ANI: Iosif Balogh (UDMR), consilier judetean in Mures, acuzat de conflict de interese si fals in declaratii

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 22 iunie 2011, 9:54 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures in legatura cu posibila savarsire a infractiunilor de conflict de interese si fals in declaratii de catre Iosif Balogh, consilier judetean in cadrul CJ Mures din partea UDMR. Iosif Balogh se afla la cel de-al treilea mandat consecutiv de consilier judetean.

Inspectorii de integritate au constatat ca Iosif Balogh, care detine functia de Presedinte al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism din cadrul Consiliului Judetean Mures, a incheiat cu S.C. Multi Prod Impex S.R.L., firma la care a fost tehnician constructor (in perioada 1992-2002) si figureaza in prezent ca manager general (din martie 2010) 56 de contracte de executie lucrari, in valoare totala de 21.615.936 Lei (5.541.589 de euro), contracte pe care Balogh, in calitatea sa de angajat al societatii, avea obligatia sa le puna in executare, arata ANI, intr-un comunicat.
  • "Domnul Balogh Iosif s-a aflat in conflict de interese in perioada 2006 - 2010, deoarece, pe durata exercitarii mandatului de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Mures si a functiei de Presedinte al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism a Consiliului Judetean Mures, a avut informatii cu privire la programul de investitii privind intretinerea curenta, intretinerea periodica si siguranta rutiera pe drumurile judetene, modernizarea drumurilor comunale, lucrari accidentale si refacerea drumurilor judetene, plombari ale drumurilor judetene, iar societatea S.C. Multi Prod Impex S.R.L., avand ca obiect principal de activitate lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor, in cadrul careia detine calitatea de angajat, respectiv, functia de Manager general, a castigat, in perioada 2006-2010, un numar de 56 contracte de executie lucrari, in valoare totala de 21.615.936 Lei (5.541.589 Euro)", se arata in comunicatul Agentiei Nationale de Integritate.
In perioada 1991 - 2002, Iosif Balogh a detinut calitatea de asociat unic in cadrul S.C. Multi Prod Impex S.R.L., societate care are ca obiect principal de activitate lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor. Incepand cu anul 1992, el figureaza ca angajat in cadrul S.C. Multi Prod Impex S.R.L., in calitate de tehnician constructor (1992 - 2002), maistru (2002 - 2010) si manager general (incepand cu data de 01.03.2010). La data de 15.03.2002, el a cesionat partile sociale pe care le detinea in cadrul S.C. Multi Prod Impex S.R.L. pentru suma de 30 de miliarde de lei.

In perioada 2006 - 2010, Consiliul Judetean Mures a incheiat cu S.C. Multi Prod Impex S.R.L. 56 contracte de executie lucrari, in valoare totala de 21.615.936 de lei (5.541.589 de euro), contracte pe care domnul Iosif Balogh, in calitatea sa de angajat al societatii, avea obligatia sa le puna in executare.
  • Potrivit ANI, in cazul lui Iosif Balogh au fost identificate elemente în sensul încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, deoarece, conform art. 75, lit. b, c si e din Legea nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali: “Alesii locali au un interes într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autoritătii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: orice persoană fizică sau juridică cu care au o relatie de angajament, indiferent de natura acestuia ... orice persoană fizică sau juridică cu care detin calitatea de asociat unic, funcția de administrator sau de la care obtin venituri ... orice persoană fizică sau juridică, alta decât autoritatea din care fac parte, care a făcut o plată către acestia sau a efectuat orice fel de cheltuieli ale acestora”.
  • De asemenea, conform art. 2531 din Codul Penal al României: “Fapta functionarului public care, în exercitiul atributiilor de serviciu, îndeplineste un act ori participă la luarea unor decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soțul sau, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publică pe durată maximă”.
  • Inspectorii ANI il acuza pe Iosif Balogh si de fals in declaratii, in conditiile in care "el nu a mentionat, în declaratia de interese depusă si înregistrată la data de 12.10.2010, Contractul de concesiune nr. 1458, încheiat în calitatea sa de administrator al S.C. Balogh Construct S.R.L. (societate în cadrul căreia detine, începând cu data de 31.10.2007, calitătile de asociat si administrator) la data de 23.08.2010 cu Primăria Gornesti pentru o perioadă de 49 ani, având ca obiect concesionarea suprafetei de teren de 374 mp, situată în localitatea Gornesti, având o redeventă de 350 Lei/an; în declaratiile de avere depuse în anii 2008, 2009 si 2010, el nu a mentionat clădirile situate în localitatea Gornesti pe care le detine, reprezentând spatiul de productie, cu o valoare impozabilă de 812.528,14 Lei".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1127 vizualizari

  • -5 (7 voturi)    
    atentionare (Miercuri, 22 iunie 2011, 12:17)

    avertisment pentru unguri [anonim]

    Procedura standard basesciana. Cum au facut ungurii gat cu regionalizarea cum apare ANI sau DNA-ul. Atentie ungurasii vreti la guvernare?!! No, mars in front ca va prinde si ilicitu din urma.
    Asta este prima avertizare.
    • 0 (4 voturi)    
      hm... (Miercuri, 22 iunie 2011, 10:58)

      Ghitza [anonim] i-a raspuns lui avertisment pentru unguri

      si eu cred la fel. Nu ca nu ii vreau legati pe hoti, dar nu pot abtine sa nu intreb de cand stiau cei de la ANI de individul asta; si de ce i-au dat drumul la dosar doar acum.....
    • +2 (2 voturi)    
      pai atunci e bun standardul asta Basescian (Miercuri, 22 iunie 2011, 11:13)

      desteptarea [utilizator] i-a raspuns lui avertisment pentru unguri

      Pai atunci Imi place standardul asta Basescian. Ti-ai dat 5.541.589 Euro din banii statului la propria firma, semnand si ca executant si ca beneficiar, esti bun de un dosar penal cat se poate de corect.
      Sper ca standardul Basescian sa se aplice tuturor in tara asta, cat mai mult timp de acum incolo.
    • +2 (2 voturi)    
      Secuimea, ferita de DNA si ANI (Miercuri, 22 iunie 2011, 12:45)

      Cum ingrasi porcul in Harghita [anonim] i-a raspuns lui avertisment pentru unguri

      Pe harta Romaniei erau 2 mari zone albe, aparent fara nici un fel de infractionalitate economica: Constanta si zona cu secui din judetele Mures, Harghita si Covasna.
      Constanta a picat, au navalit mascatii si DNA-ul in port, milioane de euro confiscati, zeci de arestari, inclusiv apropiati ai familiei Basescu, dovada ca nu mai conteaza cu cine esti ruda. Pana si Mazare a declarat ca nu mai da pachete cu mancare din "banii lui" ca ii e frica de DNA.

      Iata un prim pas foarte gingas, un retardat de consilier judetean care si-a dat singur contracte pastrandu-si postul de manager. Omul e fie prost, fie era absolut sigur de protectia politica a UDMR.
      Un proverb chinez spune ca porcul, inainte de a-l taia, trebuie sa il lasi sa se ingrase, nu-l deranjezi.

      Multi lideri si activisti UDMR au fost lasati sa se ingrase, in ciuda semnalelor si uneori dovezilor aduse de presa.

      Din interes strategic politic, la fel cum i-au lasat pe secui sa falsifice voturile in zona lor (liste cu morti, votanti veniti cu masina din Ungaria, pt a obtine o rata de participare suficienta pt pragul de 5%), la fel i-au lasat sa fure si sa ia mita, pt a avea pe cine santaja la guvernare.

      Acum, UDMR se preface ca e virgina si nu vrea decat interesul minoritatii maghiare (desi Tokes de aia isi face partid, acuza UDMR ca sunt corupti si santajati de romani), pune piedici in reorganizarea Romaniei si se da la Basescu.

      Nu stiu daca e intamplator sau nu, dar ancheta penala asupra acestui secui, Iosif Balog (e roman trecut la catolicism si maghiarizat) e mai mult decat binevenita, sunt convins ca o parte din liderii UDMR au deja mici cosmaruri cu DNA-ul la poarta..
  • +1 (1 vot)    
    nu aveti dreptate (Miercuri, 22 iunie 2011, 16:00)

    gicu [anonim]

    el era putin in opozitie in cadrul udmr. mai ales cu presedinta consiliului judetean editha emoke. astept sa/l verifice si pe ilyes si pe altii...
  • 0 (0 voturi)    
    ani (Luni, 27 iunie 2011, 8:18)

    gigel [anonim]

    el a câștigat și licitația de modernizare șc.gen.gornești, apoi a predat lucrarea, oricum, a cauzat o datorie enormă statului Român, într-o investiție umflată, cel puțin interesantă, tot în perioada menționată.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by