Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, eliberat conditionat

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 19 februarie 2018, 12:20 Dosare Anticoruptie


Stelian Fuia
Foto: Agerpres

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, condamnat la trei ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, va fi eliberat conditionat, dupa ce Tribunalul Constanta i-a admis, luni, contestatia depusa la decizia Judecatoriei Medgidia care ii respinsese cererea. Decizia instantei este definitiva, noteaza news.ro.

Tribunalul Constanta a admis, luni, contestatia depusa de Stelian Fuia la hotararea luata luna trecuta de Judecatoria Medgidia, care i-a respins cererea de eliberare conditionata.

Astfel, Tribunalul a desfiintat sentinta contestata si, rejudecand, a decis liberarea conditionata si punerea de indata in libertate a lui Stelian Fuia. Decizia instantei este definitiva.

Pe data de 10 ianuarie, Judecatoria Medgidia respinsese ca nefondata cererea lui Stelian Fuia de liberare conditionata, decizie constestata de fostul ministru al Agriculturii la instanta superioara.

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a fost condamnat in iunie 2016, de judecatorii instantei supreme la trei ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost acuzat de abuz in serviciu in cazul vanzarii unor imobile ale Statiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au redus lui Stelian Fuia pedeapsa data, in 2015, de Curtea de Apel Bucuresti, de la patru ani de inchisoare, la trei ani de inchisoare.

Potrivit rechizitoriului, Stelian Fuia, in calitate de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea, functie pe care a detinut-o din 1 martie 2005 pana in 15 decembrie 2007, "cu stiinta si in intelegere cu inculpatii State Daniel, Paraschivoiu Dragos Alin si Oprisan Constantin, a omis indeplinirea unui act de serviciu, respectiv nu a efectuat demersuri pentru prezentarea documentelor din care rezulta ca proprietar al unor bunuri era statul roman, in cadrul unei proceduri de executare silita derulata in perioada mai-decembrie 2005, fapt ce a condus la scoaterea ilegala, prin procedura de licitatie, a respectivelor imobile din patrimoniul statului".

In februarie 2012, Stelian Fuia, atunci deputat si presedinte al PDL Calarasi, era propus la conducerea Ministerului Agriculturii, in Cabinetul Ungureanu. El a condus ministerul Agriculturii din 9 februarie 2012 pana la sfarsitul lunii aprilie a aceluiasi an.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1200 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by