Procurorul-şef al DNA: Direcția Națională Anticorupție s-a abătut uşor de la scopul pentru care a fost înfiinţată

de     HotNews.ro
Luni, 2 octombrie 2023, 8:55 Actualitate | Esenţial


Marius Voineag
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Procurorul-şef al DNA Marius Voineag a declarat într-un interviu acordat Pro Tv că instituţia pe care o conduce s-a abătut uşor de la scopul pentru care a fost înfiinţată, s-a abătut de la combaterea corupţiei de nivel înalt. „Trebuie să ne întoarcem la o componentă esenţială a activităţii, şi asta înseamnă investigarea cazurilor de mare corupţie”, a spus acesta.

„În primul rând, DNA s-a abătut uşor de la scopul pentru care a fost înfiinţată… S-a abătut de la combaterea corupţiei de nivel înalt. Asta e o chestiune care cred că este indisolubil legată de obiectul de activitate al DNA, combaterea marii corupţii. Trebuie să trecem la un DNA 2.0, la o altă etapă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a declarat şeful DNA în interviul acordat Pro Tv.

El a subliniat că ideea de bază rămâne ce vrem de la DNA.

„Dacă noi vrem de la DNA să se ocupe de cauze de corupţie cu ofiţeri de poliţie judiciară cu 9 kile de pălincă sau 10 kile de cârnaţi, şi să ne specializăm în zona asta, atunci asta vom avea. În momentul de faţă, noi audităm activitatea DNA şi vă spun că noi trebuie să ne întoarcem la o componentă esenţială a activităţii, şi asta înseamnă investigarea cazurilor de mare corupţie”, a precizat Voineag.

El a mai remarcat că impactul corupţiei este colosal.

„Avem un studiu la nivelul Parlamentului European, ne ducem undeva la 15 la sută din PIB. E vorba despre zeci de miliarde de euro anual, pe care noi îi pierdem. Eu cred că, în momentul de faţă, nu ne-am atins adevăratul potenţial ca ţară şi unul dintre aceşti factori a fost corupţia”, a subliniat procurorul-şef al DNA. (News.ro)






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3180 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    - (Luni, 2 octombrie 2023, 11:12)

    Asteroid [utilizator]

    Grozav, practic ne-a asigurat ca DNA va mai face non-combat o vreme pana se dumiresc si sefii de acolo ce ordine trebuie sa urmeze, si apoi mai vad ei cand si cum cu release-ul DNA 2.0 care in mod cert nu se doreste.
  • +9 (9 voturi)    
    - (Luni, 2 octombrie 2023, 11:22)

    woke=cancerul planetei [utilizator]

    Usor?cred ca 99% din cazurile voastre nu au legatura cu marea coruptie ci cu tot felul de cioflingari
  • +8 (8 voturi)    
    - (Luni, 2 octombrie 2023, 12:00)

    GuruDrula [utilizator]

    ce faceti cu coruptia procurorilor din parchete de catre marile companii medicale, ca sa musamalizeze cazurile de malpraxis?
  • +6 (6 voturi)    
    - (Luni, 2 octombrie 2023, 12:17)

    tomasso [utilizator]

    Nu le trebuie și o resetare de la pensii speciale?
    Asta dacă tot se fac resetari
  • +7 (7 voturi)    
    - (Luni, 2 octombrie 2023, 12:18)

    LSULUGEJ [utilizator]

    Speciali 2.0 , tot aceeasi coruptie ramane.
    Romania nu mai are sanse sa se vindece daca nu dispar toti securisti/tortionari care conduc din umbra.
  • +6 (6 voturi)    
    - (Luni, 2 octombrie 2023, 12:43)

    floriniulian [utilizator]

    DNA -o institutie corupta si incompetenta,praf de ne-munca care nu livreza NIMIC in marea de coruptie din Romania insa luna de luna incaseaza salarii aberante(cele mai mari din lume)absolut degeaba asteptand sa iasa la pensia speciala luata,deasemenea,UNIC IN TOATA LUMEA ASTA,la 40 de ani.
    Romania nu avea cum sa fie un stat ESUAT fara aceste institutii ESUATE.
  • 0 (0 voturi)    
    - (Luni, 2 octombrie 2023, 17:45)

    Zummm [utilizator]

    Unde e mama Kovesi să-i scape pe gigei?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by