Liviu Dragnea a parasit sediul instantei supreme dupa 7 ore: Nu am case sau investitii in Brazilia / Am aflat azi ca fosta sotie a platit prejudiciul, nu e treaba mea, e decizia ei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 21 martie 2018, 17:23 Dosare Anticoruptie


Livu Dragnea
Foto: Agerpres
Liviu Dragnea a parasit, miercuri, sediul instantei supreme putin dupa ora 17:00, la peste 7 ore de la sosirea la ICCJ, unde a fost audiat in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman,  in care este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual. Dragnea le-a spus jurnalistilor, la plecare, ca a aflat miercuri ca fosta sa sotie, Bombonica Prodana, judecata si ea in acest dosar pentru abuz in serviciu, a achitat prejudiciul, el afirmand ca "Nu e treaba mea, e decizia ei."

Dragnea i-a acuzat pe procurorii DNA ca au venit la proces cu "feeling-uri si barfe de la sprit" si a sustinut ca "Nu am case sau investitii in Brazilia", raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

El a mai adaugat ca nu va folosi procedura simplificata in acest dosar.

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a transmis, prin avocatul sau, la termenul de miercuri, un document prin care anunta instanta de judecata ca a platit prejudiciul in dosar, in valoare de peste 108.000 de lei. Fosta sotie a lui Liviu Dragnea cere in acest fel incetarea procesului, in ceea ce o priveste. Judecatorii urmeaza sa discute aceasta solicitare.

Liviu Dragnea a fost confruntat, miercuri, la instanta suprema, in procesul angajarii fictive de la DGASPC, cu fosta directoare a institutiei, Floarea Alesu. Ea a sustinut in fata magistratilor ca l-a informat pe Liviu Dragnea imediat ce a aflat ca cele doua angajate care lucrau si la PSD nu veneau la serviciu, la DGASPC, desi primeau salariu, ca a avut mai multe discutii cu el despre cele doua si ca liderul PSD i-ar fi spus sa mai aiba rabdare pentru ca situatia se va rezolva si sa ii puna la munca pe ceilalti angajati. Liderul PSD a negat toate aceste acuzatii, sustinand in instanta ca nu a avut nicio discutie cu fosta directoare a DGASPC. Procesul s-a terminat la aceasta ora, dupa mai multe de sapte ore, Dragnea spunandu-le jurnalistilor, la iesire, ca el a spus adevarul in instanta si ca este obosit.

Pe 15 februarie, instanta suprema a stabilit ca Liviu Dragnea sa fie audiat pe 21 martie, in aceeasi zi cu cei trei inculpati care si-au recunoscut vinovatia in acest dosar - Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicusor si Anisa Stoica. De asemenea, ar urma sa fie audiati si trei martori propusi de Liviu Dragnea - Silvia Oprescu (secretar al CJ Teleorman), Liliana Magheru (director in CJ Teleorman) si Timotei Stuparu (secretarul PSD Teleorman).

La termenul de judecata din 15 februarie, au fost audiati sase martori - primarul Sectorului 3, Robert Negoita, si fosti sau actuali angajati ai DGASPC Teleorman si ai Consiliului Judetean.

Procesul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman, a fost reluat de la zero de catre ICCJ in 3 octombrie 2017, cand la instanta a fost prezent si liderul PSD. La sosirea la ICCJ, Dragnea a fost asteptat de un grup de contestatari care au agitat catuse si au strigat "La puscarie!", iar la plecare a fost asteptat de mai multe persoane aduse de catre Codrin Stefanescu.

In acest dosar, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, fiind acuzat alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. "In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma", sustine DNA.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefii din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Bombonica Prodana a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

La cererea Bombonicai Prodana, care a invocat o exceptie de neconstitutionalitate, instanta suprema a sesizat Curtea Constitutionala in privinta definitiei abuzului in serviciu. CCR a decis ca impunerea unui prag valoric in ceea ce priveste abuzul in serviciu este de competenta Parlamentului, precizand ca reglementarea valorii pagubei si gravitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei de abuz in serviciu este necesara pentru delimitarea raspunderii penale de celelalte forme de raspundere juridica. Ministerul Justitiei a anuntat ca, urmare a deciziei CCR, infractiunea de abuz in serviciu urmeaza sa fie redefinita, inclusiv prin instituirea unui prag valoric.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2275 vizualizari

  • +17 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 martie 2018, 17:31)

    [anonim]

    • +6 (6 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 martie 2018, 18:56)

      [anonim] i-a raspuns lui

  • +17 (17 voturi)    
    el nu stie nimic...afla din presa. (Miercuri, 21 martie 2018, 17:32)

    Gryphus [utilizator]

    el e mic, nu stie nimic.

    Antena 3 ce-l mai informeaza ca altfel va dati seama n-ar ati nici cat e ceasul
  • +4 (4 voturi)    
    compromis consecvent (Miercuri, 21 martie 2018, 17:50)

    mistydo [utilizator]

    Dragnea stie de frica... Tragerile de timp in derularea procedurilor judiciare l-au determinat sa faca eforturi deosebite sa se protejeze... Poate oricand sa spuna acum ...Nu am nimic! Sigur , sunt documente care atesta operatiuni in special alee fiului... In Brazilia exista cineva care a asigurat acoperirea urmelor,,, un om implicat in tot felull de afaceri dubioase, drumuri frecvente in Brazilia sub acoperirea ca are o iubita tanara, apropieri de gruparea infractionala din Constanta.. . incearca sa manipuleze opinia publica ca este cinstit si nu este implicat in ceea ce se spune de el... Si apropo, de ce credeti ca a adus-o pe Sevil Shhaideh la ministerul de unde isi recompensa oamenii din teritoriu? Pe langa apropieri de gruparea siriana din ograda PSD, este suspecta activitatea informatica a protejatei lui Dragnea si este posibil ca multe "realizari" remarcabile in alegeri din Constanta sau Teleorman ss fie datorate super controlului informatic paralel... dupa care urmau ordine explicite pentru oamenii plasati langa urnele de votare... prin mesaje telefonice... Apoi firma doamnei...disparea....
  • 0 (0 voturi)    
    saracul de el (Miercuri, 21 martie 2018, 20:04)

    DT34 [utilizator]

    e sarac lipit pamintului, el nu are cu sa se stearga la fund mititelul de el. Numai rudele lui si slugile lui au toate aceste proprietati, nu el saracul.
  • +1 (1 vot)    
    Daca Bombonică... (Miercuri, 21 martie 2018, 23:41)

    MyGame [utilizator]

    Daca Bombonică a platit, recunoaște prejudiciul. Recunoaște si ca doamnele au lucrat in alta parte.
    Gica Popescu a recunoscut si el prejudiciul, l-a si platit dar a luat 4 ani.
    In schimb Dragnea in calitate de Președinte de partid a avut foloase necuvenite ( partidul condus de Dragnea s-a folosit de serviciile doamnelor fara sa le plătească).


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by