Director-adjunct de vama implicat intr-o retea de trafic de parfum

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 7 februarie 2011, 19:45 Dosare Anticoruptie


In iunie 2010 DIICOT a inceput urmarirea penala impotriva lui Adian Serban directorul-adjunct al Vamii Sibiu si impotriva altor cinci vamesi. Acestia sunt acuzati ca au sprijinit o retea de traficanti de parfumuri care ar fi introdus in tara cateva TIR-uri de parfumuri in valoare de 8 milioane de euro.

Presa locala a notat ca in data 11 iunie Adrian Serban a fost ridicat de procurorii DIICOT, ulterior pe numele sau fiind emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile:
  • Adian Serban este acuzat ca in calitate de director-adjunct al vamii Sibiu a facilitat impreuna cu alti cinci vamesi accesul in tara a unor TIR-uri incarcate cu parfumuri.
  • In fapt, se retine ca, in cursul anului 2009, invinuitii Vedat Vurgun, cetatean olandez de origine turca, Kutlu Metin, cetatean turc si Mihai Lambadarie, au constituit pe teritoriul Romaniei un grup infractional organizat, specializat in introducerea in tara de parfumuri de lux si tigari de contrabanda, prin folosirea la autoritatea vamala de documente nereale, ulterior bunurile fiind valorificate ilegal in tara sau in strainatate, se arata intr-un comunicat DIICOT.
  • La intrarea in tara, marfurile erau declarate in tranzit, formalitatile vamale fiind efectuate la un birou vamal de interior, unde erau prezentate documente ale unor societati comerciale tip “fantoma", care figurau ca beneficiari ai importurilor. Marfurile erau apoi depozitate in spatii puse la dispozitie de catre alti membri ai gruparii.

Citeste mai mult aici






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1791 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by