UPDATE Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost eliberati din arest in dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 16 iunie 2011, 16:52 Dosare Anticoruptie


Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, joi, ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sa fie eliberati din arest sub control judiciar, in dosarul in care acestia sunt judecati pentru ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita, anunta Agerpres. Decizia magistratilor este definitiva, cei doi urmand sa fie pusi imediat in libertate. Omul de afaceri a parasit arestul Politiei Capitalei in jurul orei 18:50, fara sa faca nicio declaratie.

Tribunalul Bucuresti a admis joi recursul celor doi inculpati, dupa ce, saptamana trecuta, Judecatoria Sectorului 1 le-a respins cererile de eliberare din arest sub control judiciar.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar se aflau in arest preventiv din 29 aprilie.

Saptamana trecuta, in sala de judecata, Sorin Ovidiu Vintu a negat ca i-ar fi cerut bani lui Sebastian Ghita sau ca l-ar fi santajat, spunand ca avea informatii ca acesta colaboreaza cu procurorii: "Cat de dobitoc ma credeti, incat sa credeti ca eu l-as fi santajat, cand stiam ca e omul Parchetului si al lui Traian Basescu?", a afirmat Vintu, in fata instantei, adaugand ca presedintele Traian Basescu s-ar afla in spatele dosarelor in care el este judecat.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, de procurorii Parchetului General pe 23 mai, fiind acuzati ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita.

In perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-ar fi constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate: "Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", sustin procurorii Parchetului General.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3139 vizualizari

  • +23 (25 voturi)    
    Eliberare (Joi, 16 iunie 2011, 17:01)

    Jabenitza [utilizator]

    Un ura justitiei romanesti,bravo,tot asa inainte!!!
    • +24 (24 voturi)    
      pst (Joi, 16 iunie 2011, 17:17)

      hollow [utilizator] i-a raspuns lui Jabenitza

      sper din toata inima ca esti sarcastic, ca nu-mi dau seama...
      • -14 (14 voturi)    
        de ce sarcastic ? (Joi, 16 iunie 2011, 19:57)

        george [anonim] i-a raspuns lui hollow

        e o decizie a instantei, si atat.
  • +23 (23 voturi)    
    Eu inteleg de ce ii platim? (Joi, 16 iunie 2011, 17:29)

    Tepes [anonim]

    Atata timp cat acest circ intre judecatori si procurori, intre procurori si politisti cu rezultatul final - indiferent cat ai furat si pe cine ai omorat noi te scoatem curatit - chiar nu inteleg de ce ii mai platim? Ei oricum sunt platiti regeste de interlopii pe care se fac ca-i judeca cu sume mult mai mari decat salariul. Vilele, conturile si averile judecatorilor si procurorilor n-are cine sa le judece. Le poate ancheta ANI dar in final ei decid pentru ei. Hai sa devenim o tara de judecatori ca macar sa furam toti.... Justitia este cea mai mare frana in dezvoltarea Romaniei moderne. Trebuie luata o decizie capitala cu ea, caci in 21 nu s-a schimbat deloc. A fost si a ramas justitia infractorilor si hotilor. Decat sa aruncam banii nostri si cei europeni, mai bine ii punem la dispozitia Comisiei sa creeze ea pentru Romania o instanta europeana care sa judece cazuri de pagube cumulate mai mari de 100.000 euro. Si pe judecatorii nostri sa-i angajeze mafiotii ca avocati.
    • -7 (9 voturi)    
      justitia reformata de Basescu si Macovei (Joi, 16 iunie 2011, 21:09)

      george [anonim] i-a raspuns lui Tepes

      reforma inceputa din 2004.
      de ce oare cand le convine PDL-istilor decizia justitia e buna,cand nu le convine justitia e rea?!
      • +6 (8 voturi)    
        Pai hai sa-ti explic io: (Vineri, 17 iunie 2011, 1:59)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui george

        PDL-istii considera ca justitia este buna atunci cand sunt bagati la zdup infractorii, indiferent de partid si considera ca nu este buna atunci cand infractorii sunt eliberati, indiferent de partidul din care fac parte acesti infractori.

        Si asta spre deosebire de voi, comunistii, care atunci cand un hot din partidul vostru este anchetat spuneti ca este dosar politic, iar cand este anchetat unul din PDL spuneti ca ia uite unde sunt coruptii... Cam asta se intampla.
  • +11 (11 voturi)    
    tara in genul celora in care nu se intampla nimic (Joi, 16 iunie 2011, 18:11)

    AG [utilizator]

    Va lungi procesul cativa ani si intr-un final... nu se va intampla nimic.
    • -11 (13 voturi)    
      BRAVO! justitiei romane (Joi, 16 iunie 2011, 19:30)

      Un multumit [anonim] i-a raspuns lui AG

      In sfarsit s-a facut Dreptate! De magistrati adevarati; nepatati; total impartiali; profesionisti.
      Bravo lor!BRAVO Romania
  • +13 (13 voturi)    
    Sunt platiti, dar pentru ce (Joi, 16 iunie 2011, 18:19)

    Gicu [anonim]

    oameni buni, nu putem face ceva cu judecatorii astia. sa iesim odata in strada si sa sam cu ei de pamant! asa ceva nu este posibil.

    rusine judectorilor din romania ptr ca sunt platiti ca sa favorizeze criminalii. rusine pentru toti pentru ca accepta sa aibe printre ei astfel de colegi. si celor drepti, daca sunt, iar celorlalti le doresc ca urmasii lor sa aiba a face cu oameni ca vantu!
    • -12 (12 voturi)    
      nu iti convine clar e ceva in neregula. (Joi, 16 iunie 2011, 20:00)

      george [anonim] i-a raspuns lui Gicu

      tipic oamenilor care nu vad barna din ochiii lor... o instanta a luat o decizie oricare ar fi ea trebuie respectata,mai grav e ca la noi Guvernul nu respecta hotarari judecatoresti,dar asta e alta mancare de peste.
      un cetatean care alta data a fost retinut acum a fost eliberat.
      urmeaza si o motivare a deciziei.
      e irelevant daca pe cetatean il cheama Vantu,Basescu,Boc,Udrea,Geoana,Nastase,sau Ionescu
  • +16 (16 voturi)    
    Asta e justitie? E o bataie de joc!!! (Joi, 16 iunie 2011, 18:33)

    Eugen [anonim]

    Ca la noi, la nimenea! Vantu a dat spaga din nou, magistratii sunt liberi! Acest individ trebuia sa nu mai iasa din inchisoare cativa zeci de ani intr-o tara normala!
    Pana nu-i matrasim pe cei din CSM, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, nu vom avea o justitie corecta in Romania.
    Noile prevederi stipulate in proiectul noii Constitutii prevad responzabilizarea penala a magistratilor pentru astfel de sentinte. Norocul nostru e ca Traian Basescu i-a cerut lui Boc o noua lege pana la transarea noii Constitutii in care magistratii vor fi trasi la raspundere atat penal cat si material pentru aceste sentinte. Predoiu a prezentat cele doua proiecte de legi deja Coalitiei si urmeaza sa intre in dezbatere in Parlament. Cu aceste responsabilizari, magistratii nu vor mai scapa ca pana acum si cu spaga si liberi de orice raspundere.
    Pana atunci isi fac de cap cum i-a invatat Nastase si PSD. Ei i-au facut stat in stat, inamovibili si santajabili si au stabilit trocul actual: "noi va facem de neatins si va dam spaga iar voi ne scapati de devalizarea tarii".
    • -6 (6 voturi)    
      legea trebuie ceruta Legislativului (Joi, 16 iunie 2011, 20:04)

      george [anonim] i-a raspuns lui Eugen

      conform legii magistratii raspund pentru deciziile lor,despre ce vorbesti ?

      despre praf in ochi ?

      cand va convin deciziile instantele sunt bune altfel sunt corupte,nu ca as sustine ca e curata decizia,dar nici murdara nu pot sustine ca e cata vreme nu sunt produse dovezi.

      care Constitutie noua ? Cu parere de rau aia nu merge trecuta pe asumarea raspunderii,si voi ati pierdut alegerile in Romania.
    • -5 (5 voturi)    
      Nastase si PSD nu mai conduc din 2004 (Joi, 16 iunie 2011, 20:37)

      george [anonim] i-a raspuns lui Eugen

      ce se intampla acum i se datoreaza 100% lui Traian Basescu, bune sau rele sunt 7 ani de guvernare a lui Basescu si PDL.
      • +2 (4 voturi)    
        none (Joi, 16 iunie 2011, 23:07)

        seba [anonim] i-a raspuns lui george

        si nici nu vor mai conduce ceva vreodata!
      • +5 (5 voturi)    
        confunzi presedintia cu guvernarea (Vineri, 17 iunie 2011, 2:23)

        C.T.C [utilizator] i-a raspuns lui george

        2004-2008 ce guvernare a fost?
  • +9 (9 voturi)    
    Bun. (Joi, 16 iunie 2011, 18:58)

    Gabimarquez [utilizator]

    Accept ca, fiind bugetar, sa-mi fie reduse veniturile cu 25%. Pentru bunastarea tarii si ca sa nu se duca p.... de suflet tara. Fac chestia asta ca sa-mi fie constiinta impacata. Dar nu pot accepta ca specimene de genul... Vantu, Voiculescu, Minune, Salam, Vanghelie, Videanu, Stila Sarafu sau alti smecheri, care castiga pe zi cat nu voi castiga eu niciodata, sa nu fie solidari cu mine. Pe scurt, as vrea din tot sufletul ca fiscul sa fie langa un ins ca Salam care castiga 80.000 (nu conteaza ce anume) intr-o noapte. Deci cred ca aici ar trebui sa faca ceva tata Base daca e asa de smecher pe cat se vrea... Astfel incat un individ de genul celor pomeniti sa nu vina la un agent de politie si sa-i spuna: Vino, mai amaratule, si munceste pentru mine, nu mai sta la salariul alora...
    • -4 (4 voturi)    
      sigur face ... conduce (Joi, 16 iunie 2011, 21:07)

      george [anonim] i-a raspuns lui Gabimarquez

      din 2004 pana acum il avem 2 cincinale.
      dupa ce se termina sper sa ne intoarcem la democratie.
      • +4 (4 voturi)    
        democratia lui Felix sau a lui Ilici? (Vineri, 17 iunie 2011, 2:26)

        C.T.C [utilizator] i-a raspuns lui george

        Pe care o alegi din astea doua?
  • +12 (12 voturi)    
    rati ai dracu de golani !! (Joi, 16 iunie 2011, 19:54)

    gigu [anonim]

    greva fiscala, nesupunere civica pentru ca aceste hahalere corupte nsa nu mai fie platite din impozitele pe care le platim!
    huuuuuuuooooo nemernicilor!
    • -9 (9 voturi)    
      pestele de la cap se 'mpute (Joi, 16 iunie 2011, 20:35)

      george [anonim] i-a raspuns lui gigu

      Justitia este cea reformata de doamna Macovei sub obladuirea domnului Basescu.

      eu unul dezavuez instigarile tale .
      • +5 (5 voturi)    
        unui mare analist politic (George) (Joi, 16 iunie 2011, 20:56)

        Ion [anonim] i-a raspuns lui george

        Mare ganditor esti draga George ! Ce repede te-ai prins. Mai ai frati?
      • 0 (0 voturi)    
        hm! (Vineri, 17 iunie 2011, 7:11)

        carpanos [anonim] i-a raspuns lui george

        primisi si matale coane jorj,o sentinta,asa ca intre baieti?
  • +4 (4 voturi)    
    Absolut firesc... (Joi, 16 iunie 2011, 21:58)

    Dante [anonim]

    Final asteptat, nici o surpriza...cei care se mira ca s-a intamplat eliberarea se numesc mioritici, o rasa proasta de oi care traiesc in spatiul carpato-danubiano-pontic in completa izolare de exterior. Pot fi prostiti tot timpul, in orice situatie si de cate ori se doreste, cu cheltuieli minime. S-a incercat cresterea inteligentei acestei rase, dar toate incercarile au esuat. In plus sunt foarte divizati, se urasc intre ei, astfel ca pot fi nu doar mituiti si manipulati, dar de asemenea atatati unii contra altora cu scopul de a obtine profit (UDMR face acest lucru de 20 de ani). Specimenele mai dezvoltate au ales sa pasca pe pasuni vestice, astfel ca pe plai a ramas material genetic limitat, care nu da mari sperante pentru aparitia unor generatii mai evoluate prea curand.
  • 0 (0 voturi)    
    raspunderea magistratilor ! (Vineri, 17 iunie 2011, 7:08)

    nemultumit [anonim]

    S-a indoit cineva ca va fi altfel? Ca ma alatur si eu acelora care cer judecatori din strainatate,pe care sa-i platim,oricum,nu cred ca aia castiga mai slab in UE ca aici.Si chiar daca vom plati ceva mai mult macar stim ca se merita.Ai nostrii pur si simplu isi bat joc de noi! Nu vor sa auda de raspundere materiala,atunci cand se greseste.De ce ?Adica eu daca dau o bifa si am dat-o de gard,musai trec pe la casierie,da` ei nu? De ce?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by