ANI: Aurelia Mariana Costin, consultant parlamentar la Camera Deputatilor, in stare de incompatibilitate

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 6 iulie 2011, 14:48 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Aurelia Mariana Costin, consultant parlamentar la Camera Deputatilor. In urma evaluarilor demarate de inspectorii de integritate la data de 25.05.2011, s-au constatat ca aceasta s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10.11.2006 - 31.12.2009, cand a detinut simultan functia de Consultant Parlamentar (functonar public parlamentar) si pe cea de cenzor in cadrul S.C. Anaconda Security S.A., incalcand, astfel, dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Aurelia Mariana Costin este consultant parlamentar incepand din 10.11.2006, iar din 09.12.2003 este si cenzor in cadrul S.C. ANACONDA SECURITY S.A.

ANI arata ca au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, conform art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice ti in mediul de afaceri, prevenirea ti sanctionarea coruptiei: "functionarii publici nu pot detine alte functii ti nu pot desfatura alte activitati, remunerate sau neremunerate in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in unitati cu scop lucrativ din sectorul public, sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata".

Potrivit ANI, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive ti irevocabile a hotararii judecatoretti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























702 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by