Intalnire Traian Basescu - Emil Boc pe tema sistemelor nationale informatice

de D.G.     HotNews.ro
Marţi, 19 octombrie 2010, 17:07 Dosare Anticoruptie


Presedintele Traian Basescu a discutat, marti, la Palatul Cotroceni, cu primul-ministru Emil Boc si cu ministri ai Guvernului cu responsabilitati in implementarea Hotararii CSAT nr.71/2010 privind unele masuri necesare operationalizarii si dezvoltarii sistemelor nationale informatice specifice, informeaza Presedintia.

In cadrul intalnirii se va face o analiza a stadiului implementarii Hotararii CSAT nr.71/2010 adoptata in sedinta CSAT din 28 iunie 2010.

"Scopul Hotararii CSAT este acela de a determina institutiile publice si administratia publica centrala si locala sa-si constituie sisteme informatice si sa asigure servicii "on-line" de informare si de plata a obligatiilor fiscale ale contribuabililor, in scopul diminuarii interactiunii directe a cetatenilor si a agentilor economici cu functionarii publici", se mai arata in comunicat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























18700 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    VREAU SA PLATESC SI N-AM UNDE (Marţi, 19 octombrie 2010, 17:44)

    adi iovanas [anonim]

    Vreau sa-mi platesc taxele locale si alte cheltuieli legate de stat de acasa, cu cardul, si n-am unde! vad ca se tot discuta dar nu se mai face nimic. La ghiseul ala virtual nu a functionat nimic, este o prastie! Face-ti odata ceva, m-am saturt de cozi si birocratie !!!
    • +5 (5 voturi)    
      10,000 institutii = 10,000 sisteme IT diferite (Marţi, 19 octombrie 2010, 18:08)

      oana [anonim] i-a raspuns lui adi iovanas

      Pai cum sa platesti cand fiecare institutie isi implementeaza propriul sistem IT, care de care mai prost. Fiecare cu spagile lui ... de unde atata interoperabilitate, calitate si eficienta?? Sau ce te astepti de la Ghiseul.ro, facut doar sa fie. Ar trebui inlocuit cu o aplicatie IT care sa fie interoperabila cu toate sistemele administratiei, inclusiv cu ale primariilor din intreaga tara. Pe cand domnilor de la MCSI?
  • -2 (6 voturi)    
    hacherul Boc (Marţi, 19 octombrie 2010, 18:21)

    Mihai [anonim]

    prim-ministru in viata de zi cu zi este invitat sa comunice cu presedintele Basescu, cracher de meserie, despre dezvoltarea sistemelor informatice. Imi aminteste de un banc in care doua babe surde se acuzau una pe alta ca nu aude ce zice ea. Poate ceva specialisti in domeniu ar fi avut mai mult farmec, nu sa vorbeasca fiecare despre ce se pricepe cel mai putin.
    Asteptam contracte corecte in IT, nu site-uri facute de amatori cu preturile unui colos IT.
  • +2 (4 voturi)    
    O initiativa ce trebuie sustinuta... (Marţi, 19 octombrie 2010, 18:40)

    Cetateanu' Turmentat [anonim]

    Hai sa vedem ca se poate, eu va sustin daca va apucati serios de treaba...
  • -2 (6 voturi)    
    Mda... (Marţi, 19 octombrie 2010, 18:49)

    Blue Satellite [anonim]

    E ca si cum m-as intalni eu cu buticareasa din colt si am discuta cu competenta si elan despre perfectionarea costructiei satelitilor de telecomunicatii...Te pui cu cartea...
  • +1 (3 voturi)    
    Sistemul informatic national si dreptul de vot (Marţi, 19 octombrie 2010, 19:16)

    judex [anonim]

    Eu cred ca o componenta majora a noului sistem national informatic trebuie sa fie asigurarea respectarii dreptului de vot al tuturor cetatenilor romani de taoate categoriile, prin introducerea votarii online. de care ar putea profita cei cu acces greoi la urne (bolnavi in spitale, batrani,handicapati locomotorii, etc), flotantii, cetatenii din regiuni greu accesibile (diaspora, zona muntoasa, sate fara transport public).
    Desele acuzatii de de frauda electorala prin utilizarea urnelor mobile sunt un motiv suplimentar in sprijinul dorintei mele.
    • +1 (5 voturi)    
      www = gaura in securitate (Marţi, 19 octombrie 2010, 19:45)

      Demigod [utilizator] i-a raspuns lui judex

      Netul e un portal de frauda.
      Votul oricum e o porcarie, o stim cu totii de 20 de ani; la ce bun ar fi un sistem de vot virtual usor fraudabil?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by