Fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti Constantin Stelica, cercetat de ANI, a fost reangajat ca sef divizie

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 13 iulie 2011, 14:52 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti, Constantin Stelica, cercetat de ANI pentru ca nu poate justifica peste 3 milioane lei, a fost reangajat ca sef al uneia dintre cele patru divizii in care va fi reorganizata institutia, dupa ce a fost singurul candidat care a optat pentru postul respectiv, informeaza Mediafax.

Constantin Stelica, sef al uneia dintre cele foste sase divizii ale Garzii Financiare Bucuresti, a ocupat si functia de sef sectie al Garzii Financiare Bucuresti pana in data de 30 iunie, cand a primit preaviz impreuna cu alti 57 de angajati in functii de conducere.

In urma unui proces de reorganizare, 1.063 de angajati ai Garzii Financiare au primit in total preaviz si au fost examinati, iar in urma testarilor vor pleca din institutie cel putin 291 de salariati, reprezentand 21% din total.

Reorganizarea institutiei presupune si reducerea numarului de divizii ale Garzii Financiare Bucuresti la patru, iar posturile de conducere sunt ocupate prin concurs.

Potrivit reprezentantilor ANAF, Constantin Stelica a optat pentru unul din cele patru posturi de sefi de divizie, insa nu a fost nevoit sa se prezinte la examen, fiind singurul candidat pe postul respectiv.

De altfel, toate cele patru posturi de sef divizie au fost ocupate fara examinare intrucat a fost doar un singur candidat pe loc si, potrivit legii, acestia au fost incdrati fara concurs.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca fostul director coordonator al Sectiei Garzii Financiare Bucuresti Constantin Stelica nu poate justifica o avere de peste trei milioane de lei si a solicitat Comisiei de Cercetare de pe langa Curtea de Apel Bucuresti sa faca un control privind averea dobandita si veniturile realizate de acesta.

Reprezentantii ANAF au precizat pentru Mediafax ca Stelica nu poate fi demis pana cand nu va fi pus sub invinuire.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























983 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    cine sa faca curatenie, Blejnar? (Miercuri, 13 iulie 2011, 15:36)

    sandu [anonim]

    Dupa chipul si asemanarea hotilor din frunte Garda Finananciara exista doar in Romania si Italia, doua tari corupte prin excelenta. Pe cine poate sa controleze un om care a "papusit" 6,7 miloiane de euro si are proprietatei care ii depasesc cu mult impozitele platite? Cu ce legitimitate facea el pe Robin Hood cel umflat pe la Dragonul Rosu?
  • 0 (0 voturi)    
    confiscarea extinsa si reciclarea coruptilor (Miercuri, 13 iulie 2011, 15:57)

    Radu [anonim]

    Vezi de ce e buna confiscarea extinsa. E un fel de fond de investitii al statului. Coruptii fura din diversele posturi incare sunt permutati si reciclati. Si cand au acumulat o suma frumusica aceasta este confiscata si din ea se fac 30-40 de km de autostrazi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by