UPDATE Procurorii au instituit sechestru asigurator pe bunurile lui Marius Petcu. Fostul lider al CNSLR Fratia, adus la sediul DNA pentru audieri

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 1 aprilie 2011, 13:40 Dosare Anticoruptie


Fostul lider al CNSLR Fratia, Marius Petcu a fost adus, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care este arestat preventiv pentru luare de mită. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurator pe bunurile lui Marius Petcu, în vederea unei posibile recuperări a prejudiciului creat prin infracţiunilor săvârşite de acesta, care se ridică la câteva sute de mii de euro.

Liderul sindical Marius Petcu a fost adus vineri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat ca a luat mita de la omul de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov, anunta Mediafax. Marius Petcu a fost incarcerat, joi seara, in arestul Directiei de Cercetari Penale, dupa ce instanta suprema a emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele sau.


Petcu s-a declarat dezamagit de hotararea instantei si a spus ca nu se astepta la asa ceva "dupa binele facut in astia 20 de ani": "Cred cu tarie in dreptatea mea si sper sa ma intorc cat mai repede intre ai mei", a afirmat el.

Pe 24 martie, liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost prins luand mita 40.000 de euro, o parte din banii ceruti omului de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov. Petcu a fost retinut atunci de procurorii anticoruptie, insa Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 25 martie, ca liderul sindical poate fi cercetat in libertate, impunand in cazul lui masura interdictiei de a parasi tara, plus o serie de alte obligatii. El a fost eliberat in seara zilei de 25 martie din arestul Directiei de Cercetari Penale.

Decizia a fost contestata insa de procurori la instanta suprema, care a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Petcu.


  • De ce este acuzat Marius Petcu

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in perioada anilor 2009-2010, Marius Grigore Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20 la suta din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fara TVA, potrivit unui comunicat de joi al DNA.

De asemenea, in 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vila situat in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 euro.

"Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare", mai noteaza procurorii anticoruptie.

Cei 40.000 de euro primiti de Petcu, cand a fost prins in flagrant delict, reprezentau transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011, potrivit DNA.

Marius Petcu este presedintele CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, presedinte de onoare al Ordinului Asistentilor Medicali si al Institutului "Constantin Noica" si administratorul SC Sind Tour Trading SRL Bucuresti. Liderul sindical este asociat in societatile Renamed Medical Service II SRL, Renamed Nefrodial SRL, Renamed Dialcare si Renamed Nefrodiamed, toate cu sediul in Craiova, potrivit declaratiei sale de interese.

El a anuntat ca incepand din 30 martie s-a autosuspendat din toate functiile de conducere din sindicat si de la organizatiile profesionale pe care le reprezenta, aratand ca este la dispozitia organelor de control ale acestora.

Consiliul National al Federatiei Sanitas a luat act, joi, de autosuspendarea lui Marius Petcu din functia de presedinte al organizatiei, in timp ce anterior CNSLR-Fratia a decis transferarea prerogativelor catre prim-vicepresedintele federatiei sindicale, Liviu Luca.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1093 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Inventivitate (Vineri, 1 aprilie 2011, 13:54)

    strainul [anonim]

    Autosuspendarea este o alta inventie dimboviteana.
    Adica isi rezerva dreptul sa revina pe pozitiile ocupate.
    Pe alte meleaguri iti dai demisia ca sa nu fii dat afara cu un sut in c..
    Cine sa il dea in Romania, unde 99% den politicieni sint de acord cu autosuspendarea (Prezumtia de nevinovatie) iar alegatorii asteapta punga de faina ...

    Oare ce baza legala are functionarea sindicatelor in Romania ?
  • +6 (6 voturi)    
    uau (Vineri, 1 aprilie 2011, 14:40)

    MirceaA [utilizator]

    eu zic ca daca se pune sechestru pe bunurile tuturor sefilor de sindicate, ies banii de salarii pentru profesori.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by