135 de procurori din DNA cer apararea reputatiei profesionale si "dezaproba" cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi: E intemeiata pe neadevaruri, pe supozitii si pe informatii din presa, neprobate in niciun fel

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 23 februarie 2018, 16:16 Dosare Anticoruptie


Sediul DNA
Foto: Victor Cozmei / HotNews.ro
135 de procurori din DNA anunta intr-un comunicat ca au depus la CSM o cerere de aparare a reputatiei profesionale dupa ce "persoane ce detin functii publice sau politice ... au facut afirmatii prin care au acreditat ideea ca procurorii DNA administreaza probe cu incalcarea legii". Comunicatul mai arata ca cei 135 de procurori isi exprima "dezacordul" cu cererea de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Tragem un semnal de alarmă asupra perspectivelor sumbre ale independenței justiției și ale viitorului luptei anticorupție", mai arata procurorii.

"Nu putem accepta, ca cetățeni liberi ai României și profesioniști ai dreptului, să asistăm la o cerere de revocare întemeiată pe neadevăruri, pe supoziții și pe informații din presă, neprobate în niciun fel în locul unei analize legale și fundamentate. Unicul scop este de a o îndepărta pe Laura Codruța Kovesi pentru singura vină că a reușit să administreze această instituție din care facem parte, cu mult curaj, tact și performanțe apreciate de numeroși cetățeni români, dar și de comunitatea europeană și internațională", scriu cei 135 de procurori DNA.


Comunicatul integral al celor 135 de procurori:

Noi, procurorii din D.N.A, am decis să inițiem o cerere de apărare a reputației profesionale și a independenței procurorilor din cadrul DNA, în temeiul disp. art.30 alin.2 din Legea nr.317/2004, pe care să o adresăm Consiliului Superior al Magistraturii, având în vedere evenimentele din ultimele zile când, în spațiul public (televiziuni, ziare, internet, etc.), persoane ce dețin funcții publice sau politice, pornind de la susțineri neprobate formulate de un inculpat trimis în judecată și condamnat în primă instanță pentru fapte corupție, au făcut afirmații cu caracter de generalizare, prin care au acreditat ideea că procurorii din cadrul DNA administrează probe cu încălcarea legii.

Am constatat cu surprindere că persoane ce dețin funcții de demnitate publică au lansat acuzații nefondate la nivelul întregului corp profesional al procurorilor din cadrul DNA, în ceea ce noi considerăm o încercare sistematică de a discredita întreaga activitate pe care am realizat-o în ultimii ani.  

Noi, procurorii din DNA, ne-am confruntat în ultimii ani, direct sau indirect, cu atacuri venite prin intermediul mass media de la persoanele pe care le-am cercetat, le-am trimis în judecată sau care au fost condamnate în dosarele instrumentate de noi.  

Am suportat, chiar dacă aceste atacuri ne-au afectat direct viața prin impactul emoțional negativ avut asupra noastră, a familiilor noastre, a prietenilor și cercului de cunoscuți.

Cu toții am ales să continuăm să combatem corupția și să ne urmăm principiile, fiind conștienți că rezultatul muncii noastre poate reprezenta un element pozitiv în structurarea societății românești, având ca fundament ideile de normalitate, corectitudine, dorință de evoluție și progres.

Astăzi am cerut Consiliului Superior al Magistraturii să constate că toate aceste afirmații, unele dintre ele de o gravitate deosebită, sunt nefondate, fiind făcute doar pentru a ne discredita profesional, pentru a induce în rândul opiniei publice ideea că procurorii DNA sunt abuzivi, neprofesioniști, lipsiți de orice etică.

    Nu intenționăm, prin acest demers, să cauționăm vreun act de ilegalitate al vreunui coleg și avem încredere că sistemul de justiție și-a dezvoltat anticorpii necesari pentru a dovedi și sancționa orice abatere de la litera legii a unui magistrat procuror.

    Ceea ce dorim noi este să cerem singurei instituții abilitate să ne apere independența și reputația profesională, să facă ceea ce are în obligațiile prevăzute de Legea nr.317/2004 – să constate că toate aceste afirmații denigratoare la adresa noastră și a muncii noastre sunt neadevărate și au ca scop intimidarea celor angajați în lupta împotriva corupției și afectarea sistemului de justiție.

    Totodată, noi procurorii din DNA ne exprimăm dezacordul cu demersul ministrului justiției de a propune revocarea doamnei Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA și tragem un semnal de alarmă asupra perspectivelor sumbre ale independenței justiției și ale viitorului luptei anticorupție.

Într-adevăr, așa cum a zis ministrul Justiției, lupta anticorupție nu stă într-un singur om, însă nu putem accepta, ca cetățeni liberi ai României și profesioniști ai dreptului, să asistăm la o cerere de revocare întemeiată pe neadevăruri, pe supoziții și pe informații din presă, neprobate în niciun fel în locul unei analize legale și fundamentate. Unicul scop este de a o îndepărta pe Laura Codruța Kovesi pentru singura vină că a reușit să administreze această instituție din care facem parte, cu mult curaj, tact și performanțe apreciate de numeroși cetățeni români, dar și de comunitatea europeană și internațională.

De altfel, resimțim de ani de zile atacul constant, incorect al inculpaților sau condamnaților pentru corupție, la adresa DNA, la adresa noastră a procurorilor din DNA.

Însă, în toată această perioadă, ținta principală a fost Laura Codruța Kovesi, în mentalul inculpaților sau condamnaților pentru corupție,  iar înlăturarea ei fiind identificată ca principalul mijloc de a destabiliza și decredibiliza lupta anticorupție. Și nu cred că suntem departe de adevăr.

Să ne imaginăm cu toții că acest demers al ministrului Justiției și-ar atinge obiectivul și, de săptămâna viitoare sau peste două săptămâni, Laura Codruța Kovesi ar fi revocată. Cum am mai putea continua să facem ceea ce facem, cum am mai putea să prindem persoane implicate în acte de corupție când am ști că, pornind de logica ministrului Justiției, oricând am putea fi acuzați în mod nedrept, incorect, pentru anchetele desfășurate, pentru delicte de opinie sau pentru doar pentru simplul motiv că imaginea României în spațiul internațional este afectată de fenomenul corupției.  

Nu putem accepta așa ceva și, dacă la acest moment alegem să tăcem, înseamnă că toată munca noastră a fost în zadar, înseamnă că nu există șansă spre normalitate, iar corupția va deveni principalul motor al societății românești.

        Semnează: 135 procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (parte dintre colegii noștri se află la instanțele de judecată sau se află în concedii de odihnă/medicale și nu au putut să-și exprime opinia în legătură cu acest demers până la acest moment)






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9249 vizualizari

  • -62 (102 voturi)    
    iar scrisori de sustinere? (Vineri, 23 februarie 2018, 16:20)

    kingdavidhotel(banat) [utilizator]

    cand au scris rectorii si prof univ pentru min. Invatamantului au fost criticati si luati in ras.

    Acum, cand scriu procurorii. e ok!

    Dublu standard, cumva?
    • +42 (74 voturi)    
      tovarase.... (Vineri, 23 februarie 2018, 16:38)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      vreo 2 semnatari a scrisoricii aleia au zis ca nu au semnat...
      nu aduce aminte de aberatia aia ok?!

      dublu standard e sa vrei "prezumtie de nevinovatie" dar sa ceri demisia cuiva pt ca "exista suspiciuni ca unele probe au fost false"

      aia nu o vezi ca dublu standard tovarase?!
      • -19 (31 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 februarie 2018, 17:30)

        [anonim] i-a raspuns lui liviu_

        • +7 (11 voturi)    
          in primul rand... (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 9:41)

          liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

          sa-mi spui mie "tovarase" care sunt impotriva comunismului ste un atac la logica.... bine nici nu am pretentii de la tine

          in al 2lea... nu trebuie sa stiu eu sau sa nu mers eu 5 semnaturi... daca este scrisoare deschisa probabil se gasesc semnaturile alea pe undeva ... numai ca imi e lene sa le caut... e vreo problema?! voi luati ce spune a3 de bun fara sa verificati sursele de 20 de ani1

          also... semnaturile alea nu sunt pt mine, sunt pt CSM si pt Iohannis.... deci nici nu trebuie sa stiu cine le-a semnat

          si in ultimul rand ce relevanta are pesedistule?! (si nu-mi spune ca nu esti ca ti-am vazut numele doar in postari anti-justitie, pro-psd etc)

          serios terminati dracu cu straw man! omu raspunde la ceva... voi raspunde-ti ignorand 3/4 din intrebare minim... si aveti impresia ca dati replica!
          intr-o discutie civilizata, cu oameni inteligenti, posturile voastre nici macar nu ar fi considerate argumente... efectiv sunteti incapabili de asa ceva!
        • +4 (4 voturi)    
          Tovarase, ati luat-o in freza (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 12:48)

          visury [utilizator] i-a raspuns lui

          Kovesi nu va fi schimbata indiferent cat ati incercat voi mafiotii sa o dati jos. Iohannis o sa va faca KO.
      • -12 (28 voturi)    
        Prea tare, prea ca-n Uganda (Vineri, 23 februarie 2018, 21:43)

        NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

        Copii isi sustin parintii... asa ceva, nici nu ma asteptam.
        • +3 (3 voturi)    
          DNA apara justitia (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 12:46)

          visury [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          PSD isi apara penalii.
      • -11 (25 voturi)    
        si daca strang 300 de parlamentari (Vineri, 23 februarie 2018, 23:44)

        NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

        Semnaturi sa-l sustina pe Dragnea, inseamna ca Dragnea e bun? Parlamentul e puterea legislativa. DNA nu e nimic, nu reprezinta nici o putere intr-un stat de drept. E o sectie de procurori.
        • +8 (16 voturi)    
          semnaturile... (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 9:34)

          liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          de sustinere, nu inseamna decat ca niste oameni isi apara seful...
          f corect....

          pe de alta parte... dna nu e "nimic" dna e mai important decat parlamentul... (impreuna du judecatorii etc) pt ca fara justitie de face praf o tara! si ce s-a intamplat pana prin 2000 si ceva arata acest lucru.... ce se intampla acum arata de fapt acest lucru
          nu dau 2 bani pe puterea legislativa a parlamentului cand jumacte din aia sunt condamnati sau urmariti penal!
          tu chiar nu observi ca legile care se dau NU sunt pt bunastarea tarii si a poporului ci exclusiv pt a se putea fura mai usor?!

          si apropos de 300 parlamentari... psd face pipi de vreo 10 ani pe un referendum democratic...
          psd nu da 2 bani pe democratie! legiutorii tai f importanti nu respecta cel mai important vor al poporului (aka exprimat prin referendum)...

          Quis custodiet ipsos custodes?

          si nu spune ca se aplica si la DNa, pt ca sunt institutie care verifica dna... institutie care ferifica parlamentul, guvernul, ccr etc NU SUNT ... teoretic poporul... practic poti face ce vrei 4 ani!
          • +3 (3 voturi)    
            f corect.... si foarte rar la noi, dar (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 13:09)

            ty [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

            la ce se pot astepta acesti procurori daca demersul foarte indoielnic a lui Tudorel si manevrele puscariabililor PSD, ALDE si de aiurea vor avea succes? La un sef ca Iordache sau alt PSD-ist de frunte?
        • +1 (1 vot)    
          Sa vezi mata 700 semnaturi Europene (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 21:56)

          JohnR [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          Cand o sa se stranga 700 de semnaturi din Parlamentul Europei de sustinere a lui Kovesi. Atunci sa vezi joc de glezne.
    • +18 (28 voturi)    
      Triplu chiar (Vineri, 23 februarie 2018, 16:52)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      Pai daca e acuzata ca a intinat inaltele idealuri ale psd-ismului si a denigrat Romania cam ce raspuns trebuie?
    • +13 (21 voturi)    
      Hai ca aveti de lucru zilele astea (Vineri, 23 februarie 2018, 17:05)

      Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      Cat e comentariul ?
    • -14 (30 voturi)    
      dublu standard (Vineri, 23 februarie 2018, 17:15)

      lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      Asa este, dublu standard. In plus, numele semnatarilor este secret? De unde stim ca nu este o minciuna daca nu se publica numele? Pe de alta parte, chiar daca au semnat procurorii din DNA au semnat pentru traiul dulce, auzi la ei 2 rechizitorii pe an si nu au fost sanctionati? Sigur ca semneaza, poate vine altcineva sef si ii pune la munca.
    • +17 (25 voturi)    
      Rectorii au semnat scrisoarea (Vineri, 23 februarie 2018, 17:28)

      scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      amenintati fiind cu plagiatul, gandesti cati puteau trece testul ...!?
      • -10 (24 voturi)    
        mai vorbesti cineva de plagiat? (Vineri, 23 februarie 2018, 22:42)

        kingdavidhotel(banat) [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

        mai este acesta un subiect? Nu. Si ma intreb de ce? Or fi disparut? Sau acel 4% e tabu?
        • +5 (17 voturi)    
          Ma obositi tot "tinand-o langa" cu (Vineri, 23 februarie 2018, 23:21)

          scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

          acest 4%...! Chiar sunteti penibili...! Pai ce inseamna, dle 4%, ca e chiar marja de eroare..., sau va inchipuiti ca e cineva perfect pe lumea asta!?

          Dar ca sa intelegeti, hai sa va dau exemplu: "king" si "David" si "hotel" ... e original vreunul ? Nu, e, asta e clar ca lumina zilei, cel putin David e plagiat, ba chiar si "king" in anumite conditii...!Pai ne vedeti pe noi tipand: ...plagiat minim 50% ...!?
          • -4 (16 voturi)    
            argumentum ad hominem (Vineri, 23 februarie 2018, 23:41)

            kingdavidhotel(banat) [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

            ce care face un nick cu plagiatul? si cu Codruta?
            • +3 (11 voturi)    
              Logic, am vrut sa subliniez faptul ca (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 0:41)

              scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

              4% nu reprezinta nimic, pana si atunci cand doar respir, ma gasesc peste limita de 4% , ca doar nu am pretentia absurda sa fi fost primul, sau pionier, sau deschizator de drumuri...!
    • +16 (26 voturi)    
      o sa va para tare rau peste ani si ani... (Vineri, 23 februarie 2018, 17:29)

      crackporta [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      ...cand o sa ramaneti doar voi in tara asta, o tara plina de coruptie, nepotism si servilism...

      Iar cand va veti da seama ca ati gresit, o sa va ascundeti si o sa negati totul, si o sa spuneti ca ati fost inselati. Dar adevarul este altul, ca v-ati lasat inselati de cei pe care i-ati ales sa va conduca, sa va reprezinte, si pe care ati ales sa-i sustineti fara rezerve.

      Totusi, sper sa nu se ajunga acolo spre binele tuturor.
      • -10 (24 voturi)    
        nu stiu de ce vorbesti la plural (Vineri, 23 februarie 2018, 22:42)

        kingdavidhotel(banat) [utilizator] i-a raspuns lui crackporta

        probabil ai un defect profesional....
    • -9 (17 voturi)    
      din pacate (Vineri, 23 februarie 2018, 17:31)

      Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      nu conteaza parerea voastra atat timp cat nu sunteti la putere !
      • -6 (16 voturi)    
        si tu vorbesti la plural? (Vineri, 23 februarie 2018, 22:43)

        kingdavidhotel(banat) [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

        di respect sau tot defect profesional?
      • 0 (2 voturi)    
        tot (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 8:20)

        User53221 [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

        din pacate, tocmai ai descris un regim totalitar
    • +12 (16 voturi)    
      Sustinatori (Vineri, 23 februarie 2018, 17:38)

      tarabost [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      ai ministrului Justitiei au fost si in fata Palatului Cotroceni. E drept, in alt numar si de cu totul alta calitate.
    • +11 (21 voturi)    
      PREA PUTIN STIMATE (Vineri, 23 februarie 2018, 17:42)

      arheopterix [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      king david cocina va vad foarte guraliv in ultima vreme . Asa cum i-am spus si lui mazeta in momentul cand aceste manevre de dezinformare vor fi incadrate la acte de razboi hibrid , o sa va doriti sa puneti distanta intre spatele Dv si RO... CREDETI CA MERITA ?
      • -10 (22 voturi)    
        sunt onorat ca ma urmariti (Vineri, 23 februarie 2018, 22:44)

        kingdavidhotel(banat) [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

        semn ca ori am dreptate, ori opinia mea atinge un punct sensibil.
        • +3 (5 voturi)    
          Domnule... (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 10:27)

          blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

          esti ritos si plin de sine , si iti mai pun eticheta ca din tot ce postezi pe-aci , reiese o persoana care habar n-are care care e realitatea , nu o intuieste .
          Semintele manipularii au rodit , esti inca unul care nu-si vede interesul , altul care pune umarul la sustinerea borfasilor . Jalnic !
        • +3 (3 voturi)    
          Pe voi o sa va urmareasca justitia (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 12:45)

          visury [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

          si o sa ajungeti la puscarie, toata mafia pesedista.
        • +1 (1 vot)    
          SA NU EXAGERAM ! (Marţi, 27 februarie 2018, 18:42)

          arheopterix [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

          Va citesc precum si pe alti internauti . Ce ma deranjeaza la Dv este faptul ca in mod constant aveti o pozitie contrara majoritatii colegilor si desi sunteti tot timpul pe rosu , persistati in greseala , ceeace m-a dus cu gandul ca serviti pe cineva ostil tarii noastre . De acolo si sfatul pe care vi-l-am dat Nu pot sa inchei ,,cu stima ,, dar cine stie ,chiar si pacatosii cei mai... se pot cai . Au bon entendeur -salut !
    • -2 (20 voturi)    
      absolut (Vineri, 23 februarie 2018, 17:50)

      jabba [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      Bineinteles ca e un dublu standard, intreaga epopee neo-marxista care-i finateaza pe postacii astia agresivi e bazata pe dublu standard! Ai un plus de la mine!
      • +4 (4 voturi)    
        Marxisti sunt stapanii vostri (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 11:00)

        todea.p [utilizator] i-a raspuns lui jabba

        care au venit calare pe tancurile sovietice.
    • +15 (19 voturi)    
      Rectorii sustineau un ANALFABET (Vineri, 23 februarie 2018, 18:53)

      Kivek [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      care a fost motivul acelei scrisori de sustinere a unor rectori? Ministri PSD au dovedit ca sunt anal;fabeti si radea lumea de ei...in batjocura

      asta e motiv pt scrisoare de sustinere? s-au facut de ras si aia care au semnat scrisoarea desi unii dintre ei nici nu semnasera dar apareau pe lista
    • +13 (19 voturi)    
      Ce rectori ? (Vineri, 23 februarie 2018, 19:17)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat)

      Aia de la niste asa zise universitati care dau diplome pe bani ? Nu are valoare ce scriu ei !
  • -53 (83 voturi)    
    Pai la cum lucreaza aia acolo nici nu ma mira. (Vineri, 23 februarie 2018, 16:24)

    adrianhn [utilizator]

    Bineinteles ca isi sustin sefa. Si-au facut o intreaga retea de falsificare a dosarelor acolo.

    3 dosare 10 mii, ia neamule dosare, dosare DNA.
    • +40 (66 voturi)    
      realizezi (Vineri, 23 februarie 2018, 16:39)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

      ca in procesul de condamnare a unui om....
      pe langa procuror, exista si avocat si judecator (+ vreo 2 recursuri), nu?!

      si tu acuzi numai procurorii....

      ori esti prea prost ca sa pricepi cum functioneaza justitia, ori esti platit si atat
      • +7 (15 voturi)    
        Apropo de ultima idee: (Vineri, 23 februarie 2018, 17:01)

        Bazil [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

        cred ca ambele sunt valabile
      • -16 (26 voturi)    
        Kodrutza, la ankisoare (Vineri, 23 februarie 2018, 18:49)

        asistat [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

        pt abuz a-n serviciu!
        • +7 (9 voturi)    
          eu iunteeg ca... (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 9:29)

          liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui asistat

          ai venit cu lectia scrisa de acasa...
          dar ai putea macar sa incerci sa raspunzi la ce am scris...

          cu astfel de raspunsuri eu pot presupune ca nu esti nici macar om. atat de logice si pline de sens sunt posturile tale...

          PS: de cand un postac pesedis t se substituie unei instante, a?! am impresia ca psd v-a invatat ca aveti mai multe drepturi decat aaveti... sa dai oricariu om posibilitatea sa judece un procuror este extrem de periculor, pt ca tot incep sa se creada destepti
        • +5 (7 voturi)    
          Penibil ! (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 10:32)

          blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui asistat

          Unde ai vazut d-ta cuvantul "ankisoare" ? E din turca, cumva ? La fel, "a-n" -il vei fi crezand vreo bijuterie gramaticala ! ("i" din "a" nu se pune la inceputul cuvantului ,iar despartirea aia e infantila ) .
    • +30 (54 voturi)    
      troli pesedisti.. (Vineri, 23 februarie 2018, 16:40)

      gabone [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

      atat! :)))))
    • +28 (50 voturi)    
      altu care inghite tot ce scuipa niste infractori (Vineri, 23 februarie 2018, 16:47)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

      aveti bre vreo dovada ca au fost falsificate dosarele? o dovada supusa unui judecator nu lui chiuvica la latrina.
      ala zice ca e alb si la negru daca ii spune motanu felix.
      • -8 (18 voturi)    
        matale tot cu scuipatul in registru esti! (Vineri, 23 februarie 2018, 17:54)

        jabba [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        Tot mai grobieni sunteti, hombre! S-au taiat din banuti si ati ramas doar fomistii-cozi de topor?
        • +3 (3 voturi)    
          Tu tot cu penalii esti ? (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 12:41)

          visury [utilizator] i-a raspuns lui jabba

          Or sa vi se taie banii cand Pablito va merge la racoare.
    • +12 (22 voturi)    
      E sefa la DNA (Vineri, 23 februarie 2018, 16:53)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

      Procurorii sunt in majoritate de la parchete nu de la DNA deci nu le este sefa. cat despre falsificare mai trebuie si dovedita nu doar sustinuta de pastori televizanti
    • +5 (11 voturi)    
      Sunt prea multe dosare la DNA? (Vineri, 23 februarie 2018, 17:26)

      Armind [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

      La fel cum sunt prea multi in puscarii si coruptia trebuie legalizata sa rezolvam problema. Si cum politistii/procurorii acuza frecvent oameni pe nedrept, ar trebui sa fie opriti. Si hotii/politicienii sunt hartuiti cu probe video, prinsi in flagrant, ar trebui sa le desfiintam.

      Eu cred ca voi astia care scrieti astfel de lucruri, intr-o tara in care geme coruptia si furtul in orice aspect al vietii, nici voi nu credeti ce spuneti.
    • +6 (14 voturi)    
      Mergi la o sedinta de judecata (Vineri, 23 februarie 2018, 17:39)

      tarabost [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

      Accesul e liber, o sa vezi ca exista cel putin un judecator pe acolo.
    • +6 (14 voturi)    
      De ce nu ne spui dumneata (Vineri, 23 februarie 2018, 20:11)

      DT34 [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

      Cum lucreaza guvernul? De ce nu ne spui dumneata cum lucreaza Dragnea? De ce nu ne spui dumneata de ce le ie-i apararea? De ce nu ne spui dumneata cum merge treaba in tara asta?
    • +1 (1 vot)    
      ADRIANEE ! (Marţi, 27 februarie 2018, 18:49)

      arheopterix [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

      Ia un Rudotel (sau Tudorel ) ...vezi ca ai 53 de rusinici ....Marsh la Socola !
  • +41 (57 voturi)    
    TuDorel (Vineri, 23 februarie 2018, 16:25)

    sucaa [utilizator]

    fa un exercitiu de imaginatie si inchide ochii sau tinei deschisi: cum te-ai simti daca ai fi revocat pe baza unei emisiuni la tv facuta de opozantii tai politici?
    eu pot sa spun acum ca tot ce spun oamenii despre tine pe facebook este adevarat si de netagaduit!!!
    multumit dorele?
    • -5 (17 voturi)    
      gresit (Vineri, 23 februarie 2018, 17:17)

      lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

      Revocat pe baza unui raport profesionist facut de ministrul de Justitie. Lasa emisiunile, acelea erau doar factorul declansator pentru efectuarea unor verificari. S-au facut verificari? Nu.
  • +25 (39 voturi)    
    Singura solutie (Vineri, 23 februarie 2018, 16:27)

    vasiledorobantu [utilizator]

    Singura soluţie aceasta este, ca justiţia să-şi formeze propriii anticorpi prin care să se apere de atacurile viruşilor politici. Trebuie să dea dovadă că este un organism viu şi gata oricând să îndepărteze mizeriile ce vin din interiorul sau din exteriorul ei.
    • +1 (11 voturi)    
      exact! (Vineri, 23 februarie 2018, 18:22)

      revo [utilizator] i-a raspuns lui vasiledorobantu

      dar ce te faci cand stirile indica ca, in CSM, fractiunea judecatorilor este pentru revocarea lui Kovesi? Procurorii au facut corp comun si sunt impotriva, dar ceilalti au majoritatea. Deci, mai e ceva de sperat?
    • +1 (9 voturi)    
      Mai este o soluție! (Vineri, 23 februarie 2018, 19:16)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui vasiledorobantu

      Așa cum penallii conving electoratul să-i voteze cu toate că-l fură pe față tot așa șefa DNA trebuie să-i convingă pe penali s-o susțină cu toate că-i bagă la pușcărie.
  • +32 (52 voturi)    
    BRAVO DNA !!! (Vineri, 23 februarie 2018, 16:27)

    Dr.Mythnick [utilizator]

    BRAVO DNA !!!
  • +38 (60 voturi)    
    ROMANIA E CU VOI (Vineri, 23 februarie 2018, 16:27)

    programatoru [utilizator]

    sa nu va lasati intimidati de acesti infractori care au ajuns sa conduca tara prin minciuna si furt si minti spalate de latrine si rtv. au furat tara de 28 de ani, acum se plang ca sunt prigoniti si se proclama "elite" ale Romaniei.
  • +23 (41 voturi)    
    toderas - dorelul justitiei, te-ai facut de ris (Vineri, 23 februarie 2018, 16:29)

    linarel [utilizator]

    sa vezi acu' procese pentru calomnie prin tribunale,
  • +13 (31 voturi)    
    Dragnistii lui Dragnea-Tudorel-Gargamel (Vineri, 23 februarie 2018, 16:30)

    Decadere [utilizator]

    Cu un astfel de reprezentant la varful Justitiei, puteti fi siguri ca imi pierd increderea in ceea ce mai inseamna justitie in Romania si lupta impotriva coruptiei. O sa mor si n-o sa mai vad tara asta vreodata condusa de cine trebuie.
    Nu ma incalzeste o petitie. Ma incalzeste o atitudine a celor tineri, flamanzi de dreptate, o revolta a intregii clase de oameni de drept (avocati, notari, procurori, magistrati,etc)
    Nu e vorba de Kovesi...e vorba de mult mai mult. E vorba de o dogma, de o convigere, principii. Dar va e la toti teama! ca va pierdeti jobul, clientii, portofoliile. Inteleg, chiar si asa sau poate tocmai de aceea renunt in a mai spera pe termen lung.
  • +27 (45 voturi)    
    Langa voi mai sunt... (Vineri, 23 februarie 2018, 16:37)

    LLLL [utilizator]

    ...., milioane de Romani.
  • -25 (53 voturi)    
    Decat (Vineri, 23 februarie 2018, 16:45)

    A310 [utilizator]

    sa milogiti aparaea reputatiei profesionale , ati face bine sa nu va mai bateti joc de justitiabili .
    • +7 (17 voturi)    
      huh (Vineri, 23 februarie 2018, 16:58)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui A310

      Da ce activi sunteti in ultimele 48 de ore. Yi si noapte, foc continu, yeci de comentarii de pe cele 18 conturi pe care le aveti, rusnacilor. E cam groasa, hehe :-) ))
    • +6 (14 voturi)    
      Incepeti pri a nu mai fura (Vineri, 23 februarie 2018, 16:59)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui A310

      si nimeni nu se va atinge de voi
    • +5 (11 voturi)    
      Cand a avut loc accidentul de la Balotesti (Vineri, 23 februarie 2018, 17:34)

      scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui A310

      a "milogit'" cineva apararea reputatiei profesionale...?
      • -2 (4 voturi)    
        Nu , nu au milogit , (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 11:52)

        A310 [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

        au schelalait ca cineva sa le apere ceva ce nu au .
        Dar nu spun nimic despre salariile si privilegiile OBSCENE pe care le au , si nici despre cati oameni au nenorocit fara sa raspunda in vreun fel .
        De fapt comportamentul lor este normal intr-o colonie in care li-i se permite sa se comporte in pur stil nazisto-stalinist .
    • +1 (7 voturi)    
      Probleme (Vineri, 23 februarie 2018, 17:41)

      tarabost [utilizator] i-a raspuns lui A310

      in justitie ?
    • +5 (13 voturi)    
      :-) (Vineri, 23 februarie 2018, 17:54)

      Dan D. [utilizator] i-a raspuns lui A310

      Daca sinteti 'justitiabial' impotriva caruia vi s-a facut o plingere la DNA si v-au inceput urmarirea penala, sa stiti ca ni se rupe inima si sintem alaturi de dvs 100%. Atit la intrare, cit si la iesire de la audieri.
      • -3 (5 voturi)    
        Nu , (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 11:56)

        A310 [utilizator] i-a raspuns lui Dan D.

        eu am sesizat parocurorii , despre faptul ca am fost victima unor persoane , iar prea cinstitii politisti si procurori , au binevoit sa musmalizeze faptele , fiind de partea celui care mi-a produs pagube , cu toate ca le-am prezentat dovezi materiale indubitabile .
        • +3 (3 voturi)    
          ... (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 14:40)

          Dan D. [utilizator] i-a raspuns lui A310

          Era un procuror DNA cumva? Daca da, v-ati adresat procurororului sef DNA si Inspectiei Judiciare din cadrul CSM in urma 'musalamizarii'? Daca nu, ati sesizat PICCJ si Inspectia Juridicara din cadrul CSM? Atunci despre ce vorbim aici?
    • +4 (10 voturi)    
      Mai bine (Vineri, 23 februarie 2018, 20:12)

      DT34 [utilizator] i-a raspuns lui A310

      Nu ai scrie nimic decit sa scrii prostii.
      • -4 (6 voturi)    
        Poate (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 11:58)

        A310 [utilizator] i-a raspuns lui DT34

        sunt prostii , din punctul dvs. de vedere .
        Pentru mine care din nefericire am avut naivitatea sa cred ca procurorii chiar fac cercetari pe bune , am constatat ca de fapt sunt de partea celor care mi-au creeat pagube .
        • +3 (3 voturi)    
          Povesti (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 12:39)

          visury [utilizator] i-a raspuns lui A310

          plimba ursul.
          • -4 (4 voturi)    
            Va doresc (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 16:54)

            A310 [utilizator] i-a raspuns lui visury

            sa aveti parte cel putin de experientele mele cu cloaca din asa numitul sistem de justitie , si dupa aceea sa va exprimati o parere in urma unor asemenea experiente .
  • -9 (23 voturi)    
    iete (Vineri, 23 februarie 2018, 17:22)

    nash pandelica [utilizator]

    d'aia a inceput tudorel cu articole si paragrafe din constitutie, hotarari ale ccr cu nr, data, cu legi si articole de lege.
    n'a venit cu....portocale, cum acuza acum precurorii, majoritatea dintre ei, portocalii.
    au fost douazeci de puncte, la fiecare trebuie raspusn, cel putin de csm.

    si mai fac o mare eroare, ei sunt numai anchetatori, presupus impartiali, de partea boborului.
    conf. constitutiei, pe care se pare ca n'o cunosc, justita se face in judecatorii, curti de apel si iccj.
    ei sunt numai acuzatorii. in actul de justitie.
    cu drepturi egale, tre' sa fie si aparatorii.
    in csm nu este niciun aparator, avocat. ca de, ei nu e magistrati.
    domnii precurori, lasati'o jos ca macane... zau !
  • -11 (25 voturi)    
    ceilalți 365 de procurori din DNA (Vineri, 23 februarie 2018, 17:25)

    Mazeta [utilizator]

    tocmai și-au semnat demisiile.
    • +3 (9 voturi)    
      Pai, adica cum, e cate un procuror (Vineri, 23 februarie 2018, 22:32)

      scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      de "veghe" ( a nu se citi - zeghe) pentru fiecare zi din an? Ptii, ce organizati sunt, frate...! Propun, pentru a fi si mai bine organizati, ca sa mai angajeze procurori, astfel incat sa ajunga cate unul pentru fiecare zi din anul diavolesc, adica sa fie in total 666...!
  • -10 (20 voturi)    
    Mafia lui Basescu (Vineri, 23 februarie 2018, 17:38)

    Stefannel [utilizator]

    Foarte bine ca ultimul pilon al curuptiei basiste este dat jos. Cat de mult a daunat Basescu si mafia sa Romaniei. 10 ani cat a fost el presedinte Romania a fost cotropita de hotie si coruptie la nivel catastrofal. Daca voi credeti ca DNA nu a fost controlata de mafia basesiata ani la rand si a facut politie politica ...sunteti prea naivi. Ma rog..sunteti prea naivi din moment ce vreti sa iesiti sa aparati hotia si coruptia si mafia din DNA. Ca-n bancul ala: care este culmea lacomiei ? Sa iei bataie si sa mai vrei. Asa este si in Romania. Justitia este hyper corupta dar vreti sa o aparati.
    • +8 (16 voturi)    
      Ne scutesti, Fanele de cliseele astea (Vineri, 23 februarie 2018, 22:24)

      scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Stefannel

      latriniste, vrei sa ne ametesti de cap, sau ce...!? Treaba e clara, fratiorii tai au cam...furat iar acu' trebuie sa merga la "racoare", capisci...?!

      Iar Codruta are ingrata sarcina ca sa le "taie bilete" la intrare si sa fie cu bagare de seama ca sa nu iasa imbulzeala, in concordanta cu zicala: " la puscarie inainte, la razboi inapoi, ca asa e vrerea pe la noi, mai...mai...!"
  • +5 (13 voturi)    
    Bravo DNA (Vineri, 23 februarie 2018, 17:57)

    GabrielT [utilizator]

    Cei care au comdamnari la activ ar trebui sa demisioneze din guvern. Dl Toader Fred ca at trebui sa se concentreze pe ce are de facut !
  • +1 (7 voturi)    
    ce zice acum Robert Negoita, (Vineri, 23 februarie 2018, 18:20)

    revo [utilizator]

    de profesie PSD-ist si evazionist fiscal: ceilalti 7000 nu protesteaza, deci sunt de acord cu revocarea!
  • +5 (13 voturi)    
    Asa lucreaza TOTI procurorii (Vineri, 23 februarie 2018, 19:44)

    Arminius [utilizator]

    Toate declaratiile luate in fata procurorului sunt dictate, indiferent de cauza (asta daca nu participa si un avocat).Cel care dicteaza considera ca exprimare lui este mai logica, mai usor de inteles de instanta si ca cel care face declaratia nu se exprima in termenii juridici corecti. De obicei se straduieste sa nu denatureze sensul celor spuse de reclamant, denuntator sau martor.
  • +8 (16 voturi)    
    Bravo lor! (Vineri, 23 februarie 2018, 20:05)

    Robin_W [utilizator]

    Procurori, procuroare, toti la un loc arata tarii ca au oua in pantaloni/fuste si vor sa nu isi incline coloana vertebrala!
    • -4 (8 voturi)    
      Dimpotriva, aceasta sustinere in bloc arata (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 9:57)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Robin_W

      adevarata fata a DNA, nici usturoi n-au mancat nici gura nu le miroase, unul n-am gasit sa se indoiasca de conduita lui Portocala si a lui Onea, ce sa mai zic de conduita de tiran a Codrutei, toti sunt o apa si-un pamant, isi apara privilegiile si standardul de viata si ar vrea ca lucrurile sa nu se schimbe!
      • +2 (4 voturi)    
        Can o sustin colegii e dovada de complicitate (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 12:37)

        visury [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        cand nu o sustin e dovada ca au parasit-o. Manipularea PSD se vede de pe luna.
  • +8 (18 voturi)    
    Felicitari! (Vineri, 23 februarie 2018, 20:34)

    CetateanLogat [utilizator]

    Aceasta este atitudinea corecta. Sa speram ca si CSM va intelege adevarata miza a mascaradei pusa in scena de PSD-ALDE si nu va cadea in capcana sofismelor lui Tudorel Toader.
  • -8 (24 voturi)    
    Alte 135 de portocale (Vineri, 23 februarie 2018, 20:50)

    marian_ulise [utilizator]

    Daca sunt mincionase acuzatiile lui Tudorel Toader, care sunt alea mai concret? Sunt 20 de puncte mari si late, nu pot evidentia nici macar unul? In loc ca sa va delimitati de abuzurile procurorilor de la Ploiesti ca sa va aparati voi insiva demnitatea, voi cereti ca doamna K sa nu fie demisa??? Inseamna ca si voi sunteti la fel.
    • +3 (19 voturi)    
      "Du-te in Itaca, pentru tara mori...! (Vineri, 23 februarie 2018, 22:16)

      scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui marian_ulise

      Si-ti va fi mormantul, presarat cu flori...!" (fara suparare, n-am gasit alt vers mai potrivit, stii sunt putintel cam ...neinspirat zilele astea...!)
  • +6 (16 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 februarie 2018, 21:33)

    [anonim]

  • +3 (11 voturi)    
    cum de nu ancheteaza nimeni (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 5:21)

    Coco Whistle [utilizator]

    de ce infractorii din parlament nu reduc numarul alesilor la 300 de bucati?
  • -3 (7 voturi)    
    statistica (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 11:12)

    DinuDus [utilizator]

    Conform datelor CSM din octombrie 2017, in Romania sunt activi 1.824 procurori. Deci 135 din 1824 e o picatura din mare. Sa inteleg ca ceilalti 1689 de procurori aproba concedierea lui kovesi ?
    • +2 (6 voturi)    
      Peste 80% dintre procurorii DNA (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 12:35)

      visury [utilizator] i-a raspuns lui DinuDus

      s-au solidarizat cu Laura Codruta Kovesi, restul sunt speculatii.
      • -4 (4 voturi)    
        evident (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 22:55)

        DinuDus [utilizator] i-a raspuns lui visury

        In tara sunt mult mai multi procurori decat "procurorii DNA". Acestia din urma era normal sa se solidarizeze cu sefa lor, care ...le da o paine.
        • +1 (1 vot)    
          Nu Kovesi le da o paine (Duminică, 25 februarie 2018, 12:04)

          visury [utilizator] i-a raspuns lui DinuDus

          ci munca lor confirmata de sentintele favorabile si de rapoartele pozitive ale UE. Din pacate pentru voi, Kovesi nu va fi schimbata si Dragnea tot va ajunge la puscarie. Voi veti ajunge someri.
  • -3 (7 voturi)    
    Aproape m-au convins (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 13:04)

    Fadds [utilizator]

    Este induiosator demersul acestor procurori care jura cu mana pe inima ca sefa lor e o imaculata. Din pacate pentru ei populatia e tot mai greu de prostit, in afara de cei cu circumvolutiuni in forma de hashtag pe creier, desigur. Ii astept cu nerabdare in pata sa-i vad rupandu-si hainele de pe ei de jale. Chiar daca nu o va revoca Klaus Captivus, tot a meritat. Ce trebuia spus a fost spus, clar si raspicat. Bravo Tudorel Toader!
    • 0 (0 voturi)    
      Populatia e tot mai greu de prostit (Duminică, 25 februarie 2018, 16:55)

      telox [utilizator] i-a raspuns lui Fadds

      de catre latrine ghiti tv si trepadusii pesedisti care au primit punctajul de la partid. UE s-a prins de minciunile voastre si o sa va dea peste bot.
  • +3 (7 voturi)    
    Respect total pt DNA ! (Sâmbătă, 24 februarie 2018, 13:44)

    europeanca [utilizator]

    Felicitari si celor 135 de procurori ,se pare singurii ,care sustin lupta anticoruptie si au curajul sa arate acest lucru ! Noi, cei care prin proteste ne aratam sustinerea pt munca dvs, ne dorim sa asanati coruptia din parlament, guvern si de pe oriunde cancerul acesta s-a infiltrat . Curaj si in viitor !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by