DNA: Cazul Costea se extinde; nu ne asteptam initial ca actiunea sa duca la persoane cu functii inalte
"Actiunea penala se va extinde in acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am asteptat ca atiunea care l-a vizat pe el sa ne conduca mult mai sus, la persoane cu functii mai inalte decat ale sale", a sustinut, in fata judecatorilor, procurorul DNA, la judecarea recursului sefului Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, care cere sa fie eliberat din arest.
Procurorul a spus ca acuzatul Costea prezinta pericol pentru ordinea publica, indicand "dispretul" acestuia fata de lege, seful Vama Ploiesti luand bani "atat in biroul sau, cat si in alte locuri publice".
Totodata, acuzarea a sustinut faptul ca inculpatul ar fi fost informat de faptul ca a fost urmarit de DNA si, desi stia inclusiv de filajul sau in trafic, tot "nu s-a putut opri din a pretinde mita".
"Acesta a fost surprins primind 10.000 de lei, denuntul in cazul sau survenind din cauza faptului ca denuntatorul s-a saturat sa cotizeze cu bani, indiferent daca afacerile sale erau legale sau nu. Costea a solicitat incontinuu bani, chiar daca vedea la televizor arestarile din vami, stia ca este urmarit, probabil, a avut surse la Politia Prahova. A stiut sau si-a dat seama inclusiv de faptul ca este urmarit in trafic, insa aceasta nu l-a impiedicat sa continue sa ceara bani", a declarat, in fata judecatorilor, procurorul de sedinta.
Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida daca admite sau nu cererea de eliberare din arest preventiv a lui Costea.
Tribunalul Bucuresti - care a decis, in 25 februarie, arestarea lui Cornel Costea - a considerat ca este necesara masura preventiva, intrucat sunt date ca incearca sa zadarniceasca adevarul prin influentarea martorilor, in conditiile in care acesta nu impunea intocmirea documentelor vamale pana nu-si primea comisioanele.
Directorul Biroului Vamal Ploiesti a fost prins in flagrant delict, in 24 februarie, in timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana care l-a denuntat la DNA.
Procurorii anticoruptie il acuza pe Cornel Costea, director al Biroului Vamal Ploiesti, de luare de mita in forma continuata si complicitate la fals intelectual in forma continuata.
Anchetatorii au stabilit ca, in perioada noiembrie-decembrie 2010 si ianuarie 2011, in calitate de director al Biroului Vamal Ploiesti, Costea a pretins diferite sume de bani de la un denuntator, patron a mai multor firme care desfasurau activitati de import-export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totala de aproximativ 40.000-50.000 de euro, in schimbul neprezentarii tirurilor la controlul fizic in vama Ploiesti. Dupa primirea sumei mentionate, Cornel Costea a impus sa ii mai fie data suma de 20.000 de lei.
Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru o perioada de 29 de zile. Costea a atacat decizia cu recurs, care s-a judecat, joi, la Curtea de Apel Bucuresti.
In fata judecatorilor, Costea a declarat ca a luat mita 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a impartit intre vamesi si alte persoane si ca, dupa stiinta sa, banii ajungeau "la presedintele S.B."
Seful Vamii Ploiesti, Cornel Costea: Am luat mita 90.000 de lei, am impartit banii. O parte ajungea la presedintele S.B.
DNA: Seful Vamii Ploiesti, Cornel Costea, a fost prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de lei mita
Cine este Cornel Costea, seful Vamii Ploiesti, ridicat joi de DNA. Cum a provocat un accident de masina crezind ca este urmarit ilegal
Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
Proiect finantat de Uniunea Europeana | |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 16 ani 4 luni
- 16 ani
- 15 ani 7 luni
- 11 ani 11 luni
- 11 ani 9 luni
- 4542 zile
- 4345 zile
- 4011 zile
- 3925 zile
- 3925 zile
- 7863 zile
- 4536 zile
- 6102 zile
- 6677 zile
- 4089 zile
- 3941 zile
- 6528 zile
- 5881 zile
- 6486 zile
- 3983 zile
- 4548 zile
- 6221 zile
- 7055 zile
- 5625 zile
- 5552 zile
- 6607 zile
- 6580 zile
- 3637 zile
- 4788 zile
- 6581 zile
- 4040 zile
- 3856 zile
- 4850 zile
- 5654 zile
- 5668 zile
- 6488 zile
- 5649 zile
- 3933 zile
- 3900 zile
- 4773 zile
- 6291 zile
- 4813 zile
- 6074 zile
- 4366 zile
- 6420 zile
- 4927 zile
- 3863 zile
- 4086 zile
- 5198 zile
- 3876 zile
- 4122 zile
- 6938 zile
- 5846 zile
- 5135 zile
Ignora-l, nu are sens sa incerci sa ai un dialog argumentat cu astfel de personaje.
Traian Băsescu: E foarte complicat să spui dacă o astfel de operaţiune era posibilă mai devreme sau dacă trebuie întârziată. Din statistica pe care eu o am din 2005 până acum: sunt 51 de vameşi sub anchetă şi peste 100 de ofiţeri, subofiţeri de poliţie de frontieră. De fiecare dată, au fost încercări de flagrant sau reclamaţii cărora li s-a dat curs, acum s-a făcut o operaţiune mai complicată, renunţându-se la soluţiile clasice.
RL: Deci, nu e prea târziu?
T.B.: Nu putem reproşa instituţiilor statului că din 2005 încoace nu ar fi fost încercări: dincolo de cifrele pe care vi le-am dat vă amintesc cazul Otopeni, cazul Ploieşti.
RL: DGIPI a lucrat în aceste operaţiuni?
T.B.: Nu putem focaliza totul pe o singură instituţie. Acum s-a adoptat soluţia ca Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) să se infiltreze în sistem prin ofiţeri acoperiţi. DGIPI nu a fost implicată în această operaţiune.
RL: Din cauza suspiciunilor care planează asupra acestui serviciu?
T.B.: Nu e obligatoriu ca toate instituţiile statului să fie implicate.
RL: Totuşi, n-ar fi fost normal ca DGIPI să aibă informaţii despre cei care încurajau corupţia la punctele de frontieră?
T.B.: Toate instituţiile statului au semnalat situaţia din vămi."
http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/regina-se-afla-printre-liderii-sindicali-216663.html
E din Romania Libera din 14 februarie 2011 si nu neaga deloc dimpotriva vorbeste despre Serviciile secrete care impreuna au facut treaba, zice Basescu !!
Ce treaba au facut, e alta poveste, de culoare portocaliu intens!!!!
Vreau sa aud acum comentarii portocaliu intens !!!
dar, vreau sa le dau credit
pana acum nimeni nu a facut asa ceva
este meritul cuiva,ramane sa vedem al cui
pana acum, totul a colcait in linistea pesedo-liberala
"pana acum, totul a colcait in linistea pesedo-liberala "
-- LOL , a ... uitasem ca PDL a venit la putere anu asta ... , atunci sa le uram succes , ca au inceput bine .... !!!
"De la PSD nu am nicio aşteptare. Aşteptarea mea a fost de la PDL. De asta pentru mine e foarte grav ceea ce se întâmplă cu PDL. Constat că PROCEDEAZĂ ABSOLUT LA FEL ca toţi ceilalţi", a precizat fostul ministru.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/monica-macovei-toti-fura-si-pdl-187540.html
Constantin Parvulescu, PSD, a fost retinut joi de procurorii DNA, pentru luare de mita si abuz in serviciu.
Da, in Romania exista in sfarsit organe judicare care functioneaza din plin, DNA e unul si e bun.
Bravo CSAT, bravo Basescu !
parca nu el se implica in aceste treburi .. sau el da comanda ???
sa vezi cate a facut primarul PDL Negoita ....
sau cate borduri la supra pret a pus Videanu de Bucuresti .. nu mai zic de reasfaltari la extra-suprapret ...
ciocu mic
iar robert negoita da in penibil
ai dreptate cu " Acum,dupa razboi multi viteji se arata"
da cu fetele PSD , cum a scris presa, cum mai sta?
Se vede de la o posta ca planul era sa salte niste "guvizi" (sau pioni) pe niste domenii mai putin importante ca si volum de contrabanda / spagi etc (contrabanda substantiala e pe produse petroliere si pe alimente) sa arate la cativa mononeuronali portocalii (care sa aplaude pe sistem "a inceput dom'le sa functioneze justitia) ca "ia uite al naibii vames a luat spaga un borcan de gem" si daca se poate sa cada si UE pe spate (MCV) si sa fim si primiti in Schengen.
Capii retelelor (despre care sunt convins ca au si legaturi politice profunde, eventual transpartinice) nu vor avea nici macar un fir de par miscat din loc ... Omerta functioneaza.
Sau tu esti dintre aia "educati si inteligenti" care au impresia ca cea mai mare spaga in sistemul vamilor era luat de femeia de serviciu?
DNA-ul, care are conducere numita politic si e manipulat politic iti spune negru pe alb ca "operatiunea" a fost comandata pentru orice alt scop decat cel al luptei anticoruptie. Cel care a comandat "operatiunea", Basescu a dat deja "verdictul" - "Spaga din vami nu mergea la policieni...".
Cu sustinatori ca tine sigur va reusi "reforma statului" in Romania ...
Doua intrebari
1.Cum a fost posibil sa se ajunga pana aici?
2.De cand a inceput ?
Dar ce sa zica si sefii de la DNA care sunt pusi de aceeasi politicieni ??? :P
sa fim seriosi , acum are cineva curajul sa rupa pisica
base,base
Ca, daca "se asteptau" n-ar mai fi inceput - puneau batista pe tzambal, sa nu "supere" >:)
Apropo: din felul in care s-au dat "plusuri" si mai ales "minusuri" se vede foarte bine cine sunt cei deranjati >:)))
Nu spun ca nu este vinovat, chiar sunt convins ca este, insa legislatia din Romania impune arestul preventiv in cazul in care persoana cercetata poate influenta ancheta penala, reprezinta pericol social sau poate fugi.
Poate esti cel mai corupt om din lume si procurorii au tone de dovezi impotriva ta, dar atata timp cat nu dovedesc una din cauzele pentru care se impune arestul preventiv, nu ar trebui sa se ia aceasta masura pe motive puerile cum e in cazul de fata. Procurorii au cerul aici arestul doar pentru prostia inculpatului respectiv faptul ca stia ca e filat si a luat mita.
Pana la terminarea unui proces penal, legea te considera nevinovat si impunerea arestului ar trebui sa fie doar in cazurile exceptionale citate mai sus.
Pe mine ma ingrijoreaza complicitatea judecatorilor cu procurorii in aceste cazuri.
Eu unul consider o justitie corecta una in care judecatorii aplica legea, nu o interpreteaza dupa anumite interese fie ele de o parte sau alta. Sunt convins ca de multe ori iau astfel de decizii pentru a strange astfel cu usa pe diversi(vinovati sau nu, se stabileste in urma procesului) in scopul de a cotiza.
ca de, criza este doar la prosti
ca noi
sa plateasca, de autocontrol nu au auzit
opulenta, jigodism,asa vrea muschiul meu
dar, ma apuca groaza de usl
stia sunt in opozitie si nu le ajungi la nas
numai sa fiti atenti cum se comporta si ce vorbesc
brrrr........................