Seful vamii din portul Moldova Veche cercetat pentru complicitate la contrabanda

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 7 februarie 2011, 19:40 Dosare Anticoruptie


In decembrie 2008 Gheorghe Milutin seful vamii din portul Moldova Veche, alaturi de adjunctul sau, Gheorghe Tismanaru au fost trimisi in judecata alaturi de un primar PDL pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si complicitate la contrabanda. Procurorii au retinut ca vamesii i-au ajutat pe contrabandisti sa faca afaceri cu tigarile provenite din duty-free-uri.

DIICOT a investigat un dosar referitor la o retea de traficanti de tigari in care a fost invinuit si seful vamii din Moldova Noua. Iata ce noteaza o publicatie locala din Timis despre acest caz:
  • Numele lui Milutin a aparut in 2006 intr-un dosar legat de activitatea gruparii de contrabandisti condusa de primarul PDL din Pojejena, Omer Radovancovici. Procurorii l-au acuzat pe Milutin ca in calitate de sef al vamii din portul Moldova Veche, alaturi de adjunctul sau, Gheorghe Tismanaru i-au ajutat pe contrabandisti sa faca afaceri cu tigarile provenite din duty-free-uri.
  • Cei doi vamesi alaturi de alti inculpati au fost anchetati intr-un dosar disjuns de cel in care primarul PDL si alti membri ai retelei au fost deja condamnati in prima instanta. Procurorii au notat in rechizitoriu ca Milutin a fost numit ca sef al vamii din portul Moldova Veche in baza relatiilor inculpatului Radovancovici Omer, caruia Milutin George i-a platit suma de 20.000 de euro. Milutin era cel care tinea legatura cu liderii retelei si dadea unda verde pentru operatiunile de scoatere a tigarilor din duty-free-uri, fara el intreaga operatiune fiind imposibil de realizat. Detalii aici si aici






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























635 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by