Primarul din Targu Secuiesc, prins in flagrant luand mita

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 11 martie 2011, 21:36 Dosare Anticoruptie


Primarul orasului Targu Secuiesc, Racz Karoly, a fost retinut, vineri, dupa ce a fost prins in flagrant delict luand 10.000 de lei mita, in urma unei actiuni organizate de procurorii DNA Brasov. Edilul este acuzat de luare de mita in forma continuata, dupa ce a pretins si primit de la administratorul unei societati comerciale mita in valoare de 41.000 de lei.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Brasov efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul Racz Karoly, primar al municipiului Targu Secuiesc, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita in forma continuata (zece acte materiale), informeaza vineri un comunicat al DNA.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:
  • Dupa incheierea, la data de 15 februarie 2010 a unui acord-cadru de prestari servicii intre Municipiul Targu Secuiesc si o societate comerciala (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de cariera si balastiera), inculpatul Racz Karoly, in calitatea sa de primar i-a pretins administratorului respectivei societati - denuntator in cauza - o suma de bani neprecizata in scopul derularii fara probleme a contractului (emiterea de comenzi din partea primariei si aprobarea cu celeritate a platii produselor livrate).
  • Astfel, in scopul sus mentionat, in perioada aprilie 2010 - februarie 2011, inculpatul Racz Karoly a primit de la denuntator, cu titlu de mita, suma totala de 41.000 lei dupa cum urmeaza: cate 4.000 lei lunar in perioada aprilie-octombrie, 10.000 lei in luna noiembrie 2010 si 3.000 lei la data de 17 februarie 2011.
  • In plus, la data de 11 martie 2011, a fost organizata procedura flagrantului, cand s-a constatat ca Racz Karoly a mai primit cu titlu de mita suma de 10.000 lei de la denuntator.
Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar, vineri, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore, urmand ca sambata acesta sa fie prezentat Tribunalului Covasna cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Primarul Racz Karoly face parte din Partidul Civic Maghiar (PCM).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5528 vizualizari

  • -12 (24 voturi)    
    Alianta (Vineri, 11 martie 2011, 21:58)

    wu [anonim]

    Base te ai aliat cu ungurimea care taie codru si ia spaga uite na ungurimea uite cine decide pt drepturile majoritatii PNL SI PSD nu va aliati cu ungurimea ca o sa vina ziua cand va venii regaliatea la putere asa ca ramenti mai putin murdari
    • +10 (12 voturi)    
      foarte bine (Vineri, 11 martie 2011, 23:38)

      adyQ [utilizator] i-a raspuns lui wu

      inseamna ca justitia functioneaza normal daca si oameni de la putere sunt prinsi cu matza in sac, asta ar fi trebuit sa ii zici lu Base, bravo Base!!!!
      PS: sa nu mergi la vot cand va fi cazul ca poate iti tremura mana cand pui stampila si gresesti adresa :)
    • +15 (17 voturi)    
      Nu esti atent (Sâmbătă, 12 martie 2011, 0:11)

      CMihai [anonim] i-a raspuns lui wu

      Daca ai fii atent ai constata ca este vorba despre Partidul Civic Maghiar nu de UDMR. Acest partid este un gen de PRM al ungurilor de la noi si nu prea le place UDMR-ul ... Si o alta problema: crede-ma toti sunt la fel, si primarii PDL, si PSD si PNL ... toti iau mita. Asta a fost mai lacom si a fost prins, treaba sa, insa pun mana in foc, ca 95% dintre primarii tarii, roman, ungur sau german a luat mita in RO pentru ceva ... Si sume chiar mai mari. Sa nu mai vorbim despre contractele majore pe nivel de tara ... (crezi ca km-ul de autostrada la Bechtel este atat de ultra scump asa din greseala?)
  • +14 (26 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 martie 2011, 23:01)

    [anonim]

    • 0 (8 voturi)    
      da da da (Sâmbătă, 12 martie 2011, 6:02)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui

      E membru PCM. PCM=ungurii nema parlament. S-ar sparge procentele UDMR.
      Doar un alt caz in care DNA-ul e folosit in scopuri portocalii. De apreciat ca si-a mai luat-o unul. Indiferent de culoarea politica.

      Cam grele conexiunile pentru un portocaliu. Hai... treci la un mic si o manea.
  • +2 (10 voturi)    
    universalis (Vineri, 11 martie 2011, 23:39)

    carabus [utilizator]

    Tot incearca unii sa ne convinga ca romanii au monopolul hotiei; oare de ce tac acum?
  • +1 (11 voturi)    
    noooo (Sâmbătă, 12 martie 2011, 0:14)

    taranistu [utilizator]

    pai ungurii sunt cinstiti domne, iar asta era si mai cinstit ca ii de-al lui Tokes, doarme cu portretul lui Viktor Orban sub perna!
  • +10 (12 voturi)    
    Tradatorul ia lei romanesti (Sâmbătă, 12 martie 2011, 0:23)

    Alex [anonim]

    Acest primar a tradat comunitatea maghiara!
    Tradatorul ia lei romanesti in loc de forinti unguresti. RU SI NE!
  • +1 (3 voturi)    
    Sa-i fie de bine (Sâmbătă, 12 martie 2011, 0:55)

    laurs [utilizator]

    Sa-i fie de bine, ca vorba aceea, in ziua de azi is buni niste 10.000 de lei, nu? Ca doar el e sef pe acolo, el decide cum merg treburile si care sunt tarifele practicate in zona. :)))
  • +3 (9 voturi)    
    Uraaaa! (Sâmbătă, 12 martie 2011, 0:59)

    creste [anonim]

    Uraaaaa, si ala de la Miercurea Ciuc asteapta la rand...sa-l ia si pe Raduly Robert ca pute!
    • +1 (7 voturi)    
      nope (Sâmbătă, 12 martie 2011, 6:04)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui creste

      Ala e din UDMR. DNA-ul nu se baga ;)
    • 0 (0 voturi)    
      Pai ala de la ciuc (Sâmbătă, 12 martie 2011, 12:29)

      pistabaci [anonim] i-a raspuns lui creste

      Primarul de la Miercurea Ciuc e mai smecher ia doar 1% de pe la firme, plus ca a folosit stampila falsa cu niste terenuri de pe la poalele padurii Secin.
  • +3 (3 voturi)    
    Am inteles ce spun inspectorii (Sâmbătă, 12 martie 2011, 4:41)

    denvarel [anonim]

    Sunt curios ce spun constructorii de "Trofeul calitatii" la care au fost invitati asa frumos chiar de cei care ii controlau
  • 0 (0 voturi)    
    Bravo si la mai multi (Sâmbătă, 12 martie 2011, 8:18)

    drak latinu [utilizator]

    Toti sa merga la dna si sa depuna plangere daca cineva le cere bani.
  • 0 (0 voturi)    
    de admirat (Sâmbătă, 12 martie 2011, 18:35)

    oricine [anonim]

    de admirat omul care s-a dus la dna, căci mulţi dintre noi mai bine dăm dacât să facem ceva. Vinovaţii în primul rând sunt cei care dau bani, să fie clar.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by