Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a respins sesizarea ANI privind averea lui Adrian Minune

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 14 iulie 2011, 14:44 Dosare Anticoruptie


Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a respins sesizarea Agentiei Nationale de Integritate cu privire la averea dobandita de Adrian Simionescu (cunoscut ca Adi Minune), fost consilier local in comuna ilfoveana Stefanestii de Jos, anunta Agerpres. Reprezentantii ANI au anuntat ca vor contesta decizia Comisiei la instanta de contencios administrativ.  In aprilie 2011, inspectorii de integritate au constatat in cazul lui Adi Minune, la vremea respectiva consilier local in comuna Stefanestii de Jos, ca exista diferente semnificative, in cuantum de 432.979 lei (104.265 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii mandatului sau.

In plus, ANI a sesizat si Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pentru a cerceta tranzactii bancare suspecte in valoare de aproape 800.000 de euro.

De asemenea, ANI a stabilit ca exista elemente privind posibila incalcare de catre Adrian Simionescu a obligatiilor fiscale privind veniturile din activitati comerciale, din salarii si din drepturi de proprietate intelectuala si incalcarea dispozitiilor legale privind declararea in termenul legal a dobandirii unui teren in vederea impozitarii.

Pe 15 noiembrie 2010, ANI a demarat cercetari dupa ce a primit informatii ca Adrian Simionescu ar fi acumulat, in perioada 2008 - 2010, impreuna cu familia, o avere care depaseste veniturile realizate.

La data de 10 februarie 2010, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Adrian Simionescu a infractiunii de fals in declaratii, acesta nementionand in declaratiile de avere si de interese mai multe bunuri mobile si imobile.

Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea a dispus, la 24 ianuarie 2011, neinceperea urmaririi penale, procurorul de caz apreciind ca fapta exista, dar Adrian Minune nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, motiv pentru care s-a aplicat o sanctiune administrativa in cuantum de 1.000 lei.

Ulterior, Agentia Nationala de Integritate a extins evaluarea si asupra averii familiei lui Adrian Simionescu, respectiv a sotiei, Ecaterina Simionescu, a fiului, Florentin Adrian Simionescu, precum si a fiicelor, Adriana Florentina si Silvia Claudia Simionescu. In urma evaluarilor efectuate, ANI a constatat ca Adrian Simionescu este asociat unic al firmei Adrian Media Music SRL, asociat la firma A&G Music & Film SRL si a mai detinut calitatea de persoana fizica autorizata la 'Simionescu G. Adrian' (radiata la data de 8 octombrie 2010). Veniturile din activitati comerciale, din salarii si din drepturi de proprietate intelectuala realizate de catre Adrian Simionescu, in perioada iulie 2008 - decembrie 2010, au fost in cuantum total de 153.076 lei.

Intre averea dobandita de Adrian Simionescu in perioada exercitarii mandatului de consilier local si veniturile realizate (in perioada iulie 2008 - decembrie 2010), exista o diferenta semnificativa, in cuantum de 432.979 lei (104.265 euro).

De asemenea, la sfarsitul lunii noiembrie 2005, Adrian Simionescu a efectuat mai multe tranzactii bancare prin conturile deschise pe numele sau la SC Raiffeisen Bank S.A, in cuantum de 455.323 euro si de 344.208 euro.

Conform autorizatiilor de construire, Adrian Simionescu a investit suma de 1.296.000 lei in constructia unui ansamblu de locuinte situat in comuna Stefanestii de Jos.

Pe 23 august 2010, Adrian Simionescu a achizitionat, contra sumei de 30.000 euro, un teren arabil in suprafata de 5.000 mp, situat in extravilanul Comunei Afumati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1494 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Incredibil!?? (Joi, 14 iulie 2011, 18:08)

    Colette [utilizator]

    Am trait sa citesc si asta: acest manelist este in regula, de atatia ani de zile si-a platit toate impozitele, ca un cetatean cinstit ce este! Are o avere dobandita legal si este chiar un exemplu pentru felul in care a reusit sa demonstreze ca respecta legea! Toate acele hartii (valuta) care i s-au lipit pe frunte au fost inventariate de acest Adrian Minune, declarate si s-a platit impozitul pentru toate nuntile si susanelele la care el si toata tagma manelistilor au participat! Ne meritam soarta, la asa institutii de stat, asa cetateni cinstiti!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by