Fost director general al Romarm, Dan Tache, achitat de Curtea de Apel, dupa ce in prima instanta primise o condamnare cu suspendare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 20 martie 2018, 19:09 Dosare Anticoruptie


Dan Tache
Foto: Agerpres
Fostul director general al Romarm Dan Tache a fost achitat marti de Curtea de Apel Brasov, el fiind condamnat in prima instanta la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru instigare la abuz in serviciu, decizia instantei fiind definitiva, anunta Agerpres.

Curtea de Apel Brasov a decis marti, sa admita apelul formulat de Dan Tache, fost director Romarm, la decizia de anul trecut prin care fusese condamnat anul trecut de Tribunalul Brasov la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru instigare la abuz in serviciu.

Instanta a decis insa respingerea apelurilor formulate de Aurel Veltan, fost director al Carfil Brasov, sucursala a Romarm, Silviu Marinescu, sef serviciu calitate SC Carfil SA in perioada comiterii faptelor si de Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL Sacueni. Acestia fusesera condamnati in aprilie 2017 de Tribunalul Brasov la cate trei ani de inchisoare fiecare cu suspendare.

Decizia Curtii de Apel Brasov este definitiva.

Potrivit DNA, in perioada iulie 2013 - iulie 2014, la initiativa lui Dan Tache, director general al CN Romarm SA, si in urma unei intelegeri prealabile cu Daniel Liliac - administrator la SC Gold Trans Tur SRL, Aurel Veltan, in calitate de director general al SC Carfil SA (filiala a ROMARM), a incheiat sase contracte de prestari servicii cu SC Gold Trans Tur SRL. Procurorii au stabili ca acele contracte au fost incheiate cu incalcarea procedurilor de achizitie publica.

De asemenea, Aurel Veltan a mai fost acuzat ca a intocmit si alte inscrisuri in vederea perfectarii acestor contracte, fiind vorba de decizii de comitet director, procese verbale, referate. ¬Contractele aveau acelasi obiect, respectiv, igienizarea/curatarea/ecologizarea a unor spatii, hale de productie, din incinta societatii brasovene, contaminate cu substante toxice, metale grele si cianuri, rezultate din procesul tehnologic de productie. Respectivele contracte fie au fost neexecutate, fie executate necorespunzator, cu consecinta prejudicierii SC Carfil SA cu suma totala de 770.857,26 lei, ce reprezinta totodata folos necuvenit pentru SC Gold Trans Tur SRL¬, au mentionat procurorii DNA.

Ei au precziat ca documentele respective au fost semnate si de Silviu Marinescu, sef serviciu calitate in cadrul Carfil SA, in perioada iulie 2013 - iulie 2014.

De asemenea, cei trei barbati au fost obligati de instanta sa achite in solidar despagubiri civile catre SC Carfil SA, in valoare de aproape 734 de mii de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1330 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by