VIDEO DNA: Daniel Boda, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, trimis in judecata pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 31 august 2011, 13:09 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Pitesti au dispus trimiterea in judecata a lui Daniel Boda, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, pentru luare de mita in forma continuata, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Daniel Boda ar fi primit  5.000 de euro mita din partea administratorului unei firme care se ocupa cu distributia de medicamente, in schimbul restituirii autorizatiei de distributie angro pentru firma respectiva. Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Arges.

  • Ce spune rechizitoriul procurorilor anticoruptie:

La data de 8 septembrie 2010, la societatea S.C. IOANA MED FARM S.R.L. Stefanesti, administrata de inculpatul Alexandrescu Sandel, a avut loc o inspectie inopinata efectuata de angajati din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) avand ca obiect verificarea activitatii de distributie angro de medicamente de uz uman. Deficientele constate de inspectori au atras amendarea societatii si suspendarea autorizatiei de distributie angro. Pentru ca autorizatia sa ii fie restituita, in lipsa remedierii neregulilor, Alexandrescu Sandel impreuna cu sotia sa Alexandrescu Anca Elena au decis sa remita sume de bani presedintelui ANMDM.

Astfel, in zilele de 10 septembrie, respectiv 21 septembrie 2010, Boda Daniel, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, a primit suma totala de 5.000 euro de la inculpatul Alexandrescu Sandel, prin intermediul sotiei sale, inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru a aproba efectuarea unei noi inspectii la sediul SC IOANA MED FARM SRL Stefanesti prin care sa se constate, in mod nereal, remedierea deficientelor, ulterior sa fie ridicata masura suspendarii activitatii societatii mentionate si sa fie restituita autorizatia de functionare. Banii au fost pusi la dispozitie cu sprijinul inculpatei Neagoe Raluca Eugenia.

La data de 23 septembrie 2010, dupa efectuarea unei noi inspectii la SC IOANA MED FARM SRL menite sa constate remedierea deficientelor, inculpatul Dumitrescu Alexandru, in calitate de inspector in cadrul ANMDM, a intocmit un raport in care a mentionat, in mod nereal, ca deficientele majore identificate in cursul inspectiei inopinate din 8 septembrie 2010 au fost remediate. La data de 4 octombrie 2010, inculpatul Dumitrescu Alexandru a primit de la inculpatul Alexandrescu Sandel, prin intermediul inculpatului Chiroiu Ioan Sorin, suma de 2.000 lei, in baza unei intelegeri prealabile survenite in perioada desfasurarii controlului. Ulterior, pe baza raportului favorabil intocmit de inspector, presedintele ANMDM a restituit autorizatia de functionare societatii IOANA MED FARM SRL.

Fiind audiati in calitate de martor in prezenta cauza, inculpatii Banu Ionut Cosmin si Masgaciu Luiza Adriana au facut afirmatii mincinoase ori nu au spus tot ce stiu referitor la imprejurarile relevante asupra carora au fost intrebati de procurori, mentinandu-si aceeasi atitudine chiar si dupa prezentarea materialului de urmarire penala.


  • Alti inculpati din dosar

Procurorii anticoruptie i-au mai trimis in judecata, in acelasi dosar, pe:

Sandel Alexandrescu, fost administrator al S.C. IOANA MED FARM SRL Stefanesti, judetul Arges, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de dare de mita in forma continuata si instigare la dare de mita.

Anca Elena Alexandrescu (sotia lui Sandel Alexandrescu), director executiv in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita in forma continuata.

Eugenia Raluca Neagoe (fosta Popa), consilier juridic in cadrul S.C. IOANA MED FARM SRL Stefanesti, judetul Arges, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita in forma continuata.

Alexandru Dumitrescu, farmacist primar cu atributii de inspector in cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale - Departamentul Inspectie Farmaceutica, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita si fals intelectual.

Ioan Sorin Chiroiu, persoana fara calitate speciala, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita.

Cosmin Ionut Banu, conducator auto in cadrul S.C. IOANA MED FARM SRL Stefanesti, judetul Arges, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de marturie mincinoasa.

Luiza Adriana Masgaciu, contabil-operator facturare in cadrul S.C. IOANA MED FARM SRL Stefanesti, judetul Arges, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de marturie mincinoasa.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3477 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Al Capone (Miercuri, 31 august 2011, 13:16)

    bogdanicus [utilizator]

    Ce-mi plac povestile astea cu escroci condamnati pentru mita de 5000 euro in conditiile in care ei platesc 50-100 de MII de euro pentru un post si au proprietati de MILIOANE de euro pe care nu le pot justifica... Seamana cu condamnarea lui Al Capone, regele mafiot al comertului clandestin cu bautura, a fost inchis pentru evaziune fiscala.

    Mai seamana si cu acuzatiile aduse lui Vantu, Nastase, etc...
  • +2 (2 voturi)    
    in sfarsit (Miercuri, 31 august 2011, 13:36)

    dan [anonim]

    hai fratilor, ca se poate... omul asta a transformat una din putinele institutii competente din tara asta intr-un cuib de prosti si corupti. la parnaie cu el!
  • +3 (3 voturi)    
    care daniel boda (Miercuri, 31 august 2011, 14:18)

    ion [anonim]

    fiul lui Iosif Boda ?
    • +1 (1 vot)    
      Da! (Miercuri, 31 august 2011, 14:38)

      denvarel [utilizator] i-a raspuns lui ion

      El este!
      • 0 (0 voturi)    
        titlu gresit (Miercuri, 31 august 2011, 15:41)

        bogdanicus [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

        Asa este, titlul ar trebui modificat in: "DNA: Daniel Boda, fiul lui Iosif Boda si presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului, trimis in judecata pentru luare de mita"
        Nu de alta, dar daca nu era fiul comunistului potrivit, nu mai ajungea sef de Agentie...
        • 0 (0 voturi)    
          Sa"vedeti"acum urlete si zbierete ... DISCRIMINARE (Miercuri, 31 august 2011, 21:44)

          Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui bogdanicus

          Sa "vedeti" acum urlete si zbierete ... DISCRIMINARE !!! urla Boda Tata in turbare ...

          Pedelicii i-au "saltat" copilu' ....

          Boda Junghior a fost forte bine pregatit de tatal sau care ... in calitate de deputat, a fost membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, fiind şi preşedinte al acestei comisii (decembrie 1996 - martie 1998).

          Cred ca l-a invatat bine sa fenteze legea si sa stranga schpaga cu toptanu' ... ca de ... in industria medicamentelor mark-up-urile sunt mari si firmele au de unde sa dea ... (parca asa ne spune Duta de la CNAS, cel curat ca lacrima de corcodil).

          Sunt curios cat va dura instrumentarea cazului ... probabil ceva gen Miki Spaga ... vreo zece ani juma' ... pana se prescrie !

          Frumoasa pepiniera de schpagari a avut Ceausescu la "Fanica Fulgu" - toti unul si unul - Severin H2O, Boda, Muresan, Nastase, Cosa, Spagaton, Flutur, plus aia tineri de vis-a-vis, de pe dreapta leului ...

          "Patria si Dfreptul Meu!"
          .
  • 0 (0 voturi)    
    WP (Miercuri, 31 august 2011, 19:19)

    buymind [anonim]

    Un alt dosar work in progress pe veci pentru instantele romanesti.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by