Fost viceprimar in Cluj, condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 23 martie 2018, 11:22 Dosare Anticoruptie


Anna Horvath
Foto: Actualdecluj

Fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath a fost condamnată, vineri, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în acelaşi dosar fiind condamnat şi omul de afaceri Zsolt Fodor, care a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, transmite news.ro. Decizia judecatorilor nu este definitiva.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat, vineri, în dosarul în care au fost judecaţi fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath şi omul de afaceri Zsolt Fodor.

Conform soluţiei instanţei,  şi poate fi atacată cu apel, Anna Horvath a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat concursul de infracţiuni şi a contopit pedepsele, rezultând pedeapsa cea mai grea de doi ani închisoare, la care s-a adăugat sporul de 1/3 din pedeapsa de doi ani, inculpata urmând să execute în final pedeapsa de doi ani şi opt luni închisoare în regim de detenţie.

Instanţa i-a interzis fostului viceprimar, pe o durată de doi ani, exercitarea dreptului de a fi aleasă în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi i-a confiscat suma de 20.000 lei.

Omul de afaceri afaceri Zsolt Fodor a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi la doi ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani.

Şi în cazul său, s-a constatat concursul de infracţiuni, iar pedepsele au fost contopite, rezultând doi ani şi şase luni de închisoare. Totuşi, judecătorul a decis să suspende executarea pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de trei ani. Omul de afaceri nu va putea fi ales doi ani în funcţii publice şi va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA, în 20 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, fiind acuzată că, în perioada februarie-mai 2016, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală pentru alegerile locale.

Pe 21 martie 2017, Horvath Anna a demisionat din funcţia de viceprimar.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2050 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Anna are mere... (Vineri, 23 martie 2018, 12:12)

    scaraotchi [utilizator]

    Anna spala...bancnotele la rau...

    Anna va merge la ...bulau, unde tanti gardianu' o va ruga sa se aplece pentru ...inspectarea curateniei corporale...

    Dragi copii de clasa intai, asa veti invata sa scrieti si sa cititi...!i
    • +1 (1 vot)    
      care bulau? (Vineri, 23 martie 2018, 12:52)

      Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

      zi-mi pe unul care a mai intrat la bulau in ultimii ani. Se plimba catva zile pe la arest, are termene peste termene, dupa care e achitat sau primeste cu suspendare.
    • +1 (1 vot)    
      Ce te bucuri asa? (Vineri, 23 martie 2018, 13:06)

      Redactia HotNews [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

      Decizia nu e definitiva. Stii ce inseamna asta? Ca e cu executare de gura lumii, iar sentinta definitiva va fi cu suspendare si cu despagubiri morale. Da' p-aia n-o s-o auzim.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by