UPDATE Primarul comunei Tartasesti si seful Serviciului Cooperare din CJ Dambovita, arestati preventiv pentru mita

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 24 mai 2011, 12:43 Dosare Anticoruptie


UPDATE - Primarul comunei Tartasesti, judetul Dambovita, Ionel - Cristian Costache, si seful Serviciului Cooperare - Coordonare Autoritati Locale din cadrul Consiliului Judetean Dambovita, Relu Gheorghe Anghelescu, au primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, in urma deciziei Tribunalului Bucuresti, anunta Agerpres.

Cei doi au fost retinuti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, edilul fiind acuzat de luare de mita, iar celalalt inculpat de complicitate la infractiunea de luare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marti, inculpatul Anghelescu a fost prins luni in flagrant de procurorii anticoruptie imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 100.000 lei.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in cursul lunilor aprilie - mai 2011, inculpatul Ionel - Cristian Costache a pretins de la administratorului unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 100.000 de lei pentru a considera ca executata o lucrare de extindere si modernizare a iluminatului public in comuna Tartasesti.

"Pentru acest contract, Primaria Tartasesti achitase deja un avans in suma de 300.000 lei in conditiile in care lucrarile nici macar nu au fost incepute. Mai mult, inculpatul Costache i-a comunicat denuntatorului ca nu este necesar sa execute lucrarea ci doar sa faca unele mici reparatii in mod superficial si formal. Banii au fost pretinsi si primiti cu ajutorul inculpatului Relu Gheorghe Anghelescu, sef Serviciu Cooperare - Coordonare Autoritati Locale din cadrul Consiliului Judetean Dambovita, urmand ca acesta sa isi opreasca suma de 50.000 lei din totalul banilor dati cu titlu de mita", sustin procurorii anticoruptie.


''Presedintele CJ Dambovita, Florin Aurelian Popescu, l-a suspendat pe Relu Anghelescu din functia publica de sef Serviciu cooperare si coordonare autoritati locale, detinuta de acesta la Consiliului Judetean, pana la clarificarea situatiei in justitie. Decizia de suspendare s-a impus dupa ce Relu Anghelescu a fost retinut de DNA sub suspiciunea de complicitate la luare de mita," se arata intr-un comunicat transmis marti presei de CJ Dambovita.

In document se precizeaza ca acest caz, fiind de competenta exclusiva a DNA, ''Consiliul Judetean Dambovita va oferi justitiei, daca se solicita, sprijinul necesar in vederea solutionarii lui''.

Surse judiciare sustin ca primarul din Tartasesti, Cristian Costache, si angajatul Consiliului Judetean Dambovita Relu Anghelescu ar fi fost prinsi in flagrant luand mita de la omul de afaceri Dragos Dumitru.

Prefectul judetului Dambovita, Iancu Caracota, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca a aflat din media de retinerea celor doi, sustinand ca asteapta ca DNA sa il informeze cu privire la acest caz.

Daca va fi arestat preventiv, primarul de la Tartasesti va fi si el suspendat din functie, sustine prefectul de Dambovita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4100 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    ce partid? (Marţi, 24 mai 2011, 12:02)

    sandu [anonim]

    din ce partid sint cei doi?
    e o informatie capitala si mi se pare neprofesionist sa nu se sufle o vorba.
    • 0 (0 voturi)    
      simplu (Marţi, 24 mai 2011, 18:50)

      Tudor bugetar [anonim] i-a raspuns lui sandu

      gasesti pe wikipedia :) e de la PNG-CD
    • 0 (0 voturi)    
      Ce partid? (Miercuri, 25 mai 2011, 16:14)

      Sorin [anonim] i-a raspuns lui sandu

      Primarul e PNG. Complicele e PDL (fost viceprimar si candidat in 2008 la Bezdead , apoi consilier al presedintelui CJ, F.Popescu_PDL ) Denuntatorul e tot PDL, migrat pentru afaceri de la PSD (nu iesea banu'!) si e fiul deputatului PSD Ion Dumitru (cel cu Romsilva).
  • +7 (9 voturi)    
    In republica lui Basescu nimeni nu mai este imun (Marţi, 24 mai 2011, 13:12)

    Lupta impotriva coruptiei si evaziunii [anonim]

    Observati ca n-are importanta ca esti senator sau primar PDL, nu mai este ca pe vremea lui Nastase sau Tariceanu unde asa ceva era de domeniul SF.

    Cei care iau mita trebuie haituiti ca animalele, sa fie terorizati permanent la gandul ca pot fi inregistrati, ca pot fi atrasi intr-o capcana de flagrant, ca stau de vorba cu ofiteri sub acoperire.

    Vor fi zilnic arestari, retineri, pana cand va diminua acest fenomen la un nivel occidental, controlabil si rezonabil, fara impact major asupra economiei si societatii.

    Denuntati-i pe toti cei care va cer spaga, favoruri, care va fac aluzii ca vor bani in schimbul unor servicii care de fapt intra in obligatia lor profesionala.
    Cereti bon fiscal, sistematic, semnalati Garzii financiare acolo unde nu vi se da.

    Lupta asta e a noastra a tuturor, pentru ca astfel vom ameliora viata noastra in societate, vom face ca Romania sa fie mai puternica si mai eficienta.
    • +2 (2 voturi)    
      ...imunitatea si taxa de habitat... (Marţi, 24 mai 2011, 12:51)

      mantzi [anonim] i-a raspuns lui Lupta impotriva coruptiei si evaziunii

      Poate nu stiti, dar in Dambovita miza e foarte mare si o stiu mai ales alesii din functiile cele mai inalte...17 ron pe gospodarie, lunar, pe taxa de habitat care reprezinta de fapt un serviciu de colectare a deseurilor menajere, obligatoriu si abuziv, taxa despre care nu gasesti informatii decat daca faci indelungi sapaturi, deoarece informarea catre populatie s-a facut ca in vremurile ancestrale: "din gura-n gura" ( NB : redau fidel explicatia oferita de angajatul administratiei locale!).

      http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Revoltator-_Taxa_de_habitat_depaseste_de_patru-cinci_ori_valoarea_impozitului_pentru_locuinta_0_260374435.html
    • 0 (0 voturi)    
      partial adevarat (Marţi, 24 mai 2011, 15:43)

      geo [anonim] i-a raspuns lui Lupta impotriva coruptiei si evaziunii

      Exceptie face Dambovita. Astia sunt de fatada. Pestii mici. Adevarata mafie din Dambovita este condusa de florin popescu, acela care este mereu pe langa Udrea. Acesta este sprijinit si de marin antonescu. Va spune ceva numele asta? Anvers - Basescu - Antonescu. florin popescu si finul lui, primarul boriga au pus pe butuci Termica, iar targovistenii au platit cel mai mare pret la gigacalorie. Din cauza asta targovisdtenii se debranseaza, iar firma procor a lui florin popescu vinde centrale termice. cand vor pica indivizii astia, atunci o sa cred ca "In republica lui Basescu nimeni nu mai este imun".
      • 0 (0 voturi)    
        partial ai dreptate (Marţi, 24 mai 2011, 16:04)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui geo

        dar pana cuma a functionat Omerta in clasa politica: nimeni n-a bagat pe nimeni.
    • 0 (0 voturi)    
      Raspuns (Miercuri, 1 iunie 2011, 15:25)

      Un alegator [anonim] i-a raspuns lui Lupta impotriva coruptiei si evaziunii

      Luati aminte ! Asa vor pati toti cei ce nu cotizeaza la partid ! Asa sa sfarseasca toti cei ce fluiera pe cei aflati in conducerea acestuia. Pai, unde ne trezim, in Comunism ! Aici, totul se plateste altfel, in " Republica lui Basescu, nimeni nu este imun", ati inteles sau nu, loazelor de alegatori !
  • 0 (0 voturi)    
    japca pdl (Marţi, 24 mai 2011, 14:55)

    marcel gogu [anonim]

    taxa de habitat este bagata pe factura la energie electrica
    • 0 (0 voturi)    
      a (Joi, 26 mai 2011, 16:47)

      Guti [anonim] i-a raspuns lui marcel gogu

      Nu intreaba nimeni ce afaceri a facut primarul cu o fabrica cu nume de strada din sat?
  • 0 (0 voturi)    
    ziaristii lu peste (Miercuri, 25 mai 2011, 14:40)

    ion [anonim]

    "primarul a fost suspendat din functie de catre consiluil judetean".asa zic aiuritii de la realitatea tv.// cititi legea 215/2001 legea autonomiiei locale!!nu cons jud suspenda ci INSTITUTIA PREFECTURII.intre primarii si cons judetean exista relatii de colaborare nu de subordonare!!!!!(editat de HotNews.ro)
  • 0 (0 voturi)    
    Pacaleli (Joi, 26 mai 2011, 0:40)

    Andrei [anonim]

    In mare parte este adevarat ce ati spus. dar firma aia din 2009 nu s-a apucat de lucrari are 15 procese de ristituire a banilor luati.

    El si-a cerut o parte din bani inapoi,vazand ca nu incep lucrarile si a cerut macar refacerea celor vechi...fire becuri etc. dar un spart din PSD i-a intins o cursa,in care el a picat... Prea multi comnunisti aici PSD.... Oricum este multa minciuna. o sa vedeti ca o sa fie liber in cateva zile... pacat ca ceea ce a facut Buciumeanu nu vede nimeni si nu a trimis realitatea Tv postul Psd`ului.. pa'pa
  • 0 (0 voturi)    
    dreptate sau razbunare? (Vineri, 27 mai 2011, 21:15)

    Gigel [anonim]

    Acum 2 saptamani primarul din Tartasesti l-a batut pe prefect. Sa fie o coincidenta??????


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by