Vasile Blaga, audiat ca martor la DNA in dosarul coruptiei din vami

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 9 august 2011, 14:21 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a fost audiat marti de procurorii DNA in calitate de martor in dosarul coruptiei din vami, anunta Mediafax. Vasile Blaga a declarat ca procurorii i-au multumit, la final, pentru promptitudinea cu care a raspuns citatiei si ca, dupa o declaratie de 10-12 minute, s-au declarat "extrem de lamuriti".

"Procurorii mi-au multumit pentru ca am raspuns prompt (citatiei, n.r.). Audierea a durat 10-12 minute. La final mi-au spus ca sunt extrem de lamuriti", a declarat, marti dupa-amiaza, fostul ministru de Interne.

Invitat sa participe prin telefon la o emisiune de televiziune, Blaga a spus ca nu-i acuza pe cei care vorbeau despre el intr-o conversatie interceptata de anchetatori in acest dosar.

"Nu-i acuz, nu stiu ce fapte le sunt imputate si nu este treaba mea sa fac asta. Eu am fost chemat sa dau niste lamuriri si am inteles ca procurorii sunt extrem de lamuriti", a declarat Vasile Blaga.

Fostul ministru a fost audiat ca martor intr-un dosar privind coruptia din vamile din vestul tarii, dupa ce numele sau a aparut intr-o convorbire intre doi dintre cei implicati in acest dosar. Transcrierea convorbirii a fost publicata saptamana trecuta de presa locala din Timis.

Senatorul PSD de Satu Mare Valer Marian sustinea, in februarie, ca "in spatele anchetelor, retinerilor si arestarilor de vamesi si politisti de frontiera de la vamile Siret, judetul Suceava, si Halmeu, judetul Satu Mare, se ascunde o reglare de conturi intre gruparile adverse din PDL".

"In calitate de senator al Romaniei si de vicepresedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii din Senatul Romaniei, semnalez opiniei publice ca in spatele anchetelor, retinerilor si arestarilor de vamesi si politisti de frontiera de la vamile Siret (judetul Suceava) si Halmeu (judetul Satu Mare), ambele situate la frontiera cu Ucraina, binevenite in principiu, dar tardive prin prisma realizarii obiectivului intrarii Romaniei in Spatiul Schengen, se ascunde o reglare de conturi intre gruparile adverse din PDL, controlate pe de o parte de fostul ministru de interne Vasile Blaga, secretarul general al PDL, si pe de alta parte de actualul ministru de Interne, Constantin Traian Igas, impreuna cu tutorele si nasul sau politic Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, si vicepresedinte national al PDL, si cu presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Simplificand si localizand, putem spune ca asistam la o rafuiala intre gastile PDL din Oradea si Arad", spunea atunci, intr-un comunicat de presa, liderul PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian.

Marian spunea ca vamile romanesti de la frontiera cu Ucraina s-au aflat sub controlul oamenilor fostului ministru de Interne Vasile Blaga, care i-a promovat in functie atat pe seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, chestorul Ioan Buda, cat si pe seful Autoritatii Nationale Vamale din Romania, Dan Marginean, iar vamile romanesti din vestul tarii, respectiv de la frontiera cu Serbia, "sunt controlate de grupul aradean Falca - Igas - Blejnar", care i-au promovat in functii pe seful Directiei Regionale Vamale Timisoara, Aurel Matiut, si pe seful Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, Ion Handra.

Marian mai afirma atunci ca, potrivit "unor informatii scapate pe surse din DNA, urmeaza sa aiba loc anchete si arestari si la vamile din vestul tarii, respectiv din judetele Arad si Timis".

Ulterior, in vamile din vestul tari au avut loc perchezitii, fiind arestati mai multi vamesi si politisti de frontiera.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























756 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by