Mircea Cosma: Dumnezeu mi-a dat dreptate / Judecator: Au venit zapezile din Kilimanjaro in judetul Prahova

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 19 februarie 2018, 19:52 Dosare Anticoruptie


Vlad si Mircea Cosma
Foto: Camera Deputatilor
Mircea Cosma le-a spus judecatorilor de la instanta suprema ca "Dumnezeu i-a dat dreptate" cu privire la contractele de deszapezire incheiate de Consiliul Judetean Prahova in anul 2012, in timp ce presedintele completului a spus ironic ca "zapezile din Kilimanjaro au venit in Prahova", relateaza Agerpres.
  • Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au luat luni in discutie termenul final al procesului in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat in prima instanta la opt ani inchisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani inchisoare, context in care acestia au dat o ultima declaratie in fata magistratilor.
La acest ultim termen al dosarului in care este judecat pentru coruptie, fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma le-a explicat magistratilor imprejurarile in care au fost incheiate, in anul 2012, contracte fara licitatie cu mai multe firme pentru deszapezirea drumurilor din judet.

"Am alocat pentru aceste contracte, de 30 de zile, suma de 1.879.000 lei, urmarind sa nu depasesc la fiecare contract limita legii, de 100.000 de euro. Dumnezeu mi-a dat dreptate. Furtuna de zapada abatuta asupra judetului Prahova, in perioada 8 - 14 decembrie 2012, m-a prins pregatit. A fost o tornada care a rupt liniile de inalta tensiune, au ramas peste 30.000 de abonati fara energie electrica, respectiv case, scoli, firme, in orasele Breaza, Comarnic, Sinaia si Campina", a declarat Mircea Cosma in sala de judecata.

Cosma a fost sustinut de avocatul sau, care a spus ca masurile luate de fostul presedinte al CJ Prahova au fost in favoarea oamenilor.

Avocatul a fost intrerupt de presedintele completului de judecata, Iulian Dragomir, care i-a replicat: "Stim, e vorba de zapezile din Kilimanjaro care au venit in Prahova".

Mircea Cosma, cu lacrimi in ochi: Nu am primit de la nimeni niciun ban, nu am facut niciun abuz in serviciu
    
Fostul sef CJ Prahova le-a mai spus luni judecatorilor de la instanta suprema, cu lacrimi in ochi, ca nu a facut niciun abuz in servicu si nu a primit de la nimeni niciun ban, invocand existenta unei "gasti" care ar vrea "sa puna mana" pe administratia judeteana, relateaza Agerpres.

Mircea Cosma a spus in fata instantei ca dosarul a fost facut pentru a "distruge" Consiliul Judetean Prahova.

"Totul face parte din efervescenta romantica a procurorului Negulescu. Au dorit cu orice pret sa distruga Consiliul Judetean Prahova. Cum poti sa spui ca s-a facut o poteca, cand v-am dat fotografii cu drumuri pe care se plimbau mii de investitori? Nu putem vorbi ca s-a facut o ulita (refere la una dintre acuzatiile DNA privind reabilitarea unui drum judetean - n.r.). (...) Eu nu am fost proprietar de terenuri. (...) In dosar a fost luata declaratia unui bolnav la psihiatrie de 87 ani. (...) Am participat la Revolutie, am fost in Transnistria sa ajut poporul roman de acolo. Am facut 175 de monumente in toata Europa. Nu pot sa fiu acuzat de ceva ce nu am facut", a declarat Mircea Cosma.

El s-a intrebat cui foloseste acest dosar, sustinand existenta unei "gasti" din orasul Campina care ar fi vrut "sa puna mana" pe judetul Prahova, fiind o zona foarte bogata.

Mircea Cosma a sustinut ca nu a facut niciun abuz in serviciu si nu a primit bani in acest sens.

"Dincolo de alegatiile lui Negulescu (Mircea, fost procuror la DNA Ploiesti - n.r.), nu am primit de la nimeni niciun ban. Nu am facut niciun abuz in serviciu. Sunt decorat cu cea mai mare decoratie a Republicii Moldova. Am luat al treilea numar de voturi din Romania: Basescu, Oprescu si Mircea Cosma", a mai afirmat fostul presedinte al CJ Prahova.

In timpul declaratiei lui Cosma, fiica acestuia, deputata Andreea Cosma, a iesit din sala de judecata in hohote de plans.

La randul sau, fostul deputat Vlad Cosma si-a sustinut in continuare nevinovatia, afirmand ca martorii din dosar au fost fortati sa minta.

"Ce cred eu ca s-a intamplat? Nu am sa reiau ce anume a declarat scanteia din mintea procurorului Negulescu, care, citez: a vrut sa ne paradeasca (...). Razvan Alexe era in arest si a acceptat sa faca un deal. Astazi, martorii folositi in acuzare de DNA - respectiv, Razvan Alexe afirma cum a fost constrans sa minta si sa spuna cum. A fost fortat sa ne dea bani. Tot din aceasta strategie a DNA a facut parte secretara domnului Alexe, care, in final, a avut curaj sa spuna ce s-a intamplat", a declarat Vlad Cosma in fata judecatorilor.

El a afirmat ca dosarul a fost construit pe probe "ce ridica mari semne de intrebare" si a cerut instantei sa fie achitat.

"Incerc sa investighez prin propriile forte ce s-a intamplat. Stikul a fost pus intr-o punga sigilata si apoi desigilata in biroul lui Negulescu. Sunt doua variante: ori a fost schimbat stikul ori au fost plantate in el probe. DNA nu a putut demonstra ca eu sau tatal meu am fi primit bani. De ce s-a apelat la aceste tipuri de ocolire a legii - martori dublati, martori inventati, prejudicii care sunt calculate dupa ureche? Consider ca acest dosar a fost construit pe probe ce ridica mari semne de intrebare. Acesti domni de la Ploiesti isi permit sa trimita in fata dumneavoastra astfel de dosare. Poate veti mai gasi si alte dosare cu asemenea minunatii. Imi sustin nevinovatia si va rog sa dispuneti o achitare in ce ma priveste. In subsidiar, daca instanta considera ca am incalcat legea, va rog sa luati in considerare ca peste sase saptamani o sa devin tatic", a spus Vlad Cosma.

Razvan Alexe si-a recunosc vinovatia in fata judecatorilor, dar a negat orice implicare a familiei Cosma.

In timpul desfasurarii procesului, Vlad Cosma s-a intors catre Razvan Alexe, care era asezat pe o banca din spate, spunandu-i: "Te sparg".

La finalul dezbaterilor, presedintele completului de judecata a tinut sa mentioneze ca procesul a durat "peste 7 ore, 7 minute si 7 secunde".

Decizia finala in acest caz urmeaza sa fie pronuntata pe data de 5 martie.

___________


In noiembrie 2016, Mircea Cosma a fost condamnat in prima instanta la opt ani inchisoare, iar fiul sau, Vlad Cosma, a primit cinci ani inchisoare cu executare.


In acelasi dosar, omul de afaceri Razvan Alexe a primit 2 ani si 6 luni cu executare, iar fostul director al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova Daniel Alixandrescu a fost condamnat la 6 ani de inchisoare.

Pe 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenta, si pe Mircea Cosma pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Omul de afaceri Razvan Alexe a fost acuzat de trafic de influenta si dare de mita si fostul director al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, de luare de mita si abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in perioada 2012 - 2013, Razvan Alexe (apropiat al familiei Cosma) si fostul deputat Vlad Cosma au pretins si primit de la trei reprezentanti ai unor societati comerciale, denuntatori in cauza, suma totala de 4.410.149 lei, disimulata in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv de aceste societati catre doua firme controlate in fapt de Razvan Alexe.

Procurorii sustin ca sumele de bani au fost pretinse si primite de cei doi in schimbul interventiei la persoane cu putere de decizie din cadrul CJ Prahova - si anume la Mircea Cosma si Daniel Adrian Alixandrescu (director executiv al Directiei Patrimoniu, avand in subordine Serviciul Achizitii Publice si Contracte, precum si Serviciul Urmarire Lucrari Publice), astfel incat societatile sa obtina de la CJ Prahova trei lucrari de modernizare/ intretinere a drumurilor, dar si pentru a deconta cu prioritate lucrari deja efectuate.

Cele trei lucrari se refera la obiectivele: "Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judetul Prahova", "Lucrari si servicii privind intretinerea curenta a drumurilor publice - plombe" si "Intretinerea curenta a drumurilor judetene pe timp de iarna 2012 - 2013".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























15310 vizualizari

  • +53 (53 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 19 februarie 2018, 21:02)

    [anonim]

    • +11 (11 voturi)    
      La multi ani cu bucurie! (Marţi, 20 februarie 2018, 8:21)

      olariub2005 [utilizator] i-a raspuns lui

      La multi ani cu bucurie!
    • -15 (17 voturi)    
      Nu e chiar asa (Marţi, 20 februarie 2018, 9:10)

      Gojifruit [utilizator] i-a raspuns lui

      Si eu astept sa-i vad pe astia in puscarie ( sunt in piata Victoriei la fiecare protest), dar un judecator ar trebui sa fie impartial, echilibrat si neimplicat emotional. Cum dracu poate fi ok ca judecatorul sa ia inculpatul la misto??
      Si chiar daca probatoriul l-a facut deja sa traga o concluzie asupra vinovatiei inclulpatului, nu poti sa spui asta pe gura inainte sa dai sentinta.

      Ce sistem de justitie e asta?
      • +12 (12 voturi)    
        Linisteste-te (Marţi, 20 februarie 2018, 11:04)

        24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui Gojifruit

        Judecatorul a facut o poanta apropo de afirmatiile hilare ale inculpatului, nu i-a prestabilit vinovatia. De unde vezi tu ca a tras o concluzie? El nu s-a pronuntat in niciun fel asupra vinovatiei lui Cozma.

        Deci nu te oțeti de dragul inculpatului că nu are nimeni nevoie de avocați online care să caute nod in papură judecătorului.
    • +9 (9 voturi)    
      Sărăcuțul de el! (Marţi, 20 februarie 2018, 12:07)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

      D-zeu la pus să fure?Sper ca la pușcărie să participe la slujbele de duminică și află că „să nu furi” este una din cele zece porunci.D-zeu să-i dea ani mulți de penitență pentru vrednică îndreptare.După balamucul media se pare că la Prahova este un cuib al mafiei puternic.Mulți ziariști ar merita pedepsiți pentru favorizarea infractorului.
  • +29 (31 voturi)    
    sa mori tu?! (Luni, 19 februarie 2018, 21:07)

    liviu_ [utilizator]

    a venit dumnezeu personal sa-ti spuna?!
  • +33 (35 voturi)    
    Uff..., multe zapezi pe "Muntele Alb" se (Luni, 19 februarie 2018, 21:17)

    scaraotchi [utilizator]

    vor mai asterne, pana ce fratele meu ciocolatiu, va mai vedea lumina soarelui...! Cel ce-si spune "Insetatul" , adica tatane-tau, e cam galben la fata si Marele Manitou nu-l poate tine "treaz" pana la eliberare...! Acestea am avut de spus,... Hough..!
  • +32 (34 voturi)    
    tornadili atacara Prahova? (Luni, 19 februarie 2018, 21:55)

    Kivek [utilizator]

    venira tornadili....noroc cu PSD ca altfel era macel, disparea Prahova de pe harta
    • +8 (8 voturi)    
      atentie (Marţi, 20 februarie 2018, 7:59)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

      la gasca din Campina.
      Aia or fi dat tornadele de zapada.
  • +33 (35 voturi)    
    Pedeapsa pentru familia de mafioti (Luni, 19 februarie 2018, 23:25)

    kent8 [utilizator]

    va fi precum zapada din Kilimanjaro, mare si multa.
    • +4 (4 voturi)    
      Domnisoara o fi plecat intre timp la ski (Marţi, 20 februarie 2018, 16:18)

      ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui kent8

      Vedeti sa nu pateasca precum ala volatilizat din New York si aterizat in California, la sase zile dupa, complet amnezic.
  • +10 (10 voturi)    
    Interesant (Marţi, 20 februarie 2018, 6:46)

    intruderul [utilizator]

    Intotdeauna,politicienii vorbesc in nume personal cand isi lauda "realizarile". "Am alocat x bani....m-a prins pregatit..." A alocat din banii lui? L-a prins pregatit sa ce? Sa prinda un prilej bun sa-i sifoneze,asta da.Oricum,amuzanta asta cu participarea la Revolutie.Si Iliescu a participat.

    Alta chestie.Intotdeauna,in apropierea sentintei sunt ori insarcinati,ori urmeaza sa devina parinti,ori adopta copii,in orice caz o baga pe asta cu procreerea stiut fiind faptul ca este dificil sa condamni un penal sa fie inchis departe de copil.Sau nu.

    Imbatati de putere,traind in palate de clestar avand soferi personali zi de zi ei sunt rupti de realitate.E greu pentru ei sa realizeze ca uneori mai sunt si scurgeri pe care nu le pot controla.In timp ce faptuiesc acte penale,concomitent se acopera de hartii,de acoliti in speranta ca nu va veni o zi a condamnarii ptiu,Doamne fereste!
  • +11 (11 voturi)    
    dementiala (Marţi, 20 februarie 2018, 7:58)

    nahir [utilizator]

    declaratia lui cosma junior, din final :

    "In subsidiar, daca instanta considera ca am incalcat legea, va rog sa luati in considerare ca peste sase saptamani o sa devin tatic"

    Si asta dupa ce s-a chinuit sa demonstreze judecatorilor ca dosarul e intocmit pe probe false.
    • +3 (3 voturi)    
      Nu-i problema, este Skype la bulau (Marţi, 20 februarie 2018, 16:20)

      ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      Ca judecator, mai bagam zece ani, asa, pentru ca putem. Intimidarea juriului.

      Ca-n vremurile bune, cand dusmanii de clasa luau secole pentru "uneltire".
  • -9 (13 voturi)    
    ha ha ha ce amuzant... (Marţi, 20 februarie 2018, 9:01)

    Fadds [utilizator]

    Iulian Dragomir, asta nu era ala cu "nasul in suflet"? O, ba da!

    Uitati aici ce este chiar si mai amuzant:

    "Judecător Iulian Dragomir, ICCJ: Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre. Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi... unui naş comun al nostru.
    Sorin Blejnar: Am înţeles, am înţeles.
    Iulian Dragomir: Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru. "
  • -14 (16 voturi)    
    Am inteles .... (Marţi, 20 februarie 2018, 9:07)

    Gigi Kent [utilizator]

    Deci practic aici nu se judeca incalcarea sau respectarea legii ci, cu mistouri "fine", intai procurorii DNA iar apoi judecatorii sunt chemati sa-si dea cu parerea despre oportunitatea unor decizii politico-administrative. Va dati seama ca judecatorul cu remarca, daca a auzit de Kilimanjaro, sigur e si expert in domeniul dezapezirii drumurilor publice. Romania e plina de experti in toate domeniile.
    • 0 (0 voturi)    
      Puteai... (Miercuri, 21 februarie 2018, 9:16)

      ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      ... sa te faci judecator.
      Asa, nu esti decat doar alt frustrat.
      Ti se duc rand pe rand valorile neamului la bulau.
      Poate si copiii tai vor ajunge acolo, la scoala vietii, daca-i inveti ce si cum sa faca.

      Succesuri !
  • +10 (10 voturi)    
    "N-am primit de la nimeni (Marţi, 20 februarie 2018, 9:21)

    soundtrack [utilizator]

    niciun ban", doar de la MATUSA TAMARA!!!
    • +2 (2 voturi)    
      N-a zis ca n-a primit de la nimeni.. (Marţi, 20 februarie 2018, 16:21)

      ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui soundtrack

      ..a zis ca n-a primit de la Nimeni.

      Este o nuanta.
  • +11 (11 voturi)    
    Ar fi pacat ca justitia sa desparta (Marţi, 20 februarie 2018, 9:28)

    jam.jam [utilizator]

    o familie atat de unita. Sa-i trimita pe toti la puscarie unde vor fi din nou impreuna !
  • +8 (8 voturi)    
    daca nu au interdictie sa plece (Marţi, 20 februarie 2018, 9:49)

    yyyxxx1981 [utilizator]

    din tara sunt sanse maxime sa o stearga pana pe 5 Martie. Apoi ii vedem dand interviuri online la latrina din Costa Rica.
  • +12 (12 voturi)    
    Angajat cj prahova (Marţi, 20 februarie 2018, 10:02)

    ciuma.rosie [utilizator]

    Pe vremea calaului cosma nimeni nu misca in front, toata lumea era super stresata. Nu misca nimic in cj fara sa stie cosma sau fisu. Cand nu era cosma la birou venea fisu si statea cu picioarele pe masa ca ultimul borfas. Tipa, urla si dedea comenzi de parca era mosia masii . Bine ca am scapat de iei, sper sa ia multi ani de puscarie ptr tot stresul si toata furaciunea facuta . Nici o firma nu lua contract cu statul daca nu trecea pe la biroul lui cosma. Toate angajarile pe posturi de conducere din judet se faceau cu adeverinta de la partid semnata de cosma si pusa la dosar . Niste mafioti ordinari !
  • +9 (9 voturi)    
    Sa se faca dreptate pentru corupti! (Marţi, 20 februarie 2018, 10:04)

    24alex24 [utilizator]

    Sa se faca dreptate pentru corupti ca nu se mai poate! Nu mai suport atatea drama, atatea plansete. Va rog eu dati-le libertate. Dati talharilor tarii drepturile omului; de exemplu dreptul de a prada tara nepedepsit, in liniste. Numai procurorii care instrumenteaza cazurile, acesti monstri cu chip uman, n-au nevoie nici de drepturile omului, nici de drepturile omului. Ei sunt plezniti si judecati in direct la Antena3 pana se va face dreptate. Amin!

    Din intelepciunea populara, caci tare bine se potriveste:
    "Cățeluș cu părul creț,
    Fură rața din coteț,
    Și se jură că n-o fură
    Dar l-am prins cu rața-n gură,
    La Primar pe bătătură.

    Pân’ să-l duc la judecată,
    Mi-a mâncat și rața toată."
  • -12 (16 voturi)    
    Nu stiu cat si daca aceasta familie a (Marţi, 20 februarie 2018, 10:14)

    xrogo [utilizator]

    furat si ce pedeapsa o sa primeasca, ce sper e ca "elita" DNA de la Ploiesti sa fie destructurata si procurorii care au facut abuzuri si fapte penale sa fie rasplatiti cu varf si indesat!
    • +5 (7 voturi)    
      ia-ti zborul (Marţi, 20 februarie 2018, 11:11)

      Toreador [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      praduitorule ... du-te dupa "aceasta familie"
    • +7 (7 voturi)    
      esti cu mintea (Marţi, 20 februarie 2018, 11:44)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      in spagat.
      Pai daca bamblecii cosma or sa fie condamnati definitiv, nu inseamna ca probele administrate de procurorii pe care-i incriminezi, au fost corect administrate si deci procurorii au procedat corect? Si atunci, de ce sa fie destructurata elita de care pomenesti? Pt. ca si-au facut treaba?
      • -5 (7 voturi)    
        Mai nea, probele cu falsurile si (Marţi, 20 februarie 2018, 13:03)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        tabelele masluite erau in alt dosar, ala a lui Ghita, aici martorul principal, cel care declarase ca a vazut cum Cozma a dat bani a negat acum in fata judecatorilor si a acuzat presiunea procurorilor DNA, mai citeste neamule!
  • +5 (7 voturi)    
    a (Marţi, 20 februarie 2018, 11:14)

    adrian67 [utilizator]

    Instanta ne da noua dreptate : 8 ani cu executare tie si cinci cu exe. lu' fi'tu. Se pregateste si pitzipoanca de fi'ta.
  • +7 (9 voturi)    
    Un ascultator din Caracal al Radio Erevan, (Marţi, 20 februarie 2018, 12:45)

    Rescator [utilizator]

    numitul Marin Ciordache,intreaba :
    -MC:De cate feluri sunt pesedistii?
    -RE:De un singur fel-pesedisti.
    -MC:Unde se duc pesedistii cand se duc?
    -RE:Se duc la DNA-ul din Iad.
    -MC:De ce nu la DNA-ul din Rai?
    -RE;Ala din Rai este ocupat de penelisti.
    Mai rar se intampla ca toata familia sa fie formata din
    mafioti rosii,spagari si hoti notorii!
    • +4 (4 voturi)    
      Nu-i deloc rar (Marţi, 20 februarie 2018, 16:23)

      ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

      De aceea si multe famiglii sunt ba "divortate", ba "la distanta", etc.
      O pleiada de mafioti = o pleiada de situatii si de solutii.
  • +3 (3 voturi)    
    Topoare avem destui... (Marţi, 20 februarie 2018, 16:16)

    ruskimushki [utilizator]

    ...dati-i careva, din mila, un butuc.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by