ANI: Primar al unei comune din Teleorman, in incompatibilitate

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 6 iulie 2011, 13:15 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Marian Tudorica, primarul Comunei Troianul din judetul Teleorman. Potrivit ANI, Marian Tudorica s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 9.12.2004 - 26.02.2009, cand a detinut simultan functia de primar al Comunei Troianul si de administrator in cadrul S.C. Tudorica COM S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Marian Tudorica se afla la cel de-al doilea mandat consecutiv de primar al Comunei Troianul.

Potrivit legii, persoana fata de care se constata starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publică, cu exceptia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o functie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdictia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive si irevocabile a hotărârii judecătoresti de confirmare a existentei unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitătii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























690 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by