Presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 22 februarie 2018, 10:58 Dosare Anticoruptie


Ionel Arsene
Foto: Facebook/ Ionel Arsene
Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru doua infractiuni de trafic de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie. Arsene se afla in arest preventiv. Pe data de 18 ianuarie, el a fost retinut de procurorii anticoruptie dupa ce ar fi primit 100.000 de euro pentru a face trafic de influenta. Fost deputat PSD si lider al PSD Neamt, Ionel Arsene este unul dintre baronii locali cei mai apropiati de Liviu Dragnea, fiind considerat mana sa dreapta in partid.

Ce spune rechizitoriul procurorilor DNA:


1. In cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, a primit de la o persoana (martor in cauza), suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.
Banii remisi de martor intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti urmau sa ajunga la persoanele respective prin intermediari.

2. La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, in aceeasi calitate, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (martor in cauza) un procentaj de 5% din suma totala de 60.000.000 lei ce trebuia alocata de Administratia Nationala Apele Romane (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectiva le avea in derulare cu administratiile bazinale.

In schimbul acestui comision, in perioada iulie - septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel si-a exercitat influenta asupra unui coleg de partid, la vremea respectiva secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, pentru a-l determina sa faca demersuri in vederea alocarii, de catre A.N.A.R, a sumei anterior mentionate, demersuri ramase insa fara rezultat.
In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor imobile ce apartin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamt cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Fost deputat PSD si lider al PSD Neamt, Ionel Arsene este unul dintre baronii locali cei mai apropiati de Liviu Dragnea, fiind considerat mana sa dreapta in partid.

De altfel, in week-end-ul dinaintea retragerii sprijinului PSD pentru premierul Mihai Tudose, Arsene a fost fotografiat de presa tabloida in compania lui Dragnea si a altor loiali ai acestuia la o intalnire la un restaurant din Bucuresti.

Arsene a tinut prima pagina a ziarelor in 2014, cand televiziunea Est TV si ziarul Mesagerul de Neamt au difuzat un film in care apare in ipostaze compromitatoare alaturi de o tanara.

Seful PSD Neamt a condamnat intr-un comunicat de presa "modul mizerabil in care s-a incercat discreditarea mea si a activitatii mele" si sustine ca e vorba despre "trucaje video".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1451 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Ionel Arsene (Joi, 22 februarie 2018, 11:01)

    Captain Obvious [utilizator]

    Asteapta cu nerabdare ce zice Tudorel (who calls himself Tudorel???)
  • +7 (7 voturi)    
    mda (Joi, 22 februarie 2018, 11:34)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    sa fie intr-un ceas bun, doamne ajuta
  • +8 (8 voturi)    
    Om religio$ se vede (Joi, 22 februarie 2018, 11:37)

    Frank777 [utilizator]

    Ca toti infractorii se roaga la toti sfintii sa nu fie prins la furat.
    Icoana de marime dosebita din fundalul foto arata ca nu-i era totusi rusine ca in prezenta icoanei sa faca nelegiuiri care contravin moralei crestine.
    Sa nu furi este unul din comandamente.
    Acuma daca si-a aranjat cu vreun broker al Bi$ericii Ortodoxe Romane ,popa adica, sa targuiasca iertarea de pacate contra un numerar acolo,( dupa ce a furat), se poate.Ca popi sunt destepti.Cand iau spaga dau in schimb ceva,o icoana sau o cruciulita,ca daca le face fragrant sa zica ca e contravaloarea si ca merge spaga la sfanta biserica.
    Ca brokerii religiosi(popii) sfintesc tot felu de lucruri. Masina,un bordel,coroana regelui imparat al gitanilor,shaormeria,carciuma,sediu PSD,etc
    • 0 (0 voturi)    
      e icoana facatoare de minuni! (Joi, 22 februarie 2018, 11:54)

      kingdavidhotel(banat) [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      si-a pus-o ca sa-l protejeze de Militie. Si ani de zile a functionat.
    • 0 (0 voturi)    
      icoana (Joi, 22 februarie 2018, 12:40)

      ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      mai putin sis-si facea fresca. chiar asa, nu stiu ce cauta si biblioteca aia linga, nu da bine in poza pt un pesedist.
  • +6 (6 voturi)    
    Ce-ti facura Dragnita ? (Joi, 22 februarie 2018, 11:40)

    Susufler0 [utilizator]

    Ti-l trimisera in judecata pe Arsene si tu nu putusi sa faci nimic in contra statului paralel care prin organele sale represive ticluieste dosare tie si oamenilor tai ?

    Niciun miting asa? Nimic ca sa se vada si de pe Marte ?
    Doar niste portocale cumparate de organizatia de pensionari pesedisti ai sectorului 6 ?
  • +2 (2 voturi)    
    PSD-ism tipic imbracat in straie ortodoxe (Joi, 22 februarie 2018, 13:08)

    gwolf [utilizator]

    Uitati-va la poza cretinului:
    sprancene usor ridicate in stilul ironico-intrebator si mirat, ICOANA ortodoxa cat mai mare si mai opulenta in birou. Si steagu Romanei, obligatoriu, pentru ca inainte de a fi borfas, trebuie sa fim patrioti.
    Ajung la concluzia ca dimensiunea icoanelor este direct proportionala cu dimensiunea faptelor penale si a incalcarii poruncilor sfinte. Adica daca macar FUR cu camionu', sa-mi pun si icoana cat peretele.
    Ca doar n-o sa-l ierte cel de sus daca, la ditamai furtu', foloseste doar cruciulita de la masina din oglinda.

    Cum naiba sa poti evita asocierea credintei ortodoxe cu nenorocitii astia ? si dupa aia zbiara tot BOR-ul ca este credinta atacata! Pai cum sa nu fie?! uitati-va la toti borfasii (Dragnea, Firea, Stanescu, boul asta) toti sunt cu icoana in mana si cu D-zeu in gura. Astea sunt reperele de morala ale credintei ortodoxe?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by