Constanta: Fost procuror, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 23 februarie 2018, 18:50 Dosare Anticoruptie


Un fost procuror al Parchetului Tribunalului Constanta a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Constanta la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta, informeaza News.ro. El a fost judecat pentru ca a cerut 500 de euro pentru a interveni intr-un dosar legat de infractiuni la regimul circulatiei, in care era cercetat celalalt inculpat din acest dosar. Decizia nu este definitiva.

Curtea de Apel Constanta a decis vineri,condamnarea lui Vasile Balaican, fost procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, la doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani, de la data ramaneri definitive a acestei hotarari. Pe durata termenului de supraveghere, Vasile Balaican trebuie sa faca munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 90 de zile lucratoare, la Primaria comunei Lumina sau la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii.

De asemenea, Curtea de Apel a mai dispus confiscarea de la fostul procuror a sumei de 500 de euro, dar si obligarea sa la plata sumei de 5.000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare.

Celalalt inculpat din acest dosar, Razvan Dimoftache, a fost condamnat de Curtea de Apel Constanta la trei ani de inchisoare pentru cumparare de influenta.

De asemenea, instanta a decis sa revoce suspendarea pedepsei de trei ani si jumatate, primita de acesta in urma cu zece ani, pentru inselaciune, hotarand sa execute in intregime condamnarea respectiva, la care se adauga si cea primita in acest dosar, astfel ca Razvan Dimoftache are de executat sase ani si jumatate de inchisoare. De asemenea, el trebuie sa achite suma de 5.000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare.

Decizia Curtii de Apel Constanta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Cei doi barbati au fost trimisi in judecata in mai 2016 de catre DNA Constanta. Procurorii anticoruptie stabilisera ca pe 10 februarie 2012 si 5 martie 2012, Vasile Balaican, la vremea respectiva procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, a primit 500 de euro, in doua transe, de la Razvan Dimoftache, spunandu-i acestuia ca poate interveni pe langa un procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Tulcea pentru a obtine o solutie favorabila intr-un dosar privind infractiuni la regimul circulatiei, in care era cercetat barbatul respectiv.

La scurt timp dupa ce au aparut acuzatiile din acest dosar, Vasile Balaican a iesit la pensie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























478 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by