma sa-l efectueze Camera de Conturi a judetului Constanta, solicitandu-se pregatirea si furnizarea de catre regia locala, la data prezentarii echipei de control, a actelor, documentelor si informatiilor necesare desfasurarii controlului.

Ca raspuns, prin adresa transmisa la 14.11.2011, semnata de directorul general Gambuteanu Adrian George, RAJDP Constanta a solicitat decalarea perioadei de control, motivat de faptul ca "In opinia Consiliului Judetean Constanta, bunurile transmise in administrarea Regiei sunt bunuri ce apartin domeniului public al judetului Constanta, iar actiunea de control excede tematicii stabilite prin Hotararea Plenului nr. 151/15.12.2010 de catre Curtea de Conturi a Romaniei". La aceasta adresa, RAJDP Constanta a atasat, in copie, semnata de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, in care este cuprinsa opinia citata.

Prin notificare trimisa la 15.11.2011, Camera de Conturi Constanta a comunicat RAJDP Constanta inceperea actiunii de control, in perioada 16 noiembrie - 16 decembrie 2011.

In data de 15.11.2011, RAJDP Constanta a solicitat Camerei de Conturi a judetului Constanta transmiterea Programului de activitate pentru anul 2011, pentru "clarificarea acestei situatii atat pentru noi, cat si pentru C.J. Constanta". A fost anexata adresa Consiliului Judetean Constanta nr. 22217/15.11.2011, semnata de presedintele Nicusor Daniel Constantinescu, prin care se indica solicitarea Programului de activitate pentru anul 2011 al Curtii de Conturi.

Ca raspuns, la data de 16.11.2011, Camera de Conturi Constanta a transmis clarificari Regiei, astfel: "In programul de activitate al Camerei de Conturi Constanta pe anul 2011 este prevazuta, la aceasta data, actiunea Controlul situatiei, evolutiei si modului de administrare al patrimoniului public si privat al U. A. T. de catre R. A. de interes local, la RAJDP Constanta".

In consecinta, echipa de auditori publici externi s-a prezentat la RAJDP Constanta, in vederea inceperii actiunii de control. Cu aceasta ocazie, inculpatul Adrian George Gambuteanu, director general al RAJDP Constanta si alta persoana cu functie de conducere (in prezent decedat), au aratat ca acceptarea controlului este conditionata de prezentarea de catre Camera de Conturi a judetului Constanta a Programului de activitate pentru anul 2011, astfel ca actiunea de control nu a putut fi demarata.

Prin adresa, la 16.11.2011, Curtea de Conturi a solicitat inca o data RAJDP Constanta punerea la dispozitie a situatiilor financiare intocmite la data de 31.12.2010.

La aceeasi data, prin adresa semnata de directorul general Gambuteanu Adrian George RAJDP Constanta a comunicat: "avand in vedere adresele mai sus inserate, prin care se insista inceperea controlului, fara a se pune la dispozitie, asa cum s-a solicitat, Programul de activitate pentru anul 2011, va transmitem alaturat adresa Consiliului Judetean Constanta nr. 22328/16.11.2011, prin care se argumenteaza necesitatea si oportunitatea prezentarii Programului solicitat, inainte de inceperea controlului". A fost atasata adresa Consiliului Judetean Constanta, semnata de presedintele Nicusor Daniel Constantinescu.

Prin adresa la 17.11.2011, Camera de Conturi a judetului Constanta a comunicat RAJDP Constanta faptul ca programul anual de activitate este un document intern al institutiei, nefiind prevazuta obligatia prezentarii acestuia la inceperea controlului, ca misiunea a fost notificata legal, precum si faptul ca, potrivit art. 5 din Legea 94/1992, auditorii publici externi au acces neingradit la toate actele, documentele si informatiile necesare exercitarii atributiilor, iar conducerea unitatii are obligatia de a le pune la dispozitia acestora.

Avand in vedere aceste clarificari, la data de 17.11.2011 echipa de auditori publici externi s-a deplasat pentru control la sediul RAJDP Constanta, unde li s-a refuzat, insa, accesul la documente, controlul neputand avea loc.

Echipa de auditori a depus cu aceasta ocazie la RAJDP Constanta o adresa prin care se solicita o serie de documente financiare.

Urmare adreselor Camerei de Conturi a judetului Constanta, RAJDP Constanta formuleaza un raspuns semnat de directorul general, inculpatul Gambuteanu Adrian George, in sensul ca: neprezentarea programului de activitati pentru anul 2011 "reprezinta un mod abuziv de a intelege si aplica legislatia in vigoare", iar "refuzul ostentativ de a prezenta programul de activitate denota o atitudine ce lasa loc de interpretari cu privire la legalitatea controlului", aratand ca "punerea la dispozitie a programului de activitati pentru anul 2011 reprezinta solutia deblocarii problemei". A fost atasata o adresa a Consiliului Judetean Constanta, semnata de inculpatul Nicusor Daniel Constantinescu, prin care se solicita depunerea programului de activitate, ca solutie pentru deblocarea situatiei existente. In aceasta adresa se arata, totodata, ca inscrisurile solicitate de catre Curtea de Conturi "au fost aprobate prin hotarari ale Consiliului Judetean Constanta, acte administrative legale si necontestate de nimeni, fapt pentru care oportunitatea solicitarii acestora apare ca abuziva".

Din aceasta adresa semnata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel rezulta ca argumentul invocat pentru refuzul de a prezenta documentele solicitate de Curtea de Conturi este ca, odata aprobate prin hotarari ale Consiliului Judetean, orice cheltuieli, investitii, sau alte operatiuni efectuate sunt in mod incontestabil legale. In consecinta, inculpatul exclude aceste documente de la posibilitatea controlarii lor de catre Curtea de Conturi, atitudine care contravine total dispozitiilor art. 5 din Legea 94/1992, conform carora auditorii publici externi au acces neingradit la toate actele, documentele si informatiile necesare exercitarii atributiilor, iar conducerea unitatii are obligatia de a le pune la dispozitia acestora.

In vederea deblocarii situatiei, Camera de Conturi a judetului Constanta a transmis, prin adrese, la 21.11.2011, atat Consiliului Judetean Constanta, cat si RAJDP Constanta, confirmarea scrisa a Departamentului VI - Departamentul de Coordonare a Modificarii Bugetelor Unitatilor Administrativ - Teritoriale din cadrul Curtii de Conturi, din care rezulta ca "Actiunea de control a situatiei, evolutiei si modului de administrare al patrimoniului public si privat al U.A.T. de catre Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta, din subordinea UATJ Constanta, figureaza in programul de activitate pe anul 2011 al Camerei de Conturi Constanta, la codul 8.000".

Fata de noile clarificari, la data de 21.11.2011, echipa de auditori publici externi s-a prezentat, din nou, la sediul RAJDP, unde a constatat aceeasi situatie, nefiindu-le permis controlul. Au formulat o noua solicitare de documente, in scris.

Avand in vedere imposibilitatea desfasurarii controlului, Camera de Conturi Constanta a propus Curtii de Conturi a Romaniei suspendarea actiunii de control la RAJDP Constanta, incepand cu data de 28 noiembrie 2011 si pana la prezentarea documentelor solicitate.

Intrucat aceste documente nu au fost prezentate, controlul a fost reprogramat pentru anul 2012.

- In anul 2012 -


In perioada 05.06.2012 - 30.07.2012 (potrivit programului de activitate pe anul 2012) ar fi trebuit sa se desfasoare controlul privind situatia, evolutia si modul de administrare a patrimoniului public si privat al UAT Constanta de catre regiile autonome de interes local, respectiv RAJDP Constanta.

Prin adresa, la data de 18.05.2012 s-a comunicat entitatii acest fapt.

Prin adresa, la data de 24.05.2012, RAJDP Constanta a comunicat Consiliului Judetean Constanta faptul ca au fost notificati de Curtea de Conturi - Camera de Conturi Constanta cu privire la efectuarea unui control la regie in perioada 05.06.2012 - 30.07.2012. Pe aceasta adresa,, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a facut mentiunea olografa "Nu sunt de acord".

La data de 05.06.2012, prin adresa semnata de directorul general, inculpatul Gambuteanu Adrian George, RAJDP Constanta a comunicat Camerei de Conturi Constanta faptul ca nu s-a primit "acordul Presedintelui Consiliului Judetean pentru punerea la dispozitia auditorilor publici externi a documentelor si informatiilor solicitate".

La datele de 13.06.2012, 29.06.2012, 06.07.2012, echipa de auditori s-a deplasat la sediul RAJDP Constanta, unde li s-a refuzat accesul la documente in vederea controlului. La 17.07.2012, echipa de auditori s-a deplasat din nou la sediul RAJDP Constanta, unde au luat legatura cu directorul general, inculpatul Adrian George Gambuteanu, care a precizat ca a raspuns la intrebarile puse de auditori in nota de relatii, dar asteapta avizul presedintelui Consiliului Judetean Constanta in ceea ce priveste raspunsurile date.

In nota intocmita la aceasta data se arata ca "astfel, s-a produs o noua amanare, urmand ca directorul general al RAJDP sa comunice telefonic data la care echipa de control se poate deplasa la sediul Regiei, in vederea ridicarii exemplarului cu raspunsurile la nota de relatii solicitate".

Intrucat pana la data de 30.07.2012 nu s-a comunicat niciun raspuns catre auditorii publici externi si nici nu s-a permis efectuarea controlului, pe motiv ca nu s-a obtinut avizul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, auditorii publici externi au intocmit Procesul-verbal de constatare a incalcarii obligatiilor prevazute la art. 5 alineatul 2 si de aplicare a penalitatilor prevazute la art. 63 din Legea nr. 94/1992, republicata, pe numele lui Gambuteanu Adrian George. Totodata, s-a luat decizia formularii unei plangeri penale.

- In anul 2013 -

Conform programului de activitate pe anul 2013, in perioada 7 mai - 23 mai 2013, ar fi trebuit sa se desfasoare la RAJDP Constanta, aflata in subordinea Consiliului Judetean Constanta, actiunea "Controlul situatiei, evolutiei si modului de administrare a patrimoniului public si privat al U. A.T., de catre R.A. de interes local".

Prin adresa, la data de 22.04.2013, Camera de Conturi Constanta a notificat RAJDP Constanta cu privire la controlul pe care urma sa-l efectueze, solicitandu-se pregatirea si furnizarea de catre entitate, la data prezentarii echipei de control, a actelor, documentelor si informatiilor necesare desfasurarii controlului.

Ulterior, la 13.05.2013, au fost solicitate RAJDP Constanta documentele necesare efectuarii controlului, fixandu-se termen de punere la dispozitie data de 16.05.2013, ora 0900.

Totodata, prin adresa, Camera de Conturi Constanta l-a incunostintat pe presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, cu privire la controlul ce urma a fi efectuat in perioada 07.05.2013 -28.06.2013, la RAJDP Constanta.

La data de 16.05.2013, echipa de control a solicitat directorului general, inculpatul Gambuteanu Adrian George, o nota de relatii cu privire la motivele nepunerii la dispozitie a documentelor solicitate.

Prin adresa emisa la 22.05.2013, semnata de Gambuteanu Adrian George s-a comunicat Camerei de Conturi Constanta faptul ca nu se poate da curs solicitarii de punere la dispozitie a documentelor, intrucat conducerea Regiei trebuie sa respecte dispozitiile conducatorului autoritatii tutelare - Consiliul Judetean Constanta. In acest sens, se face referire la rezolutiile puse de Nicusor Daniel Constantinescu pe doua adrese trimise de Regie catre Consiliul Judetean Constanta, care consemneaza pozitia presedintelui: "Nu sunt de acord".

In data de 22.05.2013, ca urmare a solicitarii Camerei de Conturi Constanta, a avut loc o intalnire cu conducerea RAJDP Constanta, pentru clarificarea motivelor si cauzelor refuzului de punere la dispozitie a documentelor solicitate. In minuta de intalnire intocmita cu aceasta ocazie s-a consemnat punctul de vedere al conducerii RAJDP Constanta, respectiv faptul ca aceasta trebuie sa respecte dispozitiile conducatorului autoritatii tutelare - Consiliul Judetean Constanta, dispozitii care, prin prisma principiilor dreptului administrativ, au caracter imperativ si executoriu.

Prin imposibilitatea de efectuare a auditului la o regie autonoma, Curtea de Conturi a fost pusa in imposibilitate de a-si exercita functia sa de baza, aceea de control asupra resurselor financiare publice, aparand astfel ca inutila insasi existenta acestei institutii in raport de RAJDP Constanta. Numeroasele demersuri intreprinse de echipele de control, mai sus descrise, ramase fara niciun rezultat, sunt dovezi nu doar ale tulburarii insemnate ale activitatii Curtii de Conturi ci, mai mult, ale imposibilitatii de desfasurare a activitatii de catre aceasta institutie.

Importanta controlului rezulta si din valoarea fondurilor de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului, si anume 212.796.105 lei virati de Consiliul Judetean Constanta regiei numai in perioada 2009-2011, dupa cum arata Curtea de Conturi. Aceasta situatie s-a perpetuat pe o perioada de timp indelungata, din 2011 si pana in prezent Curtea de Conturi nereusind sa desfasoare acest control.

II. Faptele inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel, presedinte al Consiliului Judetean Constanta, de a refuza emiterea/prelungirea unor certificate de urbanism, chiar dupa pronuntarea unor hotarari judecatoresti prin care fusese obligat in acest sens

Doua societati comerciale, prin reprezentantul legal, au solicitat presedintelui Consiliului Judetean Constanta, inculpatul Nicusor Constantinescu, emiterea unor certificate de urbanism sau prelungirea termenului de valabilitate al unor certificate de urbanism deja emise. Intrucat nu a primit raspuns la solicitarile sale, a formulat plangeri la instantele de judecata, solicitand obligarea presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, la emiterea, respectiv prelungirea certificatelor de urbanism.

Desi, prin hotarari judecatoresti, ramase definitive si irevocabile, presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost obligat la emiterea, respectiv prelungirea certificatelor de urbanism, acesta nu a dat curs obligatiilor impuse de instanta.

Prin aceleasi hotarari judecatoresti, s-a dispus si plata unei amenzi civile de catre presedintele Consiliului Judetean Constanta, in cuantum de 20% din salariul minim pe economie, pentru fiecare zi de intarziere, in cazul neexecutarii obligatiilor impuse de catre instanta de judecata.

Ulterior, persoana vatamata a incercat executarea silita a hotararilor judecatoresti, fara a reusi insa acest lucru. 

Au existat 11 situatii in care cererile de emitere sau prelungire a valabilitatii certificatelor de urbanism au ramas fara raspuns. Acestea se refera la urmatoarele aspecte (cateva exemple):

- Certificatul de urbanism emis la 30.11.2007, cu valabilitate 24 de luni de la emitere, pentru construire capacitate energetica, 8 centrale eoliene in comuna Fantanele, jud. Constanta

- Certificatul de urbanism emis la 6.11.2008 pentru realizarea unor instalatii de racordare statie transformare Fantanele, cu valabilitate 12 luni de la emitere
Certificatul de urbanism emis la 5.11.2008 pentru amplasarea unui stalp sustinere pentru echipamente de masurare conditii climatice in vederea construirii unui parc eolian in extravilanul comunei Ciocarlia, jud. Constanta

-Cererea inregistrata la Consiliul Judetean Constanta la 21.02.2008 pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui parc energetic eolian cu 9 generatoare, lucrari de construire si extindere a retelelor de distributie, construire, modificare, reparare si reabilitare cai de acces si de comunicatie in extravilanul comunei Vulturu, jud. Constanta

- Cererea inregistrata la Consiliul Judetean Constanta la 01.02.2008, pentru emiterea unui certificat de urbanism in vederea construirii a 14 generatoare eoliene in extravilanul com. Ciocarlia, jud. Constanta

Toate cele 11 cereri care formeaza obiectul prezentului dosar au fost blocate de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel care a refuzat sa semneze actele intocmite de compartimentele de specialitate din cadrul Consiliului Judetean. Inculpatul si-a pastrat aceasta atitudine, de refuz, chiar si dupa ce instantele de judecata, in noua situatii, l-au obligat la emiterea actelor si chiar dupa ce partea vatamata a incercat executarea silita a acestor hotarari judecatoresti.

Pozitia inculpatului

De-a lungul timpului, in urma inceperii urmaririi penale si trimiterii in judecata in dosarele mai sus mentionate, Nicusor Constantinescu a sustinut mereu ca este mai degraba victima unor practici de politie politica a procurorilor DNA.

"[Procurorii] Fac ce vor in Romania, nu conteaza ca e USL la guvernare. Ar trebui desfiintat DNA. M-au luat din parcare ca pe un hot, ca pe un animal (...) De cate ori am fost citat legal m-am prezentat cu avocat si am castigat toate procesele", a declarat pe 15 ianuarie Nicusor Constantinescu.

Acesta a acuzat DNA ca este o "politie politica" si nu se considera vinovat de nimic, in conditiile in care un consiliu judetean este un "parlament care voteaza legile" la nivel local, iar daca acestea sunt ilegale, sunt atacate de prefect in instante:

"Sa vina DNA, politia politica, si sa conduca ei Romania. Un Consiliu Judetean este parlamentul care voteaza legile. Daca CJ voteaza ceva ilegal, atunci prefectul ataca in instanta si suspenda hotararea. Aceste hotarari (cele vizate de ancheta DNA-n.r.) nu au fost atacate de prefect si au aviz de legalitate. Ce treaba are DNA sa verifice activitatea unui consiliul judetean?", a declarat Constantinescu.

Presedintele CJ Constanta este nemultumit si de implicarea procurorilor de la Bucuresti in acest caz: "Ce cautau aia de la Bucuresti cu masini cu girofar sa ma ia pe mine ca pe un infractor din parcare. Constantenii m-au ales ca pe un infractor? E jignitor ce s-a intamplat".

In opinia sa, vinovat pentru problemele pe care le are cu justitia este "regimul Traian Basescu": "Pai cine conduce Romania , in ultimii zece ani, nu e regimul Traian Basescu", care a lansat aceasta "inchizitie publica in care dusmanii politici sunt urmariti, anchetati".

Nicusor Constantinescu afirma in septembrie ca este victima unor "abuzuri facute de unii judecatori, care au fost presati de procurorii DNA" si spune ca este o victima a "politiei politice a lui Traian Basescu".

"Cum adica cu cancer de prostata, unui cetatean al lumii, roman, european, i se contesta dreptul de a avea o viata, de a se vindeca, spunandu-se de catre procurorii DNA, politia politica a lui Basescu, ca nu am avut niciun cancer de prostata?", sustine Nicusor Constantinescu.

Dosarele trimise in judecata:

Dosarul 2 - Tribunalul Constanta - Centrul Militar Zonal Constanta (link catre portalul instantelor de judecata)


Dosarul 3 - Tribunalul Bucuresti - Curtea de Conturi si Eolienele (link catre portalul instantelor de judecata)





DATA INCEPERII URMARII PENALE
15 IANUARIE 2014
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
25 APRILIE 2014
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Nicusor Constantinescu

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :presedinte al CJ Constanta

INSTANTE:

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Amanare

TERMEN:
Judecata continua, insa instanta amana cauza pentru citare inculpat şi pentru a se emite adrese.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Camera preliminara constanta legalitatea rechizitoriului

TERMEN: 13 august 2014
Dosarul 3: Instanta constata legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 124/P/2012 si dispune inceperea judecarii cauzei - decizie in camera preliminara

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Admite solicitarea de arestare preventiva in cazul lui Nicusor Constantinescu

TERMEN: 4 septembrie 2014
Dispune arestarea preventiva a inculpatului CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL – pe o perioada de 30 de zile de la data punerii in executare a masurii arestarii preventive.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Camera de consiliu constata legalitatea rechizitoriului si dispune judecarea pe fond a cazului

TERMEN: 5 septembrie 2014
Camera preliminara respinge contestatiile lui Nicusor Constantinescu si "Constata legalitatea sesizarii Tribunalului Constanta prin rechizitoriul nr.179/P/2013 din 25.04.2014 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta privind pe inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu".

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare pentru ca lipseste si dosarul, si inculpatul Gambuteanu

TERMEN: 12 septembrie 2014
Instanta amana cauza la data de 26.09.2014, pentru lipsa dosar instanta, lipsa dosar urmarire penala si lipsa aparare a inculpatului Gâmbuţeanu Adrian George.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Alta amanare pentru ca lipseste inculpatul Gambuteanu

TERMEN: 26 septembrie 2014
Fata de imposibilitatea de prezentare a inculpatului Gâmbuţeanu Adrian George, amana cauza la data de 03.10.2014.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 3 octombrie 2014
Amana cauza la data de 24.10.2014, pentru obtinerea unor relatii de la ANAF; Primaria Constanta, Ministerul Justitiei si Ambasada Americii. Stabileste pronuntarea la data de 09.10.2014 cu privire la exceptia inadmisibilitatii invocate de parchet privind cererea de revocare a masurii arestarii preventive a inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel, precum si cu privire la cererile privind introducerea in cauza de parti responsabile civilmente.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Respinge cererea lui Nicusor Constantinescu a se revoca masura arestului preventiv

TERMEN: 9 octombrie 2014
Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, prin apărător ales, privind revocarea măsurii arestării preventive / Instanta respinge si cererile partilor de a introduce in cauza a CJ Constanta în calitate de parte responsabilă civilmente

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Instanta respinge cererea lui Nicusor Constantinescu de recuzare a unui judecator

TERMEN: 24 octombrie 2014
Instanta respinge ca neintemeiata cererea formulata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel in dosarul Tribunalului Bucuresti-Sectia I Penala nr. 17805/3/2014, la termenul din 24.10.2014, prin aparator ales, de recuzare a doamnei judecator Dragomir Luisa Emanuela, presedintele completului C18F. Decizia este definitiva. Urmatorul termen de judecata este 31.10.2014.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 31 octombrie 2014
Amana cauza la data de 21.11.2014, CF18, ora 12:30, sala 239, pentru continuarea cercetarii judecatoresti.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Dispune arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Nicusor Constantinescu

TERMEN: 6 noiembrie 2014
Magistratii confirma masura arestarii preventive dispuse fata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel, prin incheierea din data de 23.07.2014 a Tribunalului Bucuresti – Sectia I Penala, pronuntata in dosarul nr. 17805/3/2014. Dispune punerea in executare a mandatului de arestare preventiva nr. 3/CP/23.07.2014, emis in dosarul nr. 17805/3/2014 pe numele inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel (cu date de stare civila), cu valabilitate pe o durata de 30 de zile cu incepere de la data incarcerarii, respectiv de la data de 06.11.2014 pana la data de 05.12.2014, inclusiv. Respinge ca nefondata cererea formulata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel privind revocarea masurii arestarii preventive. Respinge ca nefondata cererea formulata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel privind inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar. Cu drept de contestatie in termen de 48 ore. Pronuntata in sedinta publica, azi, 06.11.2014, ora 18,00.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Instanta respinge cererea de revocare a arestului preventiv

TERMEN: 7 noiembrie 2014
Instanta confirma masura arestarii preventive dispuse fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL. De asemenea, instanta confirma executarea mandatului de arestare preventiva nr. 5 din 04.09.2014, emis de judecatorul de camera preliminara in dosarul nr.14182/3/2014 al Tribunalului Constanta pe numele inculpatului CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL, cu valabilitate pe o durata de 30 de zile cu incepere de la data incarcerarii - 06.11.2014 si pana la data de 05.12.2014, inclusiv. Respinge ca nefondata cererea formulata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL privind revocarea masurii arestarii preventive. Respinge ca nefondata cererea formulata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL privind inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Instanta respinge cererea lui Nicusor Constantinescu de recuzare a presedintelui completului

TERMEN: 21 noiembrie 2014
Instanta respinge ca neintemeiata cererea formulata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel in dosarul Tribunalului Bucuresti-Sectia I Penala nr. 17805/3/2014, la termenul din 21.11.2014, de recuzare a doamnei judecator Dragomir Luisa Emanuela, presedintele completului C18F. Obliga inculpatul la plata a 20 lei cu titlu de cheltuieli judiciare datorate statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 21.11.2014, ora 15:30. Tot in aceasta zi, instanta a stabilit pronuntarea la data de 27.11.2014, privind proba cu un martor nou solicitata de procuror, dar si referitor la proba cu inscrisuri noi si proba cu 4 martori solicitate de partile civile, dar si cu privire la cererea de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel, formulata de partile civile. Pentru continuarea cercetarii judecatoresti, amana cauza la 19.12.2014, ora 09,00. Stabileşte termen intermediar de verificarea starii de arest a inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel, la data de 28.11.2014, ora 09,00.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Acorda termen nou pentru a decide daca inlocuieste arestul preventiv cu controlul judiciar pe cautiune

TERMEN: 26 noiembrie 2014
Pe fondul cauzei acorda termen la data de 17.12.2014 pentru pregatirea apararii. Asupra oportunitatii mentinerii masurii arestarii preventive, precum si a cererii de inlocuire a acestei masuri cu masura controlului judiciar sau cu controlul judiciar pe cautiune, stabileste termen de pronuntare la data de 02.12.2014.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Instanta amana pronuntarea pe mai multe cereri

TERMEN: 27 noiembrie 2014
Instanta a amanat pronuntarea la data de 02.12.2014, in ce priveste proba cu un martor nou solicitata de procuror, dar si referitor la proba cu incrisuri noi si proba cu 4 martori solicitate de partile civile, dar si cu privire la cererea de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel, formulata de partile civile. Pronuntata in sedinta publica, azi, 27.11.2014.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor ramane in arest preventiv

TERMEN: 2 decembrie 2014
Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, marţi, solicitarea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, în dosarul Centrul Militar Zonal. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Amanare

TERMEN: 2 decembrie 2014

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Este respinsa o noua proba in dosar ceruta de procuror

TERMEN: 3 decembrie 2014
În baza art. 100 al. 3 C.pr.pen. respinge proba nouă solicitată de procuror vizând audierea în calitate de martor a numitului Mocanu Marius. În baza art. 100 al. 3 C.pr.pen., admite proba cu înscrisurile depuse de părţile civile la termenul de judecată din data de 31.10.2014. În baza art. 100 al. 3 C.pr.pen., admite în parte proba cu 4 martori solicitată de părţile civile, în sensul că încuviinţează doar proba cu martorii Richard Turbatu şi Bonsch Alexander. Respinge ca neîntemeiată excepţia autorităţii de lucru judecat invocată de apărătorul inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel privind cererea de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel, formulată de părţile civile. În baza art. 249 al. 5, al. 6 C.pr.pen., respinge ca nefondată, la acest moment procesual, cererea de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel, formulată de părţile civile. Cu drept de apel odată cu fondul cauzei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 03.12.2014.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Se da cate un nou termen pentru continuarea dezbaterilor si prununtare asupra cererilor formulate

TERMEN: 17 decembrie 2014
Pe fondul cauzei acordă termen la data de 21.01.2015 în vederea continuării cercetării judecătoreşti prin audierea martorilor din lucrări. Asupra cererilor de modificare a controlului judiciar formulate de inculpat şi de reprezentantul Ministerului Public, stabileşte termen de pronunţare la data de 18.12.2014.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Ii sunt respinse cererile lui Nicusor de ridica interdictia sa ia legatura cu martorii

TERMEN: 18 decembrie 2014
Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL de modificare a obligaţiei de a nu lua legătura şi de a nu comunica cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni impusă în cadrul controlului judiciar prin Decizia penală nr.289/P din 05.12.2014 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul penal nr. 14182/3/2014/a5. Respinge, ca nefondată, cererea de impunere a obligaţiei prevăzută de art.215 alin.2 lit.e Cod procedură penală.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor lipseste de la proces. Dosarul se amana

TERMEN: 19 decembrie 2014
Instanta amana judecata "Pentru imposibilitatea de prezentare a apărătorului ales al inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel, amână cauza la data de 16.01.2015, CF18, ora 11,00, sala 239."

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Instanta mentine controlul judiciar fata de Nicusor Constantinescu

TERMEN: 16 ianuarie 2015
In baza art. 362 al. 2 C.pr.pen. raportat la art. II din O.U.G. nr. 82/2014, art. 208 al. 5 C.pr.pen. constata legalitatea si temeinicia masurii controlului judiciar fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL. In baza art. 362 al. 2 C.pr.pen. raportat la art. II din O.U.G. nr. 82/2014, art. 208 al. 5 C.pr.pen. si art. 207 al. 4 C.pr.pen. mentine fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL (cu date de stare civila) masura preventiva a controlului judiciar, cu obligatiile stabilite prin decizia penala nr. 886/CO/26.11.2014 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a-II-a Penala. Face aplicarea dispozitiilor art. 215 al. 5 C.proc.pen. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 16.01.2015. Pe fondul cauzei: Amana cauza in vederea continuarii cercetarii judecatoresti, respectiv audierea martorilor.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Amanare

TERMEN: 21 ianuarie 2015
Pe fondul cauzei, instanta acorda termen in vederea continuarii cercetarii judecatoresti. Asupra oportunitatii mentinerii masurii controlului judiciar stabileste termen de pronuntare la data de 29.01.2015.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Respinge cererea lui Nicusor Constantinescu si mentine controlul judiciar

TERMEN: 29 ianuarie 2015
In baza art.208 alin.5 Cod procedura penala, Mentine masura controlului judiciar dispusa fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL prin Decizia penala nr.289/P din 5 decembrie 2014 a Curtii de apel Constanta. Respinge, ca nefondata, cererea inculpatului CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL de inlaturare a obligatiei prev de art.215 alin.2 lit.d Cod procedura penala impusa in cadrul controlului judiciar prin Decizia penala nr.289/P din 05.12.2014 pronuntata de Curtea de Apel Constanta in dosarul penal nr. 14182/3/2014/a5 si lamurita prin Decizia penala nr.6 din 22.12.2014 pronuntata de Curtea de Apel Constanta. In baza art. 275 alin.3 Cod procedura penala, Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru cele lipsa.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Amanare

TERMEN: 11 februarie 2015
Dispune inaintarea dosarului in vederea solutionarii cererii de recuzare formulata de inculpat.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Respinge cererea de recuzare a judecatoarei Iulia Cezara Suciu, formulata de Nicusor Constantinescu

TERMEN: 12 februarie 2015
In baza art.68 alin. 1 si 5 Cod procedura penala raportat art.64 alin.1 lit. f Cod procedura penala, Respinge ca nefondata cererea de recuzare a d-nei judecator Iulia Cezara Suciu , formulata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel prin aparator ales in cauza nr. 14182/3/2014. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu azi, 12.02.2015 ora 11.00.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare pentru continuarea cercetarii judecatoresti

TERMEN: 13 februarie 2015
Pentru continuarea cercetarii judecatoresti, instanta amana cauza la 13.03.2015 ora 14.00.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Amanare

TERMEN: 4 martie 2015
Instanta amana cauza, in vederea continuarii cercetarii judecatoresti.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor Constantinescu ramane sub control judiciar

TERMEN: 13 martie 2015
In baza art. 362 al. 2 C.pr.pen. raportat la art. 208 al. 5 C.pr.pen. constata legalitatea si temeinicia masurii controlului judiciar fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL. In baza art. 362 al. 2 C.pr.pen. raportat la art. 208 al. 5 C.pr.pen. si art. 207 al. 4 C.pr.pen. mentine fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL (cu date de stare civila) masura preventiva a controlului judiciar, cu obligatiile stabilite prin decizia penala nr. 886/CO/26.11.2014 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a-II-a Penala. Face aplicarea dispozitiilor art. 215 al. 5 C.proc.pen. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 13.03.2015. Pe fondul cauzei: Amana cauza in vederea continuarii cercetarii judecatoresti, respectiv audierea martorilor la data de 24.04.2015 sala 243, ora 10:00.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Nicusor Constantinescu ramane in arest la domiciliu

TERMEN: 25 martie 2015
Pe fondul cauzei, magistratii acorda termen in vederea continuarii cercetarii judecatoresti. Incheiere: In baza art.208 alin.4 Cod procedura penala, Mentine masura arestului la domiciliu dispusa fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL prin Incheierea de sedinta din 26 februarie 2015. Respinge, ca nefondate, cererile inculpatului CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar sau cu masura controlului judiciar pe cautiune. Respinge, ca nefondata, cererea privind incuviintarea inculpatului de a se prezenta la locul de munca. In baza art. 275 alin.3 Cod procedura penala, Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru cele lipsa.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Audieri de martori

TERMEN: 15 aprilie 2015
Pe fondul cauzei acorda termen in vederea continuarii cercetarii judecatoresti prin audiere de martori. Stabileste termen de pronuntare pe cererea inculpatului de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar la data de 16.04.2015.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Instanta inlocuieste arestul la domiciliu cu controlul judiciar, in cazul lui Nicusor Constantinescu

TERMEN: 16 aprilie 2015
Incheiere: Instanta admite cererea formulata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL. In baza art.242 alin.2 Cod procedura penala si art.215 Cod procedura penala, Dispune inlocuirea masurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL cu masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile de la data ramanerii definitive a prezentei Incheieri. In baza art.215 alin.1 si 2 Cod procedura penala, Pe durata controlului judiciar, inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL are urmatoarele obligatii: 1. sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat. 2. sa informeze de indata instanta de judecata cu privire la schimbarea locuintei. 3. sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat. 4.sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei. 5. sa nu comunice direct sau indirect si prin orice mijloace de comunicare, cu martorii si expertii din prezenta cauza, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanta, cu personalul din cadrul Consiliului Judetean Constanta si cu consilierii judeteni care au participat, in orice forma, in procesul de propunere, decizie si executie a celor doua hotarari ale Consiliului Judetean Constanta care au vizat Centrul Militar Zonal Constanta (HCJ 153/2009 si HCJ 339/2012), sa nu divulge sau sa redea in presa sau pe retelele sociale, direct sau indirect, informatii din cauza penala; 5. sa nu exercite functia de Presedinte al Consiliului Judetean Constanta. Atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea credinta a masurii sau obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau arestarii preventive. Desemneaza organ de supraveghere politia in a carei raza teritoriala domiciliaza inculpatul. Masurile se comunica de indata persoanelor prevazute la art.215 alin.5 Cod procedura penala. In baza art.275 alin.3 Cod procedura penala, Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru cele lipsa.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 24 aprilie 2015
Instanta stabileste un nou termen de judecata, din cauza lipsei justificate a inculpatului Constantinescu Nicusor. Urmatorul termen este la data de 08.05.2015, sala 239, ora 15.30, iar instanta le pune in vedere martorilor Cucer Carmen si Suciu Liviu sa se prezinte in vederea audierii. Instanta fixeaza termen intermediar la data de 22.05.2015 sala 243, ora 11.00, in vederea audierii martorilor Ţuţui Emilia Georgeta, Richard Turbatu si Alexander Boensch.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Amanare

TERMEN: 6 mai 2015
Pe fondul cauzei, instanta acorda termen in vederea continuarii cercetarii judecatoresti prin audierea martorilor din lucrari. Cu privire la cererea inculpatului de modificare a controlului judiciar, stabileste termen de pronuntare la data de 12.05.2015.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor Constantinescu ramane sub control judiciar

TERMEN: 8 mai 2015
Instanta constata legalitatea si temeinicia masurii controlului judiciar fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL. Instanta mentine fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL (cu date de stare civila) masura preventiva a controlului judiciar. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Decizie pronuntata in sedinta publica, azi, 08.05.2015.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Instanta respinge cererea lui Nicusor Constantinescu de ridicare a controlului judiciar

TERMEN: 12 mai 2015
Instanta respinge, ca nefondate, cererile inculpatului CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL de modificare a controlului judiciar si de inlaturare a obligatiei prev de art.215 alin.2 lit.d Cod procedura penala impusa in cadrul controlului judiciar. In baza art. 275 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru cele lipsa.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 22 mai 2015
Instanta amana cauza si acorda termen la 19.06.2015.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Incheiere

TERMEN: 3 iunie 2015
In baza art. 100 al. 3 C.pr.pen. admite proba cu inscrisuri solicitata de catre partea civila S.C. Romwind S.R.L.. In baza art. 100 al. 3 C.pr.pen. admite in parte probele cu inscrisuri si martori solicitate de catre inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel, in sensul ca incuviinteaza doar proba cu inscrisurile mentionate la pct. 1 lit. a) si e) din nota de probatorii, precum si proba cu martorii Popescu Gheorghe si Tanase Amuras. Respinge in rest celelalte probe solicitate. In baza art. 100 al. 3 C.pr.pen. admite in parte probele cu inscrisuri si martori solicitate de catre inculpatul Ganbuteanu Adrian George, in sensul ca incuviinteaza doar proba cu inscrisurile mentionate in nota de probatorii vizand dovada platii amenzii contraventionale, actele de dispozitie primite de RAJDP de la presedintele C.J. Constanta, dispozitiile nr. 28/12.02.2008, nr. 725/28.08.2008, nr. 57/18.03.2009 ale presedintelui C.J. Constanta, precum si proba cu martorii Mihaela Elena Iordache, Darie Gheorghe Cristian si Vladuca Constantin. Respinge in rest celelalte probe solicitate. Se citeaza martorii Popescu Gheorghe si Mihaela Elena Iordache pentru termenul de judecata din data de 19.06.2015, CF 18, sala 243, ora 15.00. Cu drept de apel odata cu fondul cauzei. Pronuntata in sedinta publica, azi, 03.06.2015.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Amanare

TERMEN: 3 iunie 2015
Instanta stabileste termen de pronuntare pe masura preventiva la data de 05.06.2015. Termen la data de 05.08.2015, ora 11,00, pentru a da posibilitatea partii civile de a formula punctul de vedere in raport de probele solicitate in apararea inculpatului.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Nicusor Constantinescu ramane sub control judiciar

TERMEN: 5 iunie 2015
In baza art.208 alin.5 Cod procedura penala, instanta mentine masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL, masura ce urmeaza a fi verificata pana la data de 03.08.2015. Respinge, ca nefondate, cererile de revocare a controlului judiciar, de modificare si incetare a obligatiilor impuse in cadrul masurii controlului judiciar. In baza art. 275 alin.3 Cod procedura penala, Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu contestatie in termen de 48 de ore.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 19 iunie 2015
Instanta stabileste pronuntarea la data de 23.06.2015 cu privire la verificarea legalitatii si temeiniciei masurii preventive a controlului judiciar fata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel. Pe fondul cauzei, in vederea continuarii cercetarii judecatoresti, amana cauza si acorda termen la data de 18.08.2015, sala 239, ora 15,00. Pronuntata in sedinta publica, azi, 19.06.2015.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor Constantinescu ramane sub control judiciar

TERMEN: 23 iunie 2015
In baza art. 362 al. 2 C.pr.pen. raportat la art. 208 al. 5 C.pr.pen. constata legalitatea si temeinicia masurii controlului judiciar fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL. In baza art. 362 al. 2 C.pr.pen. raportat la art. 208 al. 5 C.pr.pen. si art. 207 al. 4 C.pr.pen. mentine fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL masura preventiva a controlului judiciar, cu obligatiile stabilite prin decizia penala nr. 886/CO/26.11.2014 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a-II-a Penala. Face aplicarea dispozitiilor art. 215 al. 5 C.proc.pen. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 23.06.2015.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Amanare

TERMEN: 5 august 2015
Instanta amana cauza la 09.09.2015.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Instanta mentine controlul judiciar in ce-l priveste pe Nicusor Constantinescu

TERMEN: 18 august 2015
Instanta constata legalitatea si temeinicia masurii controlului judiciar fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL si mentine masura controlului judiciar, cu obligatiile stabilite prin decizia penala nr. 886/CO/26.11.2014 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a-II-a Penala. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie, in termen de 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 18.08.2015. Pe fondul cauzei. Avand in vedere cererea de amanare a cauzei pentru imposibilitate de prezentare a aparatorului ales al inculpatului Constantinescu Nicusor si totodata in vederea garantarii principiului continuitatii completului de judecata legal investit cu solutionarea prezentei cauze, amana cauza si acorda un nou termen de judecata la data de 25.09.2015, sala 239, ora 15.00.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Instanta respinge recuzarea unei judecatoare, ceruta de Nicusor Constantinescu

TERMEN: 9 septembrie 2015
Instanta respinge ca nefondata cererea de recuzare a judecatoarei Suciu Iulia Cezara, cerere formulata de Nicusor Constantinescu. Decizia este definitiva.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Nicusor Constantinescu ramane sub control judiciar

TERMEN: 21 septembrie 2015
Instanta mentine masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatul Nicusor Constantinescu, masura ce urmeaza a fi verificata pana la data de 19.11.2015. Respinge, ca nefondate, cererile de revocare a controlului judiciar, de modificare si incetare a obligatiilor impuse in cadrul masurii controlului judiciar. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu contestatie in termen de 48 de ore. Pronuntata in sedinta publica azi, 21.09.2015.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 25 septembrie 2015
Fata de lipsa inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel si a aparatorului ales al acestuia, instanta acorda termen intermediar in vederea discutarii verificarii masurii controlului judiciar, la data de 01.10.2015, ora 08,30, sala 239. Pe fondul cauzei; in vederea administrarii probatoriului, amana cauza la data de 23.10.2015, ora 13.00.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Amanare

TERMEN: 30 septembrie 2015
Stabileste termen de pronuntare pe fondul cauzei la data de 14.10.2015.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Termen intermediar

TERMEN: 1 octombrie 2015

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Amanare

TERMEN: 14 octombrie 2015
Amana pronuntarea la data de 28.10.2015.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor Constantinescu ramane sub control judiciar

TERMEN: 23 octombrie 2015
Instanta respinge ca nefondata cererea formulata de reprezentantul Ministerului Public de inlocuire a masurii controlului judiciar cu masura arestului preventiv fata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel. Cu drept de contestatie in termen de 48 ore de la comunicare. Asupra cererii formulate de martorul Richard Turbatu de restituirea cheltuielilor de transport prilejuite de chemarea sa in fata instantei: incuviinteaza cererea formulata de martorul Richard Turbatu si dispune avansarea catre martorul Richard Turbatu a echivalentului in lei a sumei de 152,75 euro (la data efectuarii transportului cu avionul pe ruta Berlin - Bucuresti si retur), din fondul cheltuielilor judiciare special alocat. Cu apel conform art. 410 al. 2 C.pr.pen. Pronuntata in sedinta publica, azi, 23.10.2015. Pe fondul cauzei: In vederea continuarii cercetarii judecatoresti acorda termen la 20.11.2015, ora 13.00, sala 239.

Tribunalul Constanta - Dosarul 2 - Centrul Militar Zonal Constanta - Nicusor Constantinescu - condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva

TERMEN: 28 octombrie 2015
Nicusor Constantinescu este condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu. Decizia nu este definitiva. Decizia instantei: Instanta schimba incadrarea juridica a faptei retinute in sarcina inculpatului Nicusor Constantinescu din infractiunea de abuz in serviciu in forma continuata in infractiunile de: - abuz in serviciu (acte materiale: adresa nr.2603/09.02.2011 a Consiliului Judetean Constanta, inregistrata sub nr.481/10.02.2011 la RAJA prin care CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL, in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a solicitat S.C. RAJA S.A rezilierea unilaterala a contractului de furnizare a apei catre Centrul Militar Zonal; a incetat sa mai asigure furnizarea serviciilor de telefonie fixa prin reteaua Romtelecom in baza unui contract incheiat intre institutia pe care o reprezinta - Consiliul Judetean Constanta si compania de telefonie, act material derulat pana la 10.01.2013, data Rezolutiei nr.3749/P/2011 a Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta); - abuz in serviciu in forma continuata (pentru restul activitatii infractionale). Magistratii dispun incetarea procesului penal fata de inculpatul Nicusor Constantinescu pentru infractiunea de abuz in serviciu (acte materiale: adresa nr.2603/09.02.2011 a Consiliului Judetean Constanta, inregistrata sub nr.481/10.02.2011 la RAJA prin care CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL, in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a solicitat S.C. RAJA S.A rezilierea unilaterala a contractului de furnizare a apei catre Centrul Militar Zonal; a incetat sa mai asigure furnizarea serviciilor de telefonie fixa prin reteaua Romtelecom in baza unui contract incheiat intre institutia pe care o reprezinta - Consiliul Judetean Constanta si compania de telefonie, act material derulat pana la 10.01.2013, data Rezolutiei nr.3749/P/2011 a Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.). Instanta il condamna pe inculpatul Nicusor Constantinescu la 3 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata. De asemenea, instanta ii aplica pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor de a ocupa o functie publica, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat pe o durata de 5 ani dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate. Instanta aplica inculpatului Nicusor Constantinescu pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si a dreptului de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat. Pedeapsa principala se executa prin privare de libertate. Mentine masura controlului judiciar a inculpatului Nicusor Constantinescu. Deduce din pedeapsa aplicata durata arestarii preventive de la 06.11.2014 si pana la data de 05.12.2014, inclusiv si a arestului la domiciliu de la 03.03.2015 la 24.04.2015, inclusiv. Instanta obliga inculpatul Nicusor Constantinescu la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizata cu indicele de inflatie la data efectuarii platii, catre partea civila Ministerul Apararii Nationale - Statul Major General. Respinge restul pretentiilor civile formulate de Ministerul Apararii Nationale - Statul Major General, ca nefondate. Respinge, ca nefondate, exceptia lipsei calitatii de reprezentant a partii civile si cererile de schimbare a incadrarii juridice. Obliga inculpatul Nicusor Constantinescu la plata sumei de 8.000 lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronuntata in sedinta publica azi, 28.10.2015.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 20 noiembrie 2015
Avand in vedere imposibilitatea de prezentare a inculpatului Nicusor Constantinescu, precum si lipsa martorului, instanta amana cauza la data de 18.12.2015, ora 12,00. Acorda termen intermediar in vederea discutarii masurii controlului judiciar fata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel, la data de 26.11.2015, sala 239, ora 14:00.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor Constantinescu ramane sub control judiciar

TERMEN: 26 noiembrie 2015
In baza art. 362 al. 2 C.pr.pen. raportat la art. 208 al. 5 C.pr.pen. constata legalitatea si temeinicia masurii controlului judiciar fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL. In baza art. 362 al. 2 C.pr.pen. raportat la art. 208 al. 5 C.pr.pen. si art. 207 al. 4 C.pr.pen. mentine fata de inculpatul CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL, masura preventiva a controlului judiciar, cu obligatiile stabilite prin decizia penala nr. 886/CO/26.11.2014 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a-II-a Penala. Face aplicarea dispozitiilor art. 215 al. 5 C.proc.pen. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Mentine termenul de fond stabilit pentru data de 18.12.2015, CF18, sala 239, ora 12,00. Se emite adresa la Consiliul Judetean Constanta pentru a ni se comunica CNP-ul martorului Tanase Amuras, pentru a se putea efectua o verificare in baza de date DEPABD, cu privire la domiciliul martorului. Pronuntata in sedinta publica, azi, 26.11.2015.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 18 decembrie 2015
Magistratii acorda amanare la data de 29.01.2016, ora 10:00, din cauza lipsei justificate a inculpatului Nicusor Constantinescu. Instanta stabileste termen intermediar de verificarea masurii preventive a controlului judiciar la data de 14.01.2016, ora 14:00, si proroga schimbarea de incadrare juridica privind una dintre acuzatiile aduse inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel din trei infractiuni prev. de art. 48 al. 1 N.C.p. rap. la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (modif. prin Legea nr.187/2012) rap. la art. 297 N.C.p. in trei infractiuni prev. de art. 26 C.p. din 1968 rap. la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (anterior modificarii din 01.02.2014) rap. la art. 248 C.p. din 1968, cu aplic. art. 5 N.C.p., art. 33 lit. a) C.p. din 1968. De asemenea, magistratii incuviinteaza cererea formulata de martorul Alexander Boensch si dispune avansarea catre acesta a echivalentului in lei a sumei de 249,75 euro (la data efectuarii transportului cu avionul pe ruta Berlin - Bucuresti si retur), din fondul cheltuielilor judiciare special alocat. Decizia poate fi atacata cu apel, in ce priveste solutia dispusa privind cererea martorului Alexander Boensch. Pronuntata in sedinta publica, azi, 18.12.2015.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Primul Termen - Nicusor ramane sub control judiciar

TERMEN: 21 decembrie 2015
n baza art. 362 alin.2 cod procedură penală rap. la art.208 alin.5 cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel pe o perioadă de până la 60 de zile, cu începere de la data de 21.12.2015. Respinge cererile inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, respectiv de modificare a controlului judiciar.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Termen intermediar

TERMEN: 14 ianuarie 2016

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 29 ianuarie 2016
In vederea continuarii cercetarii judecatoresti, instanta amana cauza si acorda termen la 26.02.2016, ora 10:00.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Amanare

TERMEN: 4 februarie 2016

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Nicusor ramane sub control judiciar

TERMEN: 5 februarie 2016
Încheiere - În baza art. 362 alin.2 cod procedură penală rap. la art.208 alin.5 cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel pe o perioadă de până la 60 de zile, cu începere de la data de 05.02.2016. Respinge cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar. Conform art.400 alin. 3 cod procedură penală, minuta s-a întocmit în 2 ex. Definitivă.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 26 februarie 2016
In vederea continuarii cercetarii judecatoresti, instanta amana cauza si acorda termen la 11.03.2016, ora 11:00. Asupra verificarii masurii controlului judiciar, solutia dispusa se regaseste in dosarul asociat cu nr. 17805/3/2014/a13.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Este respinsa cererea lui Nicusor de a sesiza ICCJ

TERMEN: 8 martie 2016
În baza art.475 cod procedură penală, respinge cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de sesizare a Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept privind sfera de întindere şi aplicabilitate a art.6 cod procedură penală. În baza art.100 alin.1,2,3 cod procedură penală, admite cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de administrarea a următoarelor mijloace de probă în apel: -audierea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel; - audierea martorilor Costache Viorel şi Virgil Coman. În baza art.100 alin.3,4 lit.a),b) cod procedură penală, respinge cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de administrarea a următoarelor mijloace de probă în apel: - referate şi documente financiar contabile depuse efectiv la Consiliul Judeţean Constanţa în vederea achitării contravalorii utilităţilor de către Centrul Militar Zonal în perioada 2009-2013; - Hotărârea nr.241/20.10.2011 a Consiliului Judeţean Constanţa, expunerea de motive şi rapoarte aferente; - stenograme şi procese verbale de şedinţă încheiate cu ocazia dezbaterilor aferente adoptării Hotărârilor Consiliului Judeţean Constanţa nr.153/2009 şi nr.339/2012; - raport de expertiză contabilă extrajudiciară întocmit de către expert contabil Voicu Liliana; - raport de expertiză contabilă-fiscală; - audierea martorilor Radu Volcinschi, Cenuşă Titi, Mircea Duşa şi a consilierilor judeţeni care au participat la adoptarea proiectelor iniţiate de către inculpat.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare

TERMEN: 11 martie 2016
Solutia pe scurt: Amana cauza, faţă de lipsa martorului acordă termen la 15.04.2016,

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Nicuşor Constantinescu invocă motive medicale pentru suspendarea procesului

TERMEN: 17 martie 2016
Cu privire la solicitările formulate de apărare, pronunţarea va avea loc la data de 22.03.2016. Termen pe fondul apelului la data de 29.03.2016,pentru a se emite adresă către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Dosarul nr. 2 - Amana cauza

TERMEN: 22 martie 2016
În baza art.367 alin.1 Cod procedură penală respinge cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel privind efectuarea unei expertize medico-legale şi suspendare a judecăţii din motive medicale. În baza art.475 cod procedură penală respinge cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept vizând art.1 Cod penal. În baza art.477 alin.2,4 Cod procedură penală respinge cererea inculpatului de suspendare a judecăţii. În baza art.100 alin.3,4 lit.b Cod procedură penală respinge cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel privind audierea martorilor Radu Volcinschi şi Liviu Brăiloiu. În baza art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992 republicată sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.297 alin.1 Cod penal şi art.132 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, în referire la art.1 alin.5, art.21 alin.3 şi art.20 din Constituţia României, ridicată de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel. Definitivă.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Dosarul nr. 2 - Nicusor Constantinescu ramane sub control judiciar -

TERMEN: 29 martie 2016
Termen pe apel la data de 14.04.2016, pentru solicitare relaţii. În baza art. 362 alin.2 cod procedură penală rap. la art.208 alin.5 cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel pe o perioadă de până la 60 de zile, cu începere de la data de 29.03.2016. Respinge cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar. Respinge cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de înlăturare a obligaţiilor impuse potrivit art.215 alin.2 lit.d),e) cod procedură penală. Conform art.400 alin. 3 cod procedură penală, minuta s-a întocmit în 2 ex. Definitivă.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Dosarul 2 - Amanare

TERMEN: 14 aprilie 2016
Acordă termen la data de 18.04.2016 în vederea audierii inculpatului. Pe fondul apelului stabileşte termen la data de 05.05.2016.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare din lipsa unui martor

TERMEN: 15 aprilie 2016
pentru lipsa martorului Tănase Amuraş şi imposibilitatea medicală de prezentare a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel acordă termen la 06.05.2016, ora 15:00, sala 239.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Dosarul 2 - Inca un termen trecut

TERMEN: 18 aprilie 2016
Conform procesului verbal din data de 15.04.2016, faţă de manifestarea de voinţă expresă a inculpatului şi faţă de prev. art.83 lit.a) cod procedură penală, completul de apel constată că nu se mai impune deplasarea în data de 18.04.2016 la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol în vederea audierii inculpatului.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Lipseste inculpatul, judecata se amana

TERMEN: 5 mai 2016
Pentru lipsă inculpat şi apărător.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor lipseste din motive medicale

TERMEN: 6 mai 2016
lipsa de apărare a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel şi imposibilitatea acestuia de prezentare din motive medicale

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Amână cauza

TERMEN: 19 mai 2016
Solutia pe scurt: Pentru a se cita inculpatul.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor lipseste pe motive medicale. Cauza se amana

TERMEN: 20 mai 2016
Amână cauza Solutia pe scurt: faţă de imposibilitatea de prezentare din motive medicale a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel acordă termen la 03.06.2016, ora 15:00, sala 239.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Nicusor Constantinescu este retinut pentru 30 de zile

TERMEN: 20 mai 2016
Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art.242 alin.3 Cod procedură penală în referire la art.215 alin.7 Cod procedură penală raportat la art.238 alin.1 Cod procedură penală şi art.223 alin.1 lit.a Cod procedură penală înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţa de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel prin încheierea de şedinţă din data de 16.04.2015, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr.14182/3/2014, definitivă prin decizia penală nr.100/P/C/24.04.2015 a Curţii de Apel Constanţa, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Conform art.238 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.230 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel. Definitivă.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Amanare pentru a se cita inculpatul

TERMEN: 31 mai 2016

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Amanare

TERMEN: 1 iunie 2016
Pentru citare inculpat şi pentru a se emite adrese.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amanare pentru audierea lui Nicusor

TERMEN: 3 iunie 2016
Amana cauza n vederea audierii inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Cererile lui Nicusor sunt respinse

TERMEN: 6 iunie 2016
În baza disp. art. 64 alin.1 lit. f rap. la art. 68 alin. 5 Cod procedură penală: Respinge ca neîntemeiate, cererile de recuzare formulate de către inculpatul CONSTANTINESCU DANIEL NICUSOR, în dosarul nr. 821/36/2015, al Curtii de Apel Constanta. În baza disp. art. 275 alin.2 Cod procedură penală, obligă inculpatul CONSTANTINESCU DANIEL NICU?OR, la plata sumei de 50 lei , cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac.

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Amanare

TERMEN: 8 iunie 2016

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Amana propnuntarea pe verificarea masurii preventive. Nou termen la fond

TERMEN: 9 iunie 2016
Cu privire la verificarea măsurii preventive, stabileşte pronunţarea la data de 14.06.2016. Pe fondul apelului, stabileşte pronunţarea la data de 29.06.2016.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Amână pronunţarea

TERMEN: 17 iunie 2016
Solutia pe scurt: Stabileşte pronunţarea la data de 24.06.2016. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.06.2016. /// În baza art. 68 C.p.p. rap. la art. 64 alin. 1) lit. f) C.p.p., respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel la termenul din 17.06.2016, în dosarul Tribunalului Bucureşti-Secţia I Penală cu nr. 17805/3/2014, de recuzare a doamnei judecător Luisa Emanuela Dragomir, preşedintele completului CF18. În baza art. 275 alin. 2) C.p.p., obligă pe inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel la plata a 20 lei cu titlu de cheltuieli judiciare datorate statului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 17.06.2016, ora 14:57

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Pronuntarea este amanata din nou

TERMEN: 24 iunie 2016
Amână pronunţarea la data de 27.06.2016. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.06.2016.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul 3 "Curtea de Conturi si Eolienele" - Nicusor Constantinescu a fost condamnat la 6 ani inchisoare, sentinta nu e definitiva

TERMEN: 27 iunie 2016
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost condamnat luni de Tribunalul Bucuresti la 6 ani inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat ca a impiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi si nu a respectat dispozitiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale eoliene, anunta Agerpres. Instanta i-a interzis lui Nicusor Constantinescu exercitarea unor drepturi dupa executarea inchisorii, el fiind obligat sa plateasca 3.000 euro daune morale catre partea civila Marian Turbatu, respectiv 4.000 euro si 10.000 euro catre doua firme implicate in constructia centralelor eoliene. De asemenea, judecatorii au decis ca Nicusor Constantinescu sa ramana in arest preventiv. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Detalii: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21112934-nicusor-constantinescu-fost-condamnat-6-ani-inchisoare-sentinta-nu-definitiva.htm

Curtea de Apel Constanta - Dosarul 2 - Nicusor Constantinescu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul Centrului Militar Zonal - decizie definitiva

TERMEN: 29 iunie 2016
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Constanta la 5 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in dosarul privind subfinantarea Centrului Militar Zonal, informeaza Digi24. Decizia este definitiva. Tribunalul Constanta il condamnase anterior la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare in acest dosar. Detalii: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21118707-nicusor-constantinescu-condamnat-5-ani-inchisoare-executare-decizie-definitiva.htm

3230 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by