Avocat din Baroul Bacau si administratorul unei societati, retinuti de procurorii DNA in urma unui flagrant

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 16 martie 2011, 10:47 Dosare Anticoruptie


Neculai Mihaila, avocat in cadrul Baroului Bacau, si Ciprian Sorin Florea, administratorul unui societati in cadrul careia functioneaza restaurantul 'Calypso' din Brasov au fost retinuti in urma unui flagrant organizat de procurorii DNA Brasov, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa fie prezentati Curtii de Apel Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Potrivit unui comunicat al DNA citat de Agerpres, Neculai Mihaila este acuzat de santaj, iar administratorul societatii comerciale Trio Salt SRL de instigare la santaj.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca inculpatul Ciprian Sorin Florea a luat la cunostinta despre o altercatie ce a avut loc in incinta restaurantului sau, la sfarsitul lunii februarie, intre denuntator si o alta persoana.

"In acest context, in cursul lunii martie, in scopul de a obtine in mod injust o suma de bani de la denuntator, l-a determinat pe inculpatul Mihaila, avocat, sa-i creeze denuntatorului o stare de temere cu privire la acest eveniment si sa-l constranga sa-i dea suma de 4.000 de euro. In concret, in conditiile in care nu exista nicio intelegere intre Neculai Mihaila si victima, avocatul i-a relatat denuntatorului ca, in urma altercatiei, cealalta persoana a suferit leziuni care i-au provocat desfigurarea si l-a convins sa ii remita suma de 4.000 de euro, amenintandu-l ca, in caz contrar, victima va formula plangere penala impotriva sa pentru infractiunea de vatamare corporala grava, fapta pedepsita cu inchisoarea", se arata in comunicat.

Neculai Mihaila a fost prins marti in flagrant de procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la denuntator suma de 2.000 de euro, reprezentand o prima transa din banii pretinsi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1517 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Nici un infractor nu mai e in 'siguranta' (Miercuri, 16 martie 2011, 11:54)

    DNA da peste bot coruptiei [anonim]

    E clar, din ce in ce mai evident, ca in CSAT s-au luat decizii foarte importante impotriva coruptiei si evaziunii.

    Ceea ce ma uimeste insa e ca pentru prima oara in ultimii 20 de ani astfel de decizii se transforma in actiuni incredibile, soldate cu sute de arestari de vamesi, politisti, avocati, primari, directori, deputati, senatori, etc.
    Nici un singur guvern de dupa 1990 nu a facut asa ceva, niciodata nu s-a luptat 'pe bune' contra coruptiei.

    Acum, practic in fiecare zi sunt arestari.

    Astept momentul in care va incepe campania contra patronilor care angajeaza la negru, sa vezi cum ies la suprafata sute de mii de locuri de munca si contributiile aferente la buget.

    Felicitari procurorilor si agentilor sub acoperire din DNA, bravo guvernului pentru perseverenta in ciuda tuturor atacurilor grosolane ale infractorilor Vantu si Voiculescu.
    • +1 (1 vot)    
      Inca unul arestat pentru evaziune fiscala (Miercuri, 16 martie 2011, 12:43)

      Romania Curata [anonim] i-a raspuns lui DNA da peste bot coruptiei

      Un tanar din Valcea, de 26 de ani, a fost arestat dupa ce, in calitate de administrator al unei societati somerciale din Sibiu, a achizitionat produse petroliere din Bulgaria, pe care le-a comercializat, ulterior, pe piata din Romania, fara ca veniturile sa fie evidentiate in actele contabile.

      Astfel, acesta s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat in valoare de 680.475 lei, anunta Politia Romana intr-un comunicat.

      Prejudiciul stabilit in cadrul dosarului penal este in valoare de 1,9 milioane de lei, mai arata sursa citata.

      Totodata, organele de inspectie fiscala au stabilit un TVA suplimentar in sarcina societatii in valoare de 1.014.391 de lei, societatea sibiana neavand drept de deducere a taxei pe valoare adaugata aferenta achizitiilor intracomunitare de bunuri, intrucat nu indeplinea conditiile legale.

      Barbatul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru evaziune fiscala. El a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arest Preventiv Sibiu, iar cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor si pentru recuperarea prejudiciului.
  • 0 (2 voturi)    
    ''Tata e primar'' ! ''Si ce daca, ma huliganule?'' (Miercuri, 16 martie 2011, 11:57)

    Politist infractor [anonim]

    Fiul primarului din comuna braileana Ulmu este dat in urmarire generala dupa ce, impreuna cu alti sase barbati, a batut si amenintat cu pistolul un tanar dintr-o comuna invecinata.

    Pe numele lui Florin Iconaru a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa, valabil 30 de zile, fiind dat in urmarire la nivel national.

    De asemenea, din grup facea parte si un politist din localitate, acesta din urma fiind retinut pentru 24 de ore.

    Potrivit anchetatorilor, tanarul batut a suferit leziuni corporale ce necesita 14-16 zile de ingrijiri medicale.

    In Romania lui Basescu nu mai conteaza ca esti finul lui frate-su, baiat de primar sau patron de televiziune, ca esti politist sau primar, daca incalci legea ai mari sanse sa ti se puna catuse.

    Sper ca magistratii din justitie, judecatorii, isi vor face si ei datoria la fel de bine precum procurorii !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by