VIDEO Monica Iacob Ridzi s-a prezentat la DNA pentru a studia materialul de urmarire penala

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 30 martie 2011, 10:14 Dosare Anticoruptie


Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului, s-a prezentat miercuri dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii prezinta materialul de urmarire penala in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului, transmite Agerpres.

Inainte de a intra in sediul DNA, Monica Iacob Ridzi a precizat ca a venit sa studieze dosarul si ca, in opinia ei, in mod normal, nu ar trebui sa fie trimisa in judecata. "Dupa cat scandal a fost in jurul acestui subiect, cu siguranta vom ajunge acolo", a afirmat fostul ministru, mentionand ca este prima zi cand vine sa studieze dosarul.



In 14 decembrie 2010, plenul Camerei Deputatilor a respins cererile Parchetului privind incuviintarea perchezitiei informatice in calculatorul proprietatea Ministerului Tineretului si Sportului, utilizat de fostul ministru Ridzi, in vederea continuarii cercetarilor in dosarul penal in care s-a dispus inceperea urmaririi penale, la data de 11 august 2009, si extinderea urmaririi penale in cazul Monica Iacob Ridzi pentru savarsirea a patru noi infractiuni.

Ridzi este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii, in forma continuata.

DNA preciza atunci ca solicitarea adresata Camerei Deputatilor se refera la alte fapte decat cele care fac obiectul dosarului penal, in care Parlamentul a cerut urmarirea penala in data de 27 iulie 2009 privind organizarea Zilei Tineretului.

In solicitarea adresata Camerei Deputatilor, procurorii aratau ca exista indicii potrivit carora, in cursul anului 2009, Monica Iacob Ridzi, in calitate de ministru al Tineretului si Sportului, impreuna cu alti functionari ai acestui minister, ajutati si de administratorii a doua firme private, au prejudiciat bugetul MTS prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca, in prealabil, sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire potrivit ordonantei 34/2006.

Fostul ministru ar fi solicitat administratorului retelei informatice sa stearga date pentru a nu fi descoperite. In acest scop, administratorul retelei a accesat fara drept sistemele informatice ale Ministerului Tineretului si Sportului si a sters inregistrarile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























593 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Saracuta de ea ... (Miercuri, 30 martie 2011, 10:39)

    Apoolitik [utilizator]

    Am votat cu Basescu, si nici acum nu-mi pare rau , dar cand vad "doamne in societate si ...etc" ca Ridzi Pitzi in acel partid ...
    PS: nu inclin spre nici un partid, din simplul motiv ca unu-i mai putred ca celalalt si tot asa...
  • +1 (1 vot)    
    Cariera politica compromisa (Miercuri, 30 martie 2011, 11:17)

    gigi [anonim]

    Pentru doamna Ritzi cariera sa politica s-a sfarsit inainte de a incepe. Oricare ar fi decizia in dosarul sau opinia publica din Romania si-a format deja o parere ce nu o sa fie schimbata, iar numele de Ritzi nu va mai avea sustinerea electoratului, ba mai mult, oricine isi va asocia numele cu Ritzi va avea de suferit ca si imagine publica.
    Tin sa subliniez ca sub "tacerea" si "consensul politic" caracteristic mandatelor lui Ion Iliescu opinia publica nu ar fi aflat nimic de asemenea caz in circumstante similare.
  • 0 (0 voturi)    
    cine greseste plateste! (Miercuri, 30 martie 2011, 18:10)

    curios [anonim]

    o fi adevarat ca paguba este de 100 000 ron??? pai asta e frauda de primar de comuna MICA! lui SOV nu i-ar ajunge nici de trabucuri....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by