Ioana Maria Vlas, trimisa in judecata intr-un nou dosar, pentru pagubirea a peste 5.000 de persoane

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 22 martie 2011, 17:43 Dosare Anticoruptie


Ioana Maria Vlas, fostul presedinte al SOV INVEST, a fost trimisa in judecata, alaturi de alte opt persoane, de catre Directia Nationala Anticoruptie, pentru pagubirea a peste 5.300 de fosti investitori la Fondul National de Investitii (FNI), anunta Mediafax.

Alaturi de aceasta, procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Alba i-au deferit justitiei si pe Marian Petrescu, presedinte-director general al SOV Invest si pe Mihaela Sima, director economic al societatii. Cei trei, in cazul carora procurorii noteaza ca au antecedente penale, sunt acuzati de inselaciune in forma continuata la adresa a 5.363 de parti vatamate.

Alaturi de acestia au mai fost trimisi in judecata in acest dosar Marius Andrei, cenzor extern independent al SOV Invest, Gavril Batran, membru al Consiliului de Administratie al societatii, Ioan Dita, membru al CA al SOV Invest, Gheorghe Negura, membru al Consiliului de Incredere, organism de reprezentare al FNI in raporturile cu SOV Invest, Mircea Ianculescu, Muscel Ionescu, Mircea Costescu, membri ai Consiliului de Incredere, toti cu antecedente penale, acuzati de complicitate la inselaciune in forma continuata, fapta comisa in dauna a 5.363 parti vatamate, investitori FNI.

Cei 9 au fost cercetati si trimisi in judecata pe baza plangerilor investitorilor FNI din municipiul Sibiu, ei fiind considerati vinovati de fapte de inselaciune comise in dauna unui numar de 5.363 de parti vatamate.

Potrivit DNA, in calitatea sa de presedinte-director general la SC SOV INVEST SA (societatea de administrare a Fondului National de Investitii), inculpata Ioana Maria Vlas, in perioada august 1998 - decembrie 1999, ar fi indus si mentinut in eroare investitorii FNI, prin aprobarea unui prospect de oferta publica necorespunzatoare realitatii ca urmare a falsificarii datelor reale privind situatia financiara a FNI.

Datele falsificate au fost raportate la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si au fost folosite la publicitatea privind avantajele investitiilor in FNI, ceea ce a condus la prejudicierea patrimoniala a investitorilor FNI.

Ioana Maria Vlas a fost eliberata, pe 20 octombrie 2010, din Penitenciarul Targsor, dupa ce i-a fost admisa cerere de liberare conditionata. Ea fusese condamnata la 10 ani de inchisoare pentru frauda.

In 20 aprilie 2010, instanta Tribunalului Prahova a contopit cele doua pedepse primite in dosarele FNI si FNA, de zece, respectiv, opt ani de detentie. In urma admiterii acestei cereri, s-a stabilit ca Ioana Maria Vlas sa execute zece ani de detentie, din care s-au scazut perioadele de arest preventiv si de detentie care au fost deja efectuate, intre 28 martie 2003 si 7 aprilie 2008, precum si perioada de detentie, care a inceput la data de 4 iunie 2009.

La momentul eliberarii, Ioana Maria Vlas mai avea de executat peste o mie de zile de detentie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























912 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Ciudat (Marţi, 22 martie 2011, 17:48)

    Vlasless [anonim]

    regret ca nu m-am imbogatit platind altul ptr mine. Vantu o duce bine, merci.
    Halal.... etc


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by