Inalta Curte: Liviu Dragnea va fi audiat pe 21 martie in dosarul DGASPC Teleorman

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 15 februarie 2018, 12:11 Dosare Anticoruptie


Presedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi audiat pe 21 martie in dosarul in care este judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, au decis joi magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit Agerpres.

Magistratii au stabilit, joi, ca Liviu Dragnea sa fie audiat pe 21 martie, in aceeasi zi cu cei trei inculpati care si-au recunoscut vinovatia in acest dosar - Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicusor si Anisa Stoica.

Tot pe 21 martie, vor fi audiati si trei martori propusi de Liviu Dragnea, respectiv Silvia Oprescu (secretar al CJ Teleorman), Liliana Magheru (director in CJ Teleorman) si Timotei Stuparu (secretarul PSD Teleorman).

La termenul de judecata de joi au fost audiati sase martori, printre care primarul Sectorului 3, Robert Negoita, precum si fosti sau actuali angajati de la DGASPC Teleorman si CJ Teleorman.

Eugen Vlad Ovidiu, fost vicepresedinte al CJ Teleorman, a declarat in sala de judecata ca el nu avea atributii legate de DGASPC Teleorman, sustinand ca activitatea acestei institutii era in coordonarea secretarului CJ Teleorman si a presedintelui consiliului de atunci, Liviu Dragnea.

"Pe cele doua le-am intalnit la sediul PSD Teleorman in anul 1996. Am avut senzatia ca ele erau angajate ale partidului. Adriana Botorogeanu se plangea mai mereu ca nu-i ajungeau banii. Spunea ca are niste probleme familiale si medicale. Dupa ce povestea a ajuns in presa, si-a dat demisia de la DGASPC Teleorman. Eu nu aveam atributii legate de aceasta institutie. Din dispozitia lui Dragnea, coordonarea activitatii DGASPC era facuta de secretarul judetului. Cand directorul DGASPC avea o problema se ducea mai intai la secretarul judetului si, daca avea pofta, se ducea apoi la presedintele Consiliului Judetean", a spus Eugen Vlad Ovidiu.

Ioana Peste, care lucreaza din 1996 la Departamentul Resurse Umane din DGASPC Teleorman, a declarat ca Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica erau considerate "vedete" in cadrul institutiei.

"Stiam din 2005 ca cele doua erau angajate la DGASPC, insa am aflat, din auzite, ca ele lucrau de fapt la sediul unui partid politic. Salariile le luau de la DGASPC. Stiau multi ca ele nu veneau la serviciu. Cred ca stia si conducerea institutiei. La un moment dat, colegele de la Serviciul Contabilitate m-au intrebat: 'Dar vedetele astea de ce nu vin la serviciu'. Le-am spus ca nu e treaba mea", a explicat martora.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, si Anisa Niculina Stoica, incadrata, din anul 2006, in functia de referent.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei Judetene PSD Teleorman.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1156 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Nu-l mai audiati, va pierdeti timpul, spune (Joi, 15 februarie 2018, 12:19)

    scaraotchi [utilizator]

    numai minciuni, bagati-l direct la beci si inghititi cheia...!
  • +4 (4 voturi)    
    a (Joi, 15 februarie 2018, 12:26)

    adrian67 [utilizator]

    Sper sa fie ultimul termen. Iti tremura mustata Daddy?
  • +3 (3 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 15 februarie 2018, 12:35)

    DiDiRo [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    Livache, se cam strange cureaua... (Joi, 15 februarie 2018, 12:47)

    A_n_c_a [utilizator]

    .
  • +2 (2 voturi)    
    luand in (Joi, 15 februarie 2018, 13:32)

    nahir [utilizator]

    considerare ca condamnatul penal aflat in timpul executarii pedepsei va fi probabil reconfirmat in functia de sef de haita in 10 sau 17 martie, sa te tii ce cherlaiala de sustinatori vor fi la sosirea si plecarea mirificului si mirobolantului petit ceusescu, aka printisorul baltilor, aka pablito, aka ....
  • +1 (1 vot)    
    teleorman ziceti... (Joi, 15 februarie 2018, 15:03)

    sareta [utilizator]

    Pai daca-i cu Teleormanul ,21 martie va fi sigur undeva prin anii 2022-2025 ! Magistratii se mai retrag si ei la pensie ,motivarea eventualei hotarari va fi semnata de cine nu trebuie ,etc .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by