Alina Bica cere sa fie supusa unei expertize medicale in Costa Rica. Judecatorii romani nu sunt de acord

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 12 martie 2018, 17:12 Dosare Anticoruptie


Udrea si Bica in Costa Rica
Foto: Facebook / Narcis Vlad Barbu
Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a cerut luni magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin intermediul unui avocat, incuviintarea pentru efectuarea unei expertize medico-legale in Costa Rica, sustinand ca are probleme de sanatate si nu se poate deplasa cu avionul in Romania, pentru a participa la procesele in care a fost trimisa in judecata, relateaza Agerpres.

Cererea a fost facuta la termenul de luni al procesului in care Alina Bica a fost condamnata in prima instanta la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului.

Avocatul fostei sefe a DIICOT a depus la dosar un document al unui medic din Costa Rica, aprobat si de Colegiul medicilor din aceasta tara, in legatura cu starea de sanatatea a Alinei Bica.

'Procedura din Costa Rica nu permite efectuarea unei expertize la cererea unei persoane, ci a unei instante. Va rog sa dispuneti o incheiere, pe baza careia sa se efectueze o expertiza medico-legala in Costa Rica. Medicul i-a interzis Alinei Bica sa se deplaseze pe distante mari cu masina sau avionul. Romania si Costa Rica sunt membre in mai multe organizatii, gestionate de Natiunile Unite, si se pot emite acte de procedura. Va rog sa trimiteti o adresa catre organul competent din Costa Rica, pentru a se efectua o expertiza cu privire la starea medicala a doamnei Alina Bica', a spus avocatul.

Avocatul a precizat ca Alina Bica vrea sa fie audiata in acest dosar, insa acum nu se poate prezenta din motive medicale.

In replica, procurorul de sedinta a spus ca nu se impune efectuarea unei expertize cu privire la starea de sanatatea a Alinei Bica, sustinand ca, din punctul de vedere al DNA, aceasta refuza sa se prezinte la proces.

Judecatorii Instantei supreme au respins cererea avocatului Alinei Bica, motivul fiind ca inscrisurile depuse la dosar nu justifica efectuarea expertizei medicale.

Alina Bica plecat din tara la sfarsitul anului 2017, ea stabilindu-se in Costa Rica. Bica nu are interdictie de a parasi Romania.

Fosta sefa a DIICOT a fost condamnata in doua dosare penale, insa deciziile nu sunt definitive.

Astfel, in noiembrie 2016, ea a fost condamnata de Instanta suprema la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu.

De asemenea, in ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului, in legatura cu interventii pentru clasarea unui dosar in care era implicat omul de afaceri Horia Simu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2480 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    Are dreptate doamna Courvette (Luni, 12 martie 2018, 17:25)

    Bazil [utilizator]

    in Costa Rica a ajuns cu trenul.
  • +14 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 12 martie 2018, 17:29)

    [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
    poate are și ea gemeni? (Luni, 12 martie 2018, 18:24)

    nick24 [utilizator]

    ar fi tare!
  • +10 (10 voturi)    
    Aveti impresia ca pe 22 martie (Luni, 12 martie 2018, 18:39)

    ciuma.rosie [utilizator]

    Cand se da verdictul final familiei de infractori Cosma, acestia vor mai fi in tara ca sa-si ispaseasca pedeapsa ? Binenteles ca nu ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by