VIDEO Directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari, retinut pentru inselaciune si abuz in serviciu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 1 aprilie 2011, 10:30 Dosare Anticoruptie


Iustin Mota, directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari, aflata in subordinea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, a fost retinut, in noaptea de joi spre vineri, alaturi de alte trei persoane, fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice si inselaciune, anunta Mediafax. Iustin Mota, care este si consilier judetean PDL, a fost retinut dupa mai multe ore de audieri, in baza unei ordonante pentru 24 de ore, alaturi de alte doua persoane din Caras Severin si de o femeie de afaceri din Targu Jiu.

Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2010, Baza de Aprovizionare Rovinari ar fi vandut prin intermediari aproximativ 200 de tone de motorina, primind in schimb cecuri fara acoperire, iar combustibilul ar fi ajuns la femeia de afaceri care detine o benzinarie in Targu Jiu. Conform sursei citate, intermediari in aceasta afacere ar fi fost doi tineri din Caras Severin.

Prejudiciul in acest caz este estimat la aproximativ un milion de lei.

Cei patru urmeaza sa fie prezentati instantei vineri, cu propunere de arestare preventiva.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1217 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    O picatura (Vineri, 1 aprilie 2011, 10:43)

    x [anonim]

    O picatura intr-un ocean de FURTURI.
    • 0 (0 voturi)    
      Inca o picatura.. (Vineri, 1 aprilie 2011, 12:48)

      Contra coruptiei [anonim] i-a raspuns lui x

      Fostul şef al Biroului de Poliţie Rutieră Piteşti, dar şi un agent de la Poliţia Oraşului Topoloveni au fost trimişi ieri în judecată de procurorii anticorupţie. Cei doi sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi fals intelectual.

      Inspectorul Aurelius Brencea este cercetat pentru că ar fi primit, în perioada aprilie-mai 2008, conform rechizitoriului DNA, pe vremea când lucra la Poliţia Rutieră a oraşului Topoloveni, suma de 3500 lei de denunţător, lăsându-l pe acesta să creadă că va interveni pe lângă un alt poliţist şi pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, pentru ca o altă persoană să scape basma curată dintr-un dosar în care era cercetată pentru că şofase sub influenţa băuturilor alcoolice.

      În acelaşi scop şi agentul Florin Rădulescu, cel care l-a depistat pe şoferul băut în trafic, ar fi pretins 2000 de euro. Agentul Rădulescu este cercetat şi pentru că ar fi pretins de la un agent 8500 lei pentru a-i facilita transferul la Serviciul Cazier Judiciar. Cei doi poliţişti au sechestru asigurator asupra bunurilor mobile, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Piteşti.

      "La data de 23 mai 2008, Brencea Aurelius a primit de la denunţător suma de 3.500 lei în scopul menţionat mai sus iar conducătorul auto a beneficiat de o soluţie mai blândă, de netrimitere în judecată.

      De asemenea, în perioada iunie 2007 – iulie 2008, inculpatul Rădulescu Florin a pretins de la un alt agent din cadrul aceleiaşi unităţi de poliţie suma totală de 8.500 lei pentru a interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş şi pe care să-i determine să dispună mutarea agentului respectiv pe un post vacant la Serviciul Cazier Judiciar.

      În acest context, cu ocazia audierii în calitate de martor în prezentul dosar penal, inculpatul Nicolau Gheorghe a făcut afirmaţii nereale în legătură cu aspectele pe care le cunoaşte referitor la activitatea infracţională a inculpatului Rădulescu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by